Image default
Επιχειρήσεις

Στρατηγική συνεργασία του ομίλου Γρύλου της Sky Express με τη HotelBrain

Σε στρατηγική συνεργασία που περιλαμβάνει και μειοψηφική μετοχική συμμετοχή προχωρούν οι όμιλοι IOGR του Γιάννη Γρύλου της Sky Express και HotelBrain, με ιδρυτή τον Πάνο Παλαιολόγο.

Με τη συνεργασία τους αυτή οι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι ενώνουν δυνάμεις και «με μια ολιστική προσέγγιση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς τους, δημιουργούν νέα προϊόντα στο χώρο του τουρισμού, σε πολλές περιοχές της χώρας, «συνδυάζοντας μετακίνηση, διαμονή και άλλες υπηρεσίες, οι δύο όμιλοι δημιουργούν ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα για κάθε ταξιδιώτη και όλους τους παράγοντες του τουρισμού (πράκτορες, κλπ)». Η στρατηγική συνεργασία των δυο ομίλων θα μετουσιωθεί και σε μετοχική, με τον όμιλο του Γιάννη Γρύλου να αποκτά μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και καταβολή μετρητών, στρατηγικό μειοψηφικό ποσοστό στη μητρική εταιρεία του Ομίλου HotelBrain.

Ο όμιλος επιχειρήσεων IOGR με επικεφαλής τον Κρητικό επιχειρηματία απασχολεί πάνω από 5.000 εργαζόμενους κι έχει παρουσία στον τομέα των αερομεταφορών, τόσο στην επίγεια εξυπηρέτηση με την SKY serv, όσο και στο πτητικό έργο με την SKY express. Η τελευταία καλύπτει 34 εγχώριους προορισμούς και πρόσφατα ανακοίνωσε την απόκτηση έξι καινούριων αεροσκαφών jet από την Airbus με στόχο να ενισχύσει τα δρομολόγιά της στο εσωτερικό αλλά και σε δεύτερη φάση και στο εξωτερικό. Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του τουρισμού, των logistics, της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου. Τώρα, με την απόκτηση ποσοστού της Hotel Brain ο όμιλος του κ. Γρύλου ενισχύει τη θέση του στον τουριστικό τομέα και δή στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Οσον αφορά τη HotelBrain, μέσω της θυγατρικής της HotelKeys AE, είναι σήμερα η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εταιρεία σε αριθμό ιδιόχρηστων ξενοδοχείων. Απασχολεί περί τους 80 εργαζομένους στην κεντρική διοίκηση και περίπου 1.200 εργαζόμενους στα ξενοδοχεία (σεζόν 2019). Σήμερα, η εταιρεία έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 64 καταλυμάτων (3.200 δωμάτια) όλων των τύπων και σε 32 διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Για το 2021 εκτιμάται ότι θα εκμεταλλεύεται πάνω από 75 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία.

Το μοντέλο ανάπτυξης του ομίλου HotelBrain στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+ 10 έτη) και επικεντρώνεται κυρίως στα μεσαία (<180 δωμάτια) και μικρά (<80 δωμάτια) ξενοδοχεία, σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές θερινών διακοπών. Το μοντέλο διαχείρισης βασίζεται στη κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (προμήθειες, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κλπ.) και την αποκεντρωμένη και διαφοροποιημένη λειτουργία για το κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, στο concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

Σχετικα αρθρα

Lufthansa: «Πράσινο φως» στο πακέτο διάσωσης από το Ελεγκτικό Συμβούλιο

admin

McKinsey: Το 25% των εργαζομένων στην ΕΕ κινδυνεύουν με απόλυση ή μείωση μισθού λόγω lockdown

admin

Creta Farms: Το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο και η εκκρεμής χρηματοδότηση

admin

ΟΠΑΠ: Ο Jan Karas Acting CEO από την 1η Ιουνίου – O Οδυσσέας Χριστοφόρου αναπληρωτής CEO

admin

ΕΥ: Τι αναμένουν οι Έλληνες ξενοδόχοι το 2021

admin

Uni Systems: Τρεις συμβάσεις για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

admin

Προχωρά ο διαγωνισμός για την μαρίνα Θεσσαλονίκης

admin

Public και Media Markt παραδίδουν δωρεάν τις παραγγελίες που έγιναν με click away

admin

Σύμβαση 1,9 εκατ. με το Υπ. Οικονομικών υπέγραψαν Q&R και Profile

admin

INTERAMERICAN: Ενισχύει το ΕΣΥ με 7 κλίνες ΜΕΘ και 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους

admin

Μουζάκης: Οι στόχοι, το… «κομβικό» 2021 και το πετυχημένο φεστιβάλ

admin

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Attica Group

admin

ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Σε μερική αναστολή σύμβασης εργασίας το 20% του προσωπικού

admin

Aegean: Συνεχείς προσπάθειες προσαρμογής – Μείωση 88% στον τζίρο το β’ 3μηνο λόγω Covid 19

admin

Γιατρός Εργασίας: Καταργούνται οι περιορισμοί στην απασχόληση που είχε επιβάλλει η πρώην κυβέρνηση

admin

Ο Θανάσης Παναγούλιας νέος CEO της FORUM SA

admin

O Ευθύμης Κριμιζής εντάσσεται στο partnership της KPMG

admin

ΕΕΑ: Τρεις στους τέσσερις καταναλωτές επιλέγουν ελληνικά e-shops

admin