Image default
Διεθνή

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζητά την αλήθεια για τη «συνέντευξη – βόμβα» της Νταϊάνα στο BBC

Όταν η μητέρα του παραχώρησε το 1995 την «συνέντευξη-βόμβα» στον δημοσιογράφο του BBC, Μάρτιν Μπασίρ, εκείνος ήταν, μόλις, 13 ετών. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζητά να λάμψει η αλήθεια σχετικά με το αν η μητέρα του παραπλανήθηκε από τον νεαρό τότε δημοσιογράφο και έδωσε την πολύκροτη συνέντευξη, που εκτόξευσε την καριέρα του Μπασίρ, δημιούργησε «πονοκέφαλο» στο παλάτι και τελικά, οδήγησε στο διαζύγιο της Νταϊάνα με τον Κάρολο ένα χρόνο αργότερα.

Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας βρισκόταν σε επαφές με το BBC τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ώστε να διασφαλίσει πως η έρευνα που θα διενεργήσει το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου για την συνέντευξη που παραχώρησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην εκπομπή του Μπασίρ «Panorama», «θα αποκαταστήσει την αλήθεια», σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο τις τελευταίες ώρες.

34487812-0-image-a-44_1602880920527
H λαίδη Νταϊάνα απέναντι στον Μπασίρ στην συνέντευξη που σόκαρε την βρετανική κοινωνία

Το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με επιφύλαξη καλωσόρισε την έρευνα. «Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει να διαπιστωθεί η αλήθεια, πίσω από τις ενέργειες που οδήγησαν στην συνέντευξη της εκπομπής Panorama και στις επακόλουθες αποφάσεις που ελήφθησαν από εκείνους στο BBC εκείνη την περίοδο», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε εδώ  ολόκληρη της συνέντευξη της Νταϊάνα στο ΒΒC πρίν 25 χρόνια

Πηγή κοντά στον μέλλοντα βασιλιά δήλωσε για το θέμα: «Φυσικά αυτό είναι για να προστατέψει την “κληρονομιά” της μητέρας του, έτσι είναι ένα προσωπικό θέμα για τον Ουίλιαμ. Έχει παρακολουθήσει στενά όσα εκτυλίσσονται, αλλά πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το BBC ενημερώνει τον πρίγκιπα για το θέμα και αυτό που επιθυμεί ο Ουίλιαμ είναι αυτό που θέλουν όλοι, την αποκάλυψη της αλήθειας.

Εξέχων συνταξιούχος δικαστής τέθηκε επικεφαλής της ανεξάρτητης έρευνας γεγονός που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαιρέτισε και χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Το BBC ανακοίνωσε την Τετάρτη πως επικεφαλής της έρευνας τίθεται ο 77χρονος διακεκριμένος συνταξιούχος δικαστής Λόρδος Ντάισον, γεγονός που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαιρέτισε και χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Από την πλευρά του ο Τίμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, δήλωσε πως το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο είναι αποφασισμένο να φτάσει στην αλήθεια για τα γεγονότα και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

000_PAR2004070643445
Ο Τσαρλς Σπένσερ, αδερφός της λαίδης Νταϊάνα, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε ώστε να ανοίξει ο φάκελος της συνέντευξης Νταϊάνα στην εκπομπή πανόραμα του ΒΒC. Στη φωτογραφία διακρίνεται μαζί με τον πρίγκηπα Ουίλιαμ και τον Κάρολο

Πρόσφατα, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, αδελφός της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, είχε κατηγορήσει τον Μπασίρ πως μεταχειρίστηκε «ανέντιμους τρόπους» για να πείσει την ευάλωτη εκείνη την περίοδο πριγκίπισσα να του παραχωρήσει την πολύκροτη συνέντευξη, που είχαν παρακολουθήσει περίπου 23 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σύμφωνα με τον Σπένσερ, ο δημοσιογράφος είχε πλαστογραφήσει τραπεζικά έγγραφα, ώστε να πείσει την Νταϊάνα να δώσει την συνέντευξη. Σε επιστολή του προς τον Τιμ Ντέιβι, γενικό διευθυντή του BBC, ο Σπένσερ κατηγόρησε τον δημοσιογράφο, πως του παρουσίασε δύο πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς σύμφωνα με τους οποίους ανώτεροι αξιωματούχοι του παλατιού χρηματίστηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες για να παρέχουν πληροφορίες για την πριγκίπισσα.

«Αν εγώ δεν είχα δει αυτά τα έγγραφα δεν θα είχα συστήσει τον Μπασίρ στην αδελφή μου», έγραψε πρόσφατα σε επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή του BBC, ο αδελφός της Νταϊάνα.

Ο γραφίστας, που κατασκεύασε τα πλαστά έγγραφα, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του στο ντοκιμαντέρ του ITV «The Diana Interview, Revenge of a Princess»

Λόγος για πλαστά έγγραφα, που παρουσιάστηκαν στην «αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού», είχε γίνει και μερικές εβδομάδες μετά την συνέντευξη, αλλά το BBC σε εσωτερική έρευνα που πραγματοποίησε τότε δεν ανακάλυψε κάτι εναντίον του Μπασίρ. Όμως, 25 χρόνια μετά, η υπόθεση άνοιξε και πάλι, όταν δύο τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία από τον γραφίστα Ματ Γουίσλερ, που είχε κάνει την πλαστογράφηση. Ο Γουίσλερ «έσπασε τη σιωπή του» μετά από 25 χρόνια και κοιτώντας τις κάμερες στο ντοκιμαντέρ του ITV «The Diana Interview, Revenge of a Princess» αποκάλυψε πως ο Μπασίρ του ζήτησε να του φτιάξει μερικά πλαστά τραπεζικά έγγραφα, τα οποία εκείνος θεώρησε πως προορίζονταν για τις ανάγκες ταινιών, κάτι το οποίο ήταν φυσικό για τηλεοπτικές σειρές.

000_K26DL
Βρετανικό κοινό και Τύπος σοκαρισμένοι την επόμενη μέρα της συνέντευξης -βόμβα της λαίδης Νταϊάνα στην εκπομπή Πανοράμα του BBC.

Στην επίμαχη συνέντευξη η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που εκείνη την εποχή βρισκόταν σε διάσταση με τον Κάρολο, αποκάλυψε την σχέση της με τον αξιωματικό του Ιππικού Τζέιμς Χιούιτ και είπε την περίφημη φράση: «Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο», υπονοώντας την σχέση του πρίγκιπα της Ουαλίας με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η συνέντευξη προκάλεσε αναστάτωση στο παλάτι και ένα χρόνο αργότερα η βασίλισσα απαίτησε από τον διάδοχο και την λαοφιλή πριγκίπισσα να πάρουν διαζύγιο. Τον Αύγουστο του 1997 η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στο Παρίσι μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ.

000_RZ09B
Αριστερά Κάρολος με τους πρίγκηπες Ουίλιαμ και Χάρι την ημέρα της κηδείας της λαίδης Νταϊάνα και δεξιά οι δύο πρίγκηπες στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε 20 χρόνια μετά τον θάνατό της

Γιατί η έρευνα για την συνέντευξη της Νταϊάνα στο BBC έχει τόσο μεγάλη σημασία

Σε άρθρο σήμερα στον βρετανικό Τύπο ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν αναφέρει, πως μετά την πολύκροτη συνέντευξη, η βασίλισσα ζήτησε το διαζύγιο της Νταϊάνα και του Κάρολου να επισπευσθεί, έτσι, η πριγκίπισσα έχασε τους έμπειρους σωματοφύλακές της. Στο τροχαίο στο Παρίσι οδηγός στο αυτοκίνητο που επέβαινε η πριγκίπισσα και ο αιγυπτιακής καταγωγής σύντροφός της ήταν ένας Γάλλος, σεκιούριτι ξενοδοχείου, ο Ανρί Πολ, ο οποίος έτρεχε πολύ πάνω από το όριο ταχύτητας, είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ οι επιβάτες δεν φορούσαν ζώνες. «Πάντα πίστευα ότι, αν αυτή είχε την υψηλά εκπαιδευμένη, απίστευτα επαγγελματική βασιλική ομάδα φύλαξης να την προσέχει εκείνη τη νύχτα, η Νταϊάνα θα ζούσε σήμερα», γράφει ο Μόργκαν και συμπληρώνει πως αυτός είναι ο λόγος που η έρευνα του BBC για την πολύκροτη συνέντευξη έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Δείτε βίντεο: Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζητά την αλήθεια για τη «συνέντευξη – βόμβα» της Νταϊάνα στο BBC

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζητά την αλήθεια για τη «συνέντευξη - βόμβα» της Νταϊάνα στο BBC

Ειδήσεις σήμερα: 

Τηλεκπαίδευση: Αποκαθίστανται τα προβλήματα – Κόντρα κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές στο καφενείο της Ηλείας 

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Σε «σταθερή κατάσταση» στον Ευαγγελισμό

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Κολοράντο : Απόλυση αστυνομικών που κορόιδευαν το κεφαλοκλείδωμα σε Αφροαμερικανό

admin

Μπάιντεν : Ποιες θα είναι οι πρώτες επιλογές για την κυβέρνησή του

admin

Κοροναϊός : Πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα πίσω από την προώθηση της ανοσίας της αγέλης;

admin

Greenpeace για Αρκτική: Στα 1,24 δισ. οι περιβαλλοντικές ζημιές στα ύδατα της περιοχής

admin

Προσέγγιση ΗΠΑ και Μεξικού με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

admin

Νεκρός ηλικιωμένος από πυρά αστυνομικών – Αρνήθηκε να βάλει μάσκα

admin

Κορωνοϊός – Γαλλία: «Λυπόμαστε, θα ανταποδώσουμε» στη Βρετανία το μέτρο της καραντίνας

admin

Αλεξέι Ναβάλνι: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

admin

Ρωσία: Κατήγγειλε ξυλοδαρμό έξω από το σπίτι του ακτιβιστής της αντιπολίτευσης

admin

Βρετανία : Με δημοσκοπικές απώλειες για Τζόνσον η έναρξη της προεκλογικής περιόδου

admin

Λουκασένκο προς Πομπέο : Λευκορωσία και Ρωσία θα απαντήσουν στις εξωτερικές απειλές

admin

Δεξίωση στον Λευκό Οίκο οργανώνει η Μελάνια παρά την επέλαση της πανδημίας

admin

Σεισμός – Σμύρνη : Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – Ξεπερνούν τους 400 οι τραυματίες

admin

Κιμ Γιόνγκ Ουν : Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού

admin

Υπόθεση Φλόιντ: Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι τρεις αστυνομικοί

admin

Τζάρεντ Κούσνερ – Ιβάνκα Τραμπ: «Χρυσές» business στον Λευκό Οίκο

admin

Κορωνοϊός – Κίνα: 14 εισαγόμενα κρούσματα και 16 ασυμπτωματικοί το τελευταίο 24ωρο

admin

ΗΠΑ: Viral έγινε η λίστα 10χρονης στον Άγιο Βασίλη με… 26 δώρα!

admin