Image default
Επιχειρήσεις

Euromedica: Θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ 117 κλίνες στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη

Δυναμικό 117 κλινών, εκ των οποίων οι 16 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχει θέσει ο Όμιλος  υγείας Euromedica στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες νοσηλείας των κατοίκων της  Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, σε μία κίνηση έμπρακτης στήριξης του συστήματος υγείας της  χώρας, μέσα στις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Τρεις γενικές κλινικές του Ομίλου Euromedica στη Βόρειο Ελλάδα, δύο στη Θεσσαλονίκη και μία στην  Κοζάνη, έχουν κινητοποιηθεί προς τον σκοπό αυτό, που αφορά σε νοσηλεία περιστατικών μη-Covid.

Αναλυτικότερα, ο Όμιλος της Euromedica από το σύνολο των κλινών τριών μονάδων της έχει θέσει στη  διάθεση του συστήματος υγείας της χώρας:  

− 88 κλίνες από τη κλινική Κυανούς Σταυρός, στη Θεσσαλονίκη (δίπλα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), εκ των  οποίων 7 σε πολυδύναμη ΜΕΘ, που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αυξηθούν σε 10 κλίνες ΜΕΘ. − 9 κλίνες στη πολυδύναμη ΜΕΘ της Γενικής Κλινικής, στη Θεσσαλονίκη

− 20 κλίνες της Κλινικής Ζωοδόχος Πηγή, στην Κοζάνη

Η διάθεση των κλινών έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας από τις 8 Νοεμβρίου και ήδη έχει ξεκινήσει  η συνεργασία με την κλινική Κυανούς Σταυρός και τη Γενική Κλινική του Ομίλου.

Επιπλέον ο Όμιλος μπορεί να διευκολύνει μη-Covid-19 νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται σε δημόσιες  δομές, προσφέροντας τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) της κλινικής Κυανούς Σταυρός στη Θεσσαλονίκη  και τη ΜΤΝ στην Ζωοδόχο Πηγή στην Κοζάνη, προκειμένου να απελευθερωθούν οι ΜΤΝ σε δημόσια  νοσοκομεία για την εξυπηρέτηση νεφροπαθών με Covid-19.

Η χρήση των κλινών, η οποία προσφέρεται για όσο καιρό χρειαστεί χωρίς περιορισμό ημερών, εκτιμάται  ότι θα μπορούσε να ανακουφίσει το ΕΣΥ από τουλάχιστον 1.100 ασθενείς σε μηνιαία βάση, μειώνοντας την  επιβάρυνση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και  απελευθερώνοντας θέσεις νοσηλείας και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τα επείγοντα περιστατικά Covid-19.

Υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που στην πλήρη ανάπτυξή του ξεπερνά τα €27εκ., η διοίκηση της  Euromedica έχει ήδη επενδύσει €7,5εκ., προχωρώντας στη συνολική αναβάθμιση του Ομίλου με σύγχρονες ιατροτεχνολογικές υποδομές, οι οποίες της επιτρέπουν πλέον να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας,  εξασφαλίζoντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στην περίθαλψη των ασθενών. Ο Όμιλος της  Euromedica εφαρμόζει όλα τα σχετικά πρωτόκολλα με την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ, περιλαμβανομένης της  υποχρεωτικής εξέτασης για Covid-19 (μοριακή εξέταση PCR) κατά την εισαγωγή ασθενών.

Η Euromedica αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καιρών στέκεται δίπλα στην ελληνική πολιτεία και την  ελληνική κοινωνία, παρέχοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τις υπηρεσίες της, όπου και όποτε αυτές  χρειαστούν.

Σχετικα αρθρα

Περισσότερα data σε όλα τα συμβόλαια κινητής από τη Vodafone

admin

Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της Ελλάκτωρ

admin

Κλιμακώνεται η δικαστική μάχη χαρακωμάτων Ομίλου Μαντωνανάκη-τραπεζών-ΕΤΑΔ

admin

Πτώση επιβατικής κίνησης 75% στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο

admin

ΙΕΛΚΑ: Ασφαλείς οι αγορές στα σούπερ μάρκετ

admin

Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη ΛΑΡΚΟ

admin

Έξι βραβεία για τη Sirecled στα Energy Mastering Awards

admin

Motor Oil: Εξασφάλιση πιστώσεων 320 εκατ. για τη συνέχιση των επενδύσεων

admin

Στην Ελλάδα η γαλλική ασφαλιστική La Parisienne Assurances

admin

Εθνική Τράπεζα: Στηρίζει για 2η χρονιά τους τυροκόμους σε διεθνή διαγωνισμό

admin

Τουρισμός: Τα μισά δρομολόγια από Γερμανία έρχονται Ελλάδα

admin

Lamda Development: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στα εμπορικά κέντρα

admin

Ασφαλιστικός Γονέας: Επιστροφή ασφαλίστρων στους κατόχους του προγράμματος για H1

admin

Φέτα Ρούσσας: Από τη Θεσσαλία στις 5 ηπείρους

admin

Dionic: «Στάσιμες» οι συζητήσεις με τις τράπεζες

admin

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Space Hellas: Αύξησε στο 35% την συμμετοχή της στην AgroApps

admin

Πετάει για Κρήτη-Ρόδο η Lufthansa από τα μέσα Ιουνίου

admin