Image default
BLOOMBERG

Warren Buffett: Το τελευταίο επενδυτικό στοίχημα που κέρδισε ο «σοφός της Ομάχα»

Η επένδυση των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Warren Buffett σε μετοχές των ιαπωνικών εμπορικών εταιρειών αποδίδει εν μέσω της παγκόσμιας στροφής σε μετοχές αξίας.

Οι μετοχές των πέντε ιαπωνικών κολοσσών του κλάδου εμπορευμάτων, στους οποίους η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, ανακοίνωσε ότι επένδυσε τον περασμένο Αύγουστο, έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 8% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, με την Sumitomo Corp. να προηγείται καταγράφοντας κέρδη άνω του 15%.

Οι λεγόμενες «sogo shosha» όπως είναι γνωστές, κατέγραψαν απώλειες κατά το δίμηνο που έληξε στις 30 Οκτωβρίου, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση για εμπορεύματα και οι επενδυτές συνέχισαν να δείχνουν προτίμηση στις μετοχές ανάπτυξης έναντι των μετοχών αξίας.

Η ευφορία που προκάλεσε η είδηση για την ανακάλυψη εμβολίων ενίσχυσε την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, ωθώντας τους επενδυτές να στραφούν στις κυκλικές μετοχές. Η αγορά μεριδίων του Buffett στις εταιρείες Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. και Sumitomo είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές του μεγαλοεπενδυτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η πρόσφατη υπεραπόδοση αυτών των συγκεκριμένων ομίλων συνδέεται με την ευρύτερη εναλλαγή μετοχών που σημειώθηκε στην Ασία και σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Nader Naeimi, επικεφαλής δυναμικών αγορών της AMP Capital Investors Ltd.

 Το όνομα του Buffett

Οι βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές αρχίζουν να είναι εμφανείς στις επιδόσεις και τις προβλέψεις ορισμένων εκ των εμπορικών εταιρειών.

Η Marubeni νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησε τις προβλέψεις των καθαρών εσόδων για ολόκληρο το έτος, με την εκτίμηση της να ξεπερνά τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Επίσης, αύξησε το συνολικό μέρισμα του έτους.

Εν τω μεταξύ, η Itochu ανακοίνωσε ρεκόρ τριμηνιαίων κερδών. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επιτύχει πλήρως του στόχους της για τα κέρδη και τις πληρωμές μερισμάτων, δήλωσε ο CFO, Tsuyoshi Hachimura.

«Έχοντας το όνομα του Buffett πίσω από τις μετοχές τους, είναι ευκολότερο να αποτελέσουν επιλογή των επενδυτών που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με την Ιαπωνία», δήλωσε ο Mio Kato, ιδρυτής της LightStream Research στο Τόκιο.

Το κύμα του κορονοϊού

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις για τις προοπτικές, ειδικά καθώς ένα κύμα κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ και την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει περισσότερες διαταραχές στις αγορές εμπορευμάτων και να εμποδίσει τη συνεχή ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι ιαπωνικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη μετά από μια έκθεση που έδειξε ότι το Τόκιο είχε καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο δείκτης Topix έχει αυξηθεί κατά 9% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, πολύ κοντά στην αύξηση κατά 10% του MSCI Asia Pacific Index.

«Η αίσθηση μου είναι ότι η αισιοδοξία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αποτυπώνεται στις κινήσεις της αγοράς, αλλά ευνοεί τις μετοχές που είχαν βρεθεί στο περιθώριο ή έμειναν εκτός του ράλι του κλάδου τεχνολογίας και στην συνέχεια επλήγησαν από τα lockdowns», υποστήριξε ο Kato της LightStream.

Γουόρεν Μπάφετ: Μυστήριο με την επόμενη επένδυση του σοφού billionaire

Η δημόσια προσφορά που γέμισε τα ταμεία των ισχυρών της Silicon Valley αλλά και του Warren Buffet

Η προφητική επιστολή που έγραψε ο Buffett το 1977 εξηγεί τους λόγους της σημερινής του επένδυσης στην Ιαπωνία

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

EasyJet: Επεκτείνει το δάνειο μετά τις ζημίες ύψους 835 εκατ. λιρών

admin

Αγοραστική φρενίτιδα από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας που θέλει να ανταγωνιστεί την Amazon

admin

Wirecard: Ανθρωποκυνηγητό σε όλο τον κόσμο για τη σύλληψη του πρώην COO

admin

Υπο απειλή ξανά η οικονομία της Ευρώπης μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων

admin

Τζεφ Μπέζος: Πώς ο ισχυρός άνδρας της Αmazon σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων κερδών ύψους 13 δισ. δολαρίων

admin

Αποτρόπαιο έγκλημα στο Μανχάταν: CEO εταιρείας βρέθηκε διαμελισμένος και αποκεφαλισμένος με ηλεκτρικό πριόνι

admin

Αίτηση πτώχευσης από την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Pizza Hut και Wendy’s

admin

Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

admin

JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

admin

Super deal ύψους 13,1 δισ. δολαρίων: Η Bristol-Myers εξαγοράζει την MyoKardia

admin

Φυγόδικος για το σκάνδαλο insider trading «Tabernula» καλείται να επιστρέψει 1,6 εκατ. λίρες – Αντιμέτωπος με 8ετή φυλάκιση

admin

Bitcoin: Πλησιάζει στα υψηλότερα επίπεδα μετά τη φούσκα του 2018 – Κέρδη 80% από τις αρχές του έτους

admin

Κινηματογραφική αλυσίδα κλείνει τα σινεμά της: Στον αέρα 45.000 θέσεις εργασίας

admin

Συμφωνία 10ετούς συνεργασίας της Google με τη Deutsche Bank

admin

Αυτή είναι η επένδυση που προτιμούν οι δισεκατομμυριούχοι εν μέσω πανδημίας

admin

Δισεκατομμυριούχος έκανε τον trader και απέτυχε παταγωδώς, χάνοντας 41 εκατ. δολάρια

admin

Γιατί έχει τόση σημασία το πού βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος;

admin

Ο πόλεμος του CEO της Volkswagen με τα συνδικάτα και το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

admin