Image default
Επιχειρήσεις

Pasal Development: Restart με «κλεισμένο» χαρτοφυλάκιο 150.000 τ.μ. στα logistics

«Ο κλάδος των logistics και των αποθηκευτικών χώρων θα είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας σε αυτή τη φάση», ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Pasal Κώστας Μαρκάζος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. «Οι άλλοι δύο πυλώνες αφορούν τα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα σχολικά κτίρια που ήδη εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και τον  κλάδο των καταστημάτων σούπερ μάρκετ, όπου επίκεινται επίσης νέες συμφωνίες για την Pasal. Υπολογίζουμε ότι στο τέλος του χρόνου η αξία των ακινήτων μας θα είναι κοντά στα 110 – 120 εκατ.».

Χθες, Παρασκευή, η γενική συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 20 εκατ. ευρώ με εισφορές σε είδος και την έκδοση 18.204.903 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία και με τιμή διάθεσης 1,10 ευρώ έκαστη με εισφορά μεριδίων καταρχάς επί δύο ακινήτων logistics στον Ασπρόπυργο της ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές του Ηλία Τσίκλου. Επιπλέον 11,36 εκατ. νέες μετοχές θα διατεθούν στην βασική μέτοχο της εταιρείας, την Sterner Stenhus Greece  με εισφορά από την τελευταία στην Pasal του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ‘’JPA Κατασκευή και Διαχείριση Σχολείων Αττικής’’ καθώς και ομολογιών εκδόσεως της τελευταίας. Στην ‘’ομπρέλα’΄της JPA περιλαμβάνεται το ΣΔΙΤ για τις δέκα σχολικές μονάδες αξίας 12,5 εκατ. ευρώ, που θα εισφερθούν στην Pasal από τον βασικό της μέτοχο, ενώ μετά την αύξηση, το ποσοστό της ΝΟΕ θα διαμορφωθεί στο 19,5% και της Sterner Stenhus Greece στο 75%.

Το πλάνο του 2021 

Σύμφωνα πάντως με τον επικεφαλής της Sterner Stenhus κ. Ηλία Γεωργιάδη, για το 2021 προγραμματίζεται νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και η έκδοση ομολόγου με προοπτική η εταιρεία τουλάχιστον να διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της: «Όπως έχουμε πει, μας ενδιαφέρουν οι μακροχρόνιες μισθώσεις,  θα κάνουμε επενδύσεις στα logistics και τους βιομηχανικούς χώρους, κοιτάμε επίσης σούπερ μάρκετ και γενικότερα ακίνητα που σχετίζονται με κοινωνικού χαρακτήρα χρήσεις. Επιπλέον είναι στρατηγική απόφαση να διευρύνουμε τη μετοχική βάση της εταιρείας και κοιτάμε να προχωρήσουμε σε νέα αύξηση κεφαλαίου το πρώτο τρίμηνο του 2021 και την έκδοση ομολόγου μέχρι το καλοκαίρι. Στόχος μας να γίνουμε μια δυνατή εταιρεία στο Χρηματιστήριο, με ισχυρές ταμειακές ροές καθώς και να τριπλασιάσουμε την αξία της τα επόμενα τρία χρόνια». 

Διαβάστε περισσότερα 

Από 10 έως 20 δισ. ευρώ η συμβολή των νέων «κόκκινων» δανείων στο ιδιωτικό χρέος 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Άνοιξε η πλατφόρμα 

Υπ. Οικονομικών: Ετοιμάζει έξυπνες δανειακές κινήσεις – Τι προβλέπει το Πρόγραμμα Δανεισμού για το 2021

Σχετικα αρθρα

ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή σύμβασης για δημιουργία ΜΕΘ στο Σωτηρία

admin

ΑΔΜΗΕ: Στη Θεσσαλονίκη το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου ΝΑ Ευρώπης

admin

Byte: Την παράταση της διάρκειας της εταιρείας έως τις 31/12/2050 ενέκρινε η ΓΣ

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πράσινο φως για επένδυση 280 εκατ. στο Αμάρι Ρεθύμνου

admin

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: H ΝΥΜΦΗ επίσημη μπύρα της ΔΕΘ

admin

SoftOne: Προσήλωση στην καινοτομία και την ανάπτυξη

admin

Στάσσης: Τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικής λειτουργικής κερδοφορίας για τη ΔΕΗ

admin

ΔΕΗ: Από τις ξεχωριστές ιστορίες turnaround στο Xρηματιστήριο

admin

Famar: Το «δακτυλίδι» στην Elements Capital

admin

Αερομεταφορές: Ανακοινώνεται πακέτο στήριξης έως 400 εκατ. ευρώ

admin

Αποτελέσματα Aegean: Πτώση 15% στον κύκλο εργασιών

admin

Αγορές: Αύξηση κρουσμάτων και κινεζοαμερικανική διαμάχη στο προσκήνιο

admin

Έλεγχοι του ΣΕΠΕ για υγεία & ασφάλεια και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας

admin

Πέτσας προς επιχειρηματίες: Επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής

admin

B&F Ενδυμάτων: Τι έγινε στη γενική συνέλευση των ομολογιούχων

admin

ΣΘΕΒ: Η οικονομία, οι επενδύσεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ασφάλεια των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης

admin

H Allianz λανσάρει το Target4Life

admin

Όμιλος INTRACOM: Παράδοση 50 αναπνευστήρων πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin