Image default
Επιχειρήσεις

«Κόκκινη» κάρτα στον Ζούκερμπεργκ για φυλετικές διακρίσεις

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του συστηματικού ρατσισμού στο εργασιακό περιβάλλον του Ιδρύματος Ζούκερμπεργκ είναι ο Mr. Facebook και η σύζυγος του, Πρισίλα Τσαν, αναφέρει ο Ρόι Χολγκάντο, πρώην εργαζόμενος αφρικανικής καταγωγής, δηλώνοντας ότι «Οι μαύροι υπάλληλοι του ισρύματος υποαμείβονται, υποτιμούνται, στερούνται ευκαιριών ανάπτυξης και περιθωριοποιούνται.»

Ο Ρέι Χολγκάντο, ο οποίος εργάστηκε στο ίδρυμα από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2020, το κατηγορητήριο δημοσιοποιήθηκε μέσω της οργάνωσης φυλετικών διακρίσεων που υπέβαλε το φάκελο στο Υπουργείο Απασχόλησης της Καλιφόρνιας.

Οι ισχυρισμός είδαν το φως της δημοσιότητας πέντε μήνες μετά την υπογραφή 74 υπαλλήλων, οι οποίοι απαιτούσαν από τον οργανισμό να προβεί σε σημαντικές αλλαγές για την αντιμετώπιση του συστημικού ρατσισμού στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με το Business Insider, tο ίδρυμα δεν σχολίασε τις ενέργειες του πρώην υπαλλήλου, ωστόσο σχολίασε ότι «Το ίδρυμα Τσαν – Ζούκερμπεργκ έχει δεσμευτεί για δίκαιη μεταχείριση και πρόοδο για όλα τα μέλη της »,  και συμπλήρωσε «Δεν ανεχόμαστε διακρίσεις οποιουδήποτε είδους.»

Εκτός από την επιστολή των εργαζομένων, 140 επιστήμονες που χρηματοδοτήθηκαν από το ίδρυμα «επιτέθηκαν» προσωπικά στον Ζούκερμπεργκ λόγω της αδράνειας του να «μπλοκάρει» τις αμφιλεγόμενες θέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Facebook με σκοπό την διασπορά fake news αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά καιρούς, ιδιαίτερα αυτή «όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν οι πυροβολισμοί» με αφορμή τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Τα προβλήματα είχαν ήδη ξεκινήσει αμέσως μετά την πρόσληψη του Χολγκάντο, ο οποίος όπως αναφέρει δεν του άφησαν περιθώρια να διαπραγματευτεί τον αρχικό του μισθό λόγω των εταιρικών διαδικασιών. Ωστόσο, μετά την ένταξή του ανακάλυψε ότι συνάδελφοι του, επίσης αφρικανικής καταγωγής, είχαν διεκδικήσει με επιτυχία υψηλότερες απολαβές.

«Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε γνωστό ότι ήταν χαμηλόμισθος σε σύγκριση με τους συναδέλφους του που κάνουν παρόμοια δουλειά», αναφέρουν συνάδελφοί του.

Σε όλη την εταιρεία, οι υπάλληλοι αφρικανικής καταγωγής που διεκδικούν προοπτικής ανέλιξης «χαρακτηρίζονται ως πολύ δυναμικοί ή επιθετικοί», ανέφερε, «ενώ οι Αμερικανοί ή Ευρωπαίοι υπάλληλοι ευνοούνται περισσότερο».

Λόγω των παραπάνω διακρίσεων, ο Χόλγκαντο εγκατέλειψε το ίδρυμα τον Αύγουστο του 2020, στερήθηκε επανειλημμένα ευκαιρίες ανέλιξης, ενώ αντιμετωπίστηκε διαφορετικής από την απαρχή της συνεργασίας του με τον οργανισμό.

Σχετικα αρθρα

Η Lufthansa ξεκινά μέσα στον Μαίο πτήσεις προς Αθήνα από Φραγκφούρτη και Μόναχο

admin

Forthnet: Οι ομολογιούχοι εγκρίνουν την πώληση στην ΒC Partners  

admin

Wirecard: Αναζητά αγοραστή η αμερικανική μονάδα – Κρατά αποστάσεις από το σκάνδαλο

admin

ΟΠΑΠ: Εύλογο το αντίτιμο στην προαιρετική Δημόσια Πρόταση

admin

KLEEMANN: Παράδοση των 21 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας

admin

Folli Follie: Ματαιώθηκε η Γενική Συνέλευση της 31ης Ιανουαρίου 2020

admin

ΟΠΑΠ: Έγκριση Κομισιόν στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από SAZKA Group

admin

Πτώση επιβατικής κίνησης 75% στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο

admin

Τί λέει η TUI για τα 12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

admin

Forthnet: Όλα έτοιμα για την εξαγορά χρέους από τον Όμιλο United

admin

ΟΠΑΠ: Μεταξύ 2,10% και 2,50% η απόδοση του ομολόγου των €200 εκατ.

admin

Είσοδος στη Θεσσαλονίκη για τον όμιλο Ηρων

admin

Η cosmoONE στους 10 καλύτερους Procurement Solution Providers της Ευρώπης

admin

Creta Farms: Στο 25,36% το ποσοστό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

admin

ΤΙΤΑΝ: Νέα έκδοση ομολόγου 250 εκατ. -Πρόταση εξαγοράς της Titan Global Finance

admin

Δυο τιτλοποιήσεις 3 δισ. ευρώ από την Πειραιώς

admin

Οκτώ κινητές μονάδες για κορωνοϊό από την Intrakat

admin

Οι τράπεζες αρχίζουν διαπραγματεύσεις για τη Forthnet με την BC Partners

admin