Image default
Επιχειρήσεις

Στον απόλυτο έλεγχο της BC Partners η Forthnet

Στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την απόκτηση του πλήρους μετοχικού ελέγχου της Forthnet προχωρά με συντονισμένες κινήσεις η BC Partners μέσω της United Group.

Έπειτα από τη συμφωνία με την Tunisie Telecom (GO) για την αγορά ποσοστού 9,63% της Forthnet που κατείχε, η BC Partners αποκτά και τη συμμετοχή της WIND Ελλάς (14,1%), επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newmoney.gr

Επιπλέον, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η BC Partners (United Group) άσκησε το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση των μετοχών και των convertibles της Forthnet, που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 22,6% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου, τις οποίες κατείχαν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Αττικής.

Με βάση το μετοχολόγιο, η Massar Investments του Άραβα δισεκατομμυριούχου Abdulaziz Al Ghurair, κατέχει ποσοστό 9,63% της εισηγμένης, η Vodafone 2,77%. Μένει να φανεί εάν και οι μέτοχοι αυτοί έχουν συμφωνήσει για την πώληση της συμμετοχής τους.

Το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται σε μετόχους με μικρότερη συμμετοχή και σε ελεύθερη διασπορά. Με τις κινήσεις αυτές και με δεδομένο ότι η ελεγχόμενη από fund εταιρεία Newco United Group Hellas S.a.r.l. είχε αποκτήσει τον περασμένο Οκτώβριο το 33,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, το συνολικό ποσοστό που πλέον ελέγχει η BC Partners (μέσω της United Group) θα αυξηθεί σημαντικά πάνω από το σημερινό και τα επίπεδα της καταστατικής πλειοψηφίας. Κατά συνέπεια, αποτελεί θέμα χρόνου η γνωστοποίηση των μεταβολών αυτών που θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση των διαδικασιών για την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από πλευράς United Group για την απόκτηση των μετοχών που δεν κατέχει στη Forthnet.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα εκδοθεί και κοινό ανακυκλούμενο ομολογιακό δάνειο (ΚΟΔ) έως και 27 εκατ.ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την NewCo United Group Hellas S.A.R.L..

Υπενθυμίζεται πως η United Group που ανήκει στην BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, μέσω συμφωνίας που υπέγραψε στις 28 Μάϊου με τις πιστώτριες τράπεζες, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank, απέκτησε το σύνολο των απαιτήσεων τoυ Oμίλου Forthnet και μετοχική συμμετοχή στην εταιρία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο τα δάνεια της Forthnet και μέρος των μετατρέψιμων ομολογιών μεταφέρθηκαν στην United Group, η οποία και μετέτρεψε 85,7 εκατ. ομολογίες σε μετοχές.

Πορεία ανάπτυξης

Με την είσοδο του νέου επενδυτή ο οποίος προχωρά σε εκτενή αναδιάρθρωση του χρέους της Forthnet και σε εισφορά νέων κεφαλαίων, πλέον έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες που επιτρέπουν στη Forthnet να ακολουθήσει μια ακόμα πιο δυναμική πορεία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, με στόχο την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξη της.

Η εταιρεία στο τέλος του περασμένου Ιουνίου διέθετε 873 χιλιάδες συνολικές συνδρομές και 650 χιλιάδες μοναδικούς πελάτες 650 χιλ. ενώ οι ενεργοί συνδρομητές broadband έκλεισαν στις 550 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 92 χιλιάδες αφορούν συνδρομές NGA. Η συνδρομητική βάση Pay TV (NOVA) διάθετε 456 χιλιάδες συνδρομητές, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σημειώνεται πως η United Group που αποτελεί έναν multi-play τηλεπικοινωνιακό και μιντιακό παρόχο σε έξι χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ελέγχεται μετοχικά από την BC Partners, ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των επενδύσεων που διαχειρίζεται παγκοσμίως επενδύσεις άνω των 23 δισ. ευρώ σε ιδιωτικά κεφάλαια.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί «πλακώθηκαν» στην Attica Bank, σε ποιoν δικηγόρο έβγαλε κόκκινη κάρτα το ΥΠΟΙΚ και ο εμφύλιος των χρηματιστών

ACI Europe: Ο κορωνοϊός έφερε απώλειες 1,5 δισ. επιβατών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια (χάρτης)

Στην Ελλάδα πληρώσαμε σε έξι μήνες σχεδόν 600 εκατ. ευρώ για τραπεζικές προμήθειες

 

 

 

 

 

Σχετικα αρθρα

Διάκριση για τα ΕΛΠΕ στα Bravo Sustainability Awards

admin

Fourlis: Στις 24 Νοεμβρίου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2020

admin

Ο Γιάννης Πετούλης νέος διευθύνων σύμβουλος της Europ Assistance Greece

admin

Επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Κρι Κρι

admin

Lamda: Εντός του 2020, κορωνοϊού επιτρέποντος, το κλείσιμο της συναλλαγής για το Ελληνικό

admin

Παπουτσάνης και ΑΒ Βασιλόπουλος, στηρίζουν τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων στην Ελλάδα

admin

Η Ευρωπαϊκή Πίστη επέλεξε την EY και τις λύσεις SAP

admin

Σελόντα: Στα 4,2 εκατ. το αντίτιμο πώλησης εγκαταστάσεων στην Ιχθ. Κεφαλλονιάς

admin

Tην DAS Hellas εξαγοράζει η Ergo Ασφαλιστική

admin

Trastor: Στα €200,7 εκατ. η αποτίμηση των 58 επενδυτικών ακινήτων

admin

ΟΠΑΠ: Aρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των νέων μετοχών

admin

Η τροπολογία για ΛΑΡΚΟ: Ειδική διαχείριση και πώληση ή λουκέτο

admin

Ενεργή συμμετοχή της Πειραιώς στην συναλλαγή για το Ιασώ

admin

Vodafone: #μαζί_ξεκινάμε πάλι για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων – πακέτα δωρεάν για 3 μήνες

admin

ΑΝΕΚ: Σε έκτακτη Γ.Σ. η λήψη απόφασης για ΑΜΚ ως 20 εκατ. ευρώ

admin

H μεγαλύτερη διάκριση για την Εταιρική Υπευθυνότητα της WIND

admin

ΕΤΕ: Λύσεις ενίσχυσης ρευστότητας επιχειρήσεων

admin

«Ασπίδα Ρευστότητας» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητάει η ΕΣΕΕ

admin