Image default
BLOOMBERG

Burberry: Το σχέδιο του γνωστού οίκου πολυτελών ειδών για να αυξήσει την κερδοφορία

Η Burberry Group Plc εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να αποκτήσουν τις καμπαρντίνες και τα πορτοφόλια του γνωστού οίκου, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας.

Η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα περιορίσει τις εκπτώσεις, μέτρο που μπορεί να βλάψει τις πωλήσεις του δεύτερου εξαμήνου, ωστόσο θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία. Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε έως και 5,8% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο και η Burberry δήλωσε ότι τα έσοδα επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία έχει σκοπό να αυξήσει τις τιμές των δερμάτινων ειδών στα επίπεδα που κυμαίνονται αυτές των ανταγωνιστών της, Prada και Gucci, σύμφωνα με τον Luca Solca, αναλυτή στην Sanford C. Bernstein. Όπως η Prada, έτσι και η Burberry προσπαθεί επίσης να διατηρήσει υψηλά τις τιμές των προϊόντων της, μειώνοντας τις εκπτώσεις προς τρίτους λιανοπωλητές για να περιορίσει τα αποθέματα στην αγορά. Η πανδημία οδήγησε τη βιομηχανία προϊόντων πολυτελείας σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της, με την Burberry να εμφανίζει πτώση κατά 88% στα κέρδη ανά μετοχή κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα έσοδα χονδρικής, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων, μειώθηκαν κατά 38% το πρώτο εξάμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Marco Gobbetti εκπόνησε σχέδιο ανασχηματισμού της εταιρείας πριν από την πανδημία, με στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα των προϊόντων της και να κερδίσει τους millenials και τους νεότερους αγοραστές. Ωστόσο, ο Covid-19 αύξησε την ανάγκη αλλαγής ταχυτήτων, με την εταιρεία να ανακοινώνει τον Ιούλιο ότι θα ενοποιήσει τις προσφορές της στα έτοιμα ενδύματα, αξεσουάρ και παπούτσια καθώς προχωρά σε περικοπή 500 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές της Burberry έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αξίας τους φέτος, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των μεγάλων ευρωπαϊκών οίκων πολυτελών αγαθών.

Αν και η ανάκαμψη στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ήταν εμφανής με «ισχυρούς» διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, η Ευρώπη και η Ιαπωνία «παραμένουν επηρεασμένες από τη σημαντική μείωση του τουρισμού».

Η Burberry πραγματοποιεί ενέργειες για την προσέλκυση Κινέζων πελατών με γνώσεις τεχνολογίας. Πρόσφατα άνοιξε ένα κατάστημα στο Σενζέν με τον κινεζικό διαδικτυακό γίγαντα Tencent Holdings Ltd., συνδυάζοντας τη διαδικτυακή με την φυσική εμπειρία.

Τα lockdowns επανήλθαν στις πρωτεύουσες της μόδας της Ευρώπης. Η Burberry είπε ότι παραμένει «συνειδητή για το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον» που προκαλεί ο ιός και επί του παρόντος περισσότερο από το 10% των καταστημάτων της είναι κλειστά παγκοσμίως μετά τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα, ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο όμιλος προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί με υψηλότερο κόστος στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ τυχόν λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Ηνωμένο Βασίλειο για αγορές αφορολόγητων ειδών μπορεί να επηρεάσει τα έσοδα.

 

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

H Lansdowne κλείνει το βασικό hedge fund της και αποχωρεί από το short selling

admin

Το μεγάλο κόλπο με τα μερίσματα και τους φόρους: Τι ερευνούν οι βρετανικές αρχές

admin

Ράλι ανόδου για το Bitcoin – Βαδίζει στα 20.000 δολάρια λένε οι αναλυτές

admin

S&P: Το εμβόλιο για την COVID-19 θα σώσει και την παγκόσμια οικονομία – Βλέπει το χρέος στα 200 τρισ. φέτος

admin

SkyBridge Capital: Γιατί η τιμή του χρυσού μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2.200 δολάρια

admin

Thyssenkrupp: Περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας λόγω προβλημάτων στην αγορά του χάλυβα

admin

Ο μεγιστάνας «μοναχικός λύκος» που δημιούργησε 68 εκατομμυριούχους

admin

Κίνα: Άλμα σε υψηλό διετίας για το κινεζικό νόμισμα

admin

Estee Lauder: Οι αλλαγές και οι νέες κινήσεις της εταιρείας με φόντο την κριτική περί ρατσισμού

admin

Arla Foods: Εκτίναξη κερδών για την εταιρεία παραγωγής του Lurpak

admin

H UBS προειδοποιεί: H Netflix είναι υπερτιμημένη

admin

L’Oreal: Πλάνο αναδιάρθρωσης και επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο

admin

Mike Wilson (Morgan Stanley): Υπεραγορασμένες οι μετοχές, υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης

admin

Peter Thiel: Ο δισεκατομμυριούχος, ανατρεπτικός επενδυτής που ίδρυσε την Paypal και επένδυσε σε Facebook, Spotify και Airbnb

admin

Κορονοϊός: Οι γιατροί στην Αγγλία αναμένουν το εμβόλιο ίσως και πριν τα Χριστούγεννα

admin

Πώς το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό fund στον κόσμο έχασε 165 δισ. δολάρια σε ένα τρίμηνο

admin

Warren Buffett: Γιατί ο μεγαλοεπενδυτής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην αμφιλεγόμενη αγορά φυσικού αερίου

admin

Reckitt Benckiser: Τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων της δεκαετίας αναμένει η εταιρεία του απολυμαντικού Dettol

admin