Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Νέος CEO ο Τζελέπης – Το μήνυμα αποχώρησης Παπαδόπουλου

Αλλαγή σκυτάλης στην Forthnet με τον Δημήτρη Τζελέπη να αναλαμβάνει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρεία στη θέση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου που αποχωρεί. Η εκλογή του κ. Τζελέπη ήταν ομόφωνη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ έχει οριστεί Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 11 Δεκεμβρίου για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής στο χρηματιστήριο Αθηνών καθώς και των ομολογιών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρείας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τζελέπης

Ο κ. Τζελέπης διαθέτει πλούσια εργασιακή εμπειρία κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κλπ.). Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967 και διαθέτει MBA in Finance από το Cass Business School, Λονδίνο.

H ανακοίνωση της Forthnet

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 20.11.2020, κατόπιν της απόκτησης συμμετοχής από τo United Group σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 80% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της Εταιρείας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Τα εναπομείναντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέλεξαν ομόφωνα τον κύριο Δημήτριο Τζελέπη, μέχρι το σημείο εκείνο Chief Financial Officer της Εταιρείας, ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση (και για το υπόλοιπο της θητείας) του κ. Πάνου Παπαδόπουλου.

Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Μετά από επικοινωνία με το νέο μέτοχο και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι ως άνω διαδικασίες, τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (με εξαίρεση το νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Τζελέπη) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται στο επενδυτικό κοινό ότι έχει ήδη συγκληθεί Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στις 11 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Τζελέπης ανέλαβε αμέσως τα καθήκοντα του και, σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας, θα εκπροσωπεί την Εταιρεία και θα ασκεί τις καταστατικές του αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων μέχρι τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου την 11η Δεκεμβρίου 2020.

Το μήνυμα Παπαδόπουλου στους εργαζόμενους

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της Fοrthnet απέστειλε ο Πάνος Παπαδόπουλος, επί σειρά ετών επικεφαλής της Forthnet, στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών στην εταιρεία που αποφασίστηκαν μετά και την ανάκτηση του μετοχικού ελέγχου από την United Group (BC Partners).

Σε αποχαιρετιστήρια δήλωσή του προς τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της Fοrthnet, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε τα εξής:

«Μία διαδρομή 30 ετών, που με κάνει να νιώθω αληθινά υπερήφανος για όλα τα μικρά και μεγάλα της επιτεύγματα, ολοκληρώνεται σήμερα. Έζησα τη σύσταση και την ανάπτυξη της Fοrthnet, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη ενός ακαδημαϊκού spin-off που διαμορφώθηκε τελικώς σε μια από τις πιο μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις. Στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, σε μια περίοδο αρνητικού και ασταθούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η εταιρεία, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί της, κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να δημιουργήσει και πάλι αξία αλλά κυρίως να τοποθετηθεί στρατηγικά στο μέλλον. Έτσι, παρά τις αντιξοότητες, η Fοrthnet πέτυχε να προσελκύσει την είσοδο ενός σημαντικού στρατηγικού επενδυτή στο κεφάλαιό της. Εύχομαι από καρδιάς, η εταιρεία να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να επεκτείνεται, να μεγαλώνει και τα επόμενα χρόνια στους πολλά υποσχόμενους χώρους της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας».

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Forthnet

Στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Forthnet προχώρησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, το Χ.Α. ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «FORTHNET Α.Ε.» από σήμερα 23 Νοεμβρίου 2020 «μέχρις ότου η εταιρία παράσχει στο επενδυτικό κοινό ολοκληρωμένη πληροφόρηση αναφορικά με τη Διοίκηση της εταιρίας και τη συγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου».

Σημειώνεται ότι αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των ομολογιών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: 

Black Friday: Το μεγάλο στοίχημα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των παραδόσεων

ΛΑΡΚΟ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός από τον ειδικό εκκαθαριστή για μεταλλεία και περιουσιακά στοιχεία

Alpha Bank: Επιβεβαιώνει την επικράτηση της Davidson Kempner για το project Galaxy

Σχετικα αρθρα

ΕΤΑΔ: Τι λέει για την ακύρωση μεταβίβασης 10.119 ακινήτων του Δημοσίου

admin

Πλαίσιο : Πως “νίκησε” τον κορονοϊό – Παραδόθηκαν 1 εκ. κουτια!

admin

ΕΥΑΘ: Ολοκληρώθηκε η σύνδεση υδραγωγείων Αλιάκμονα – Αραβήσσου

admin

Όμιλος PSA: Πτώση κατά 28% στις πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω του κορωνοϊού

admin

Τrastor: Νέες επενδύσεις σε logistics – γραφεία

admin

Πρώτο test… επιτυχές για τις επενδύσεις της CVC Capital

admin

Κοντομέρκος: Η Mohegan βγαίνει από την κρίση αλώβητη, δεσμεύεται για το Ελληνικό

admin

Στις 14.00 το μεσημέρι εκπνέει η υποβολή προσφορών για το φράγμα Χαβρία- Ενδιαφέρον από ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

admin

Ποιοι αυξάνουν τις προσλήψεις παρά τη λαίλαπα της πανδημίας

admin

Ψηφιοποιεί τις υπηρεσίες της η Autohellas για ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση

admin

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι… big business στα logistics

admin

Folli Follie: Στη Βουλή αμελλητί η δικογραφία για Φλαμπουράρη και Χαρίτση

admin

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμμετοχή σε 4 νέα έργα υποδομών και ΑΠΕ Προϋπολογισμού 483 εκατ.

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Απαλλάσσει τη ΔΕΠΑ από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες

admin

ΤτΕ: Στα €842,3 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη το 2019

admin

Η Singapore Airlines περικόπτει 4.300 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας

admin

ΕΒΕΘ: Ζητά τον έλεγχο των επιχειρήσεων κατά τη διακίνηση αγαθών μέσω διαδικτύου

admin

ΔΕΗ: Ζημιές 353,2 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

admin