Image default
Επιχειρήσεις

ΣΕΤΕ προς Μητσοτάκη: Χρησιμοποιείστε την τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου στις κρατικές ενισχύσεις

Να προβεί η χώρα μας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχονται από την τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις ζητεί με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράτεινε έως τις 30 Ιουνίου 2021 το προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις, προκειμένου να δοθεί στα κράτη- μέλη η δυνατότητα να στηρίξουν τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρίσης του κορωνοϊού – COVID-19.  Παράλληλα με την ανωτέρω παράταση, εισήχθη και ένα νέο μέτρο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, αντιμετωπίζουν μείωση του κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 30 %. Η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά την κάλυψη μέρους των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων που δεν καλύπτονται από τα έσοδά τους, με ανώτατο όριο 3 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και μπορεί να έχει τη μορφή της άμεσης επιχορήγησης, της εγγύησης και του δανείου. Στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η πρόληψη της επιδείνωσης του κεφαλαίου των επιχειρήσεων, η διατήρηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και η παροχή σε αυτές ενός ισχυρού εφαλτηρίου για την ανάκαμψή τους.

«Ο τουριστικός τομέας έχει πληγεί σφοδρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού – COVID-19. Οι τουριστικές επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να αυξάνουν τις ήδη τεράστιες ζημιές τους. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι επιχειρήσεις οι οποίες, λόγω των διαφαινόμενων εξαιρετικών προοπτικών του τουρισμού τα τέλη του 2019, σχεδίασαν και ξεκίνησαν υλοποίηση επενδύσεων μέσα στο 2020, που ολοκληρώθηκαν εν μέσω πανδημίας, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τη χρηματοοικονομική τους κατάσταση, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Είναι, λοιπόν, ζωτικής σημασίας για τον τομέα μας οι επιχειρήσεις μας να στηριχθούν οικονομικά και να μπορέσει να εξασφαλισθεί η όλως απαραίτητη για τη συνέχιση της λειτουργίας τους ρευστότητα

Με βάση τα παραπάνω είναι απαραίτητο η χώρα μας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχονται από την τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Τόσο ως προς την αύξηση του ορίου σε 3 εκατ. Ευρώ ανά επιχείρηση, αρχής γενομένης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 που ήδη έχει εξαγγελθεί, όσο και τον σχεδιασμό νέων εργαλείων, τα οποία, με τη μορφή ακόμα και της άμεσης επιχορήγησης, θα δώσουν τις αναγκαίες ανάσες στις επιχειρήσεις μας για να παραμείνουν ζωντανές την επόμενη ημέρα και να είναι σε θέση να συνεχίσουν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Η επιστολή κοινοποιείται και στους κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα Πρωθυπουργού, Άκη Σκέρτσο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη

Θεοχάρης: «Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για τον Τουρισμό»

Στην πέμπτη θέση παγκοσμίως το brand «Ελλάδα» στον τουρισμό

Πάνω από τα μισά ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στην Ελλάδα θα είναι το χειμώνα κλειστά

Σχετικα αρθρα

Επένδυση 2 εκατ. στο ανθρακούχο νερό από τη ΖARO’S

admin

Πλαίσιο: Στα 1,9 εκατ. τα κέρδη για τη χρήση του 2019

admin

ΕΤΕ: Ορατή η ενεργοποίηση του «Plan Β» για την Εθνική Ασφαλιστική

admin

TP-Link: Σεμινάρια τηλεκατάρτισης στους επαγγελματίες συνεργάτες της

admin

SKY Εxpress: Αποκτά 6 νέα καινούρια αεροσκάφη Airbus τύπου Α320neo

admin

Συμφωνία INTRALOT και Simplebet για Στοιχηματισμό σε Micro-Markets

admin

Attica Group: Καθαρά κέρδη €12,14 εκατ. στο γ’τρίμηνο του 2020

admin

Πατέλης: «Οι Έλληνες του εξωτερικού ζητούν να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο για να γυρίσουν»

admin

Ο Ερρίκος Τζαβάρας των ΕΛΤΑ ζήτησε οι εταιρείες ταχυμεταφορών να ενταχθούν στις πληττόμενες!

admin

Χ.Α.: Κυριαρχούν οι αμυντικές επιλογές τίτλων στα χαρτοφυλάκια

admin

Δεύτερος γύρος για την πώληση της Wind Hellas

admin

Έτος μηδέν για την ακτοπλοΐα το 2021

admin

Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα

admin

ΕΛΠΕ: Σε δύο δόσεις και με discount το placement

admin

ΕΥΑΘ: Ανακοινώθηκαν οι νέοι διευθυντές και προϊστάμενοι

admin

Forthnet: Εκτός και ο Antenna, «μνηστήρας» τώρα ο Μαρινάκης

admin

Δυο σουηδικές εταιρείες επενδύουν στον τομέα της ιατρικής κάνναβης, στο Κιλκίς

admin

Συνεργασία Παγκρήτιας-Finastra για τη διαχείριση κινδύνου

admin