Image default
Επιχειρήσεις

Revoil: Αύξηση 23% στα κέρδη προ φόρων το εννεάμηνο του 2020

Άνοδο κατά 23% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Revoil ΑΕΕΠ το εννεάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα 2,38 εκατ. ευρώ έναντι 1,94 εκατ. ευρώ το 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κερδοφορία ενισχύθηκε από τη σημαντική άνοδο των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, την προώθηση των εμπλουτισμένων καυσίμων «revolution» και τη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της εταιρείας ανήλθαν στα 543,3 εκατ. λίτρα, έναντι 533,5 εκατ. λίτρα το 2019, εμφανίζοντας αύξηση 1,8% περίπου.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης κατέγραψαν σημαντική άνοδο 42%, ενώ απώλειες 1,8% εμφάνισαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης, 12% οι βενζίνες και 11,1% το marine.

Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων το εννεάμηνο του 2020 με την μέση τιμή του πετρελαίου να καταγράφει απώλειες 33,8% (42,70 δολ./βαρέλι έναντι 64,5 δολ./βαρέλι το 2019), οδήγησε τις πωλήσεις τις εταιρείας χαμηλότερα οι οποίες έκλεισαν στα 426,72 εκατ. ευρώ από 508,39 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019 παρουσιάζοντας μείωση 16% παρά το γεγονός ότι οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων της εταιρείας στο ίδιο διάστημα κινήθηκαν υψηλότερα.

Το μικτό κέρδος της εταιρείας ανήλθε στα 18,51 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού 18,56 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 7,58 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 έναντι 7,41 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 2,3%.

Η Revoil, στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας, συνέχισε να αυξάνει την κερδοφορία της προσθέτοντας ένα ακόμα κερδοφόρο τρίμηνο (+ 710 χιλ. ευρώ) προχωρώντας προς την ολοκλήρωση της χρήσης.

Εστιάζοντας στο τρίτο τρίμηνο του 2020, οι πωλούμενοι όγκοι σε καύσιμα κίνησης παρά την περιορισμένη τουριστική δραστηριότητα κινήθηκαν ελαφρώς μειούμενοι (λιγότερο από 2%) σε σύγκριση με το περυσινό αντίστοιχο τρίμηνο, με τον μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο να καταγράφεται στα ναυτιλιακά καύσιμα (-30%) τα οποία όμως αντιπροσωπεύουν μόνο το 11,3% των συνολικών πωλούμενων ποσοτήτων του τριμήνου.

Σε ότι αφορά τη δανειακή θέση της εταιρείας στο ίδιο διάστημα, η Revoil συνέχισε να ακολουθεί πιστά το συμφωνηθέν με τις συνεργαζόμενες τράπεζες πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της όπου προέβη στο τρίτο τρίμηνο σε αποπληρωμές δανείων ποσού 210 χιλιάδων ευρώ και συνολικά 1,7 εκατ. στο εννεάμηνο.

Οι μεταβολές συνολικά στην χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης ήταν στο πλαίσιο της λειτουργίας της Revoil και δεν έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα:

ΟΕΕ: Τροπολογία για παράταση προθεσμιών όταν λογιστές πάσχουν από Covid-19

Κορωνοϊός: Ένας θάνατος κάθε 17 δευτερόλεπτα – Σοκαριστική διαπίστωση του ΠΟΥ

Έκτακτο επίδομα: Επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση – Ποιοι κλάδοι προστέθηκαν

Σχετικα αρθρα

Ανανεώθηκε η θητεία του Kamil Ziegler στον ΟΠΑΠ

admin

Μυτιληναίος: Συμφωνία με Fairdeal για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων

admin

Οι «λευκοί κύκνοι» αλλάζουν το σκηνικό στο Χ.Α.

admin

Αίγυπτος: Δάνειο 118 εκατ. στην EgyptAir που πλήττεται λόγω κορωνοϊού

admin

ETE: Στο σφυρί «κόκκινα» δάνεια 1,5 δισ. ευρώ

admin

Ποιος είναι το αφεντικό; Η πρωτοβουλία για τον αγροδιατροφικό τομέα που ήρθε στην Ελλάδα

admin

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της Παγκρήτιας για την Praxia

admin

MLS: Μια «μικρή Folli Follie» σε αναστολή διαπραγμάτευσης

admin

Τι κάνουν οι επιχειρήσεις για να πετυχαίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα για εργαζόμενους και εργοδότες

admin

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Θετικό το α’ τρίμηνο – Αύξηση 21% στον τζίρο

admin

Χρηματιστήριο: Αναμένοντας το Triple Witching…

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε 50,8% η κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων τον Μάρτιο

admin

Δρομέας: Νέα σύμβαση 15 εκατ. ευρώ με τον Γερμανικό Στρατό

admin

Οργανωτικές αλλαγές στη Ολυμπιακή Ζυθοποιία

admin

MLS: Παραδόθηκε η έκθεση της Deloitte και κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

admin

Καταστροφή για τις 5 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, ο κορωνοϊός διέγραψε $40,9 δισ. της αξίας τους

admin

Ποιες εταιρίες βράβευσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

admin

ΕΛΤΡΑΚ: Με 100% η EΛΤΡΑΚ CP και τα συντονισμένα πρόσωπα

admin