Image default
Επιχειρήσεις

Jumbo: Έκτακτη χρηματική διανομή 0,3610 ευρώ ανά μετοχή

Jumbo: Έκτακτη χρηματική διανομή 0,3610 ευρώ ανά μετοχή

Την έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,38 ευρώ ανά μετοχή (μικτό), προ παρακράτησης νόμιμου φόρου μερισμάτων, ήτοι συνολικά 51.702.708,42 ευρώ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo στην από 24.11.2020 συνεδρίασή του.

Το ποσό της έκτακτης χρηματικής διανομής αποτελεί μέρος των έκτακτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη της διαχειριστικής χρήσης από 01.07.2019 έως 31.12.2019. Η καθαρή έκτακτη χρηματική διανομή, μετά την παρακράτηση φόρου 5%, όπου απαιτείται, ανέρχεται σε 0,3610 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι της έκτακτης χρηματικής διανομής μικτού ποσού 0,38 ευρώ ανά μετοχή είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Παρασκευή 04.12.2020 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων – record date).

Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος είναι η Πέμπτη 03.12.2020 και η πληρωμή στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Τρίτη 08.12.2020, από την πληρώτρια Τράπεζα Eurobank Α.Ε. (η Πληρώτρια Τράπεζα), ως ακολούθως:

i. Μέσω των χειριστών του Σ.Α.Τ., για τους μετόχους που έχουν εξουσιοδοτήσει τους χειριστές τους για την είσπραξη.

ii. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο μέτοχος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμόν 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους μετόχους που δεν επιθυμούν την είσπραξη μέσω των χειριστών τους. Αφορά μόνο μετόχους που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην Πληρώτρια Τράπεζα.

iii. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας, για τους υπόλοιπους μετόχους.

Για την πληρωμή από το δίκτυο των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους και της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνον με την προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου αντιπροσώπου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. και Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του μετόχου-εντολέα από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.

Με την πάροδο τριών (3) μηνών από την ημερομηνία έναρξης καταβολής, δηλαδή από την Τρίτη 09.03.2021 και εφεξής, η έκτακτη χρηματική διανομή θα καταβάλλεται μόνο από τα γραφεία της Εταιρείας στο Μοσχάτο Αττικής (οδός Κύπρου αρ. 9 και Ύδρας).

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. επικοινωνίας: +30 210 4805267, υπεύθυνη κα. Αμαλία Καραμητσώλη).

Επιπρόσθετα, τα στοιχεία επικοινωνίας της Πληρώτριας Τράπεζας είναι τα ακόλουθα: Υποδιεύθυνση Domestic Markets Custody Operations, Τμήμα Corporate Actions, οδός Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας, Τ.Κ. 14234 Νέα Ιωνία Αττικής, τηλ. επικοινωνίας: +30 210 3522085 και +30 210 3522284.

Διευκρινίζεται στους κ.κ. μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης της έκτακτης χρηματικής διανομής παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (250 Α.Κ. περ. 15) από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση και ότι μετά τη σχετική παραγραφή, τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ 1195/1942.

 • Jumbo
 • χρηματική διανομή

  Σχετικα αρθρα

  Βόλος: Αναστέλλει τη λειτουργία η “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” – Έλλειψη πρώτων υλών και ζήτησης

  admin

  Και τυπικά στα χέρια του Δημήτρη Βιντζηλαίου η Creta Farms

  admin

  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος Covid-19 για τους εργαζόμενους του Ομίλου

  admin

  Χρέος 97,8 εκατ. λιρών αφήνει στη Folli Follie η Links of London

  admin

  Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

  admin

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil

  admin

  Sunlight: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.

  admin

  Η Coca-Cola 3Ε υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της ΕΕ

  admin

  Paperpack: Κέρδη και «γερό» μέρισμα για το 2019

  admin

  ΔΕΗ – Investor’s Day: Επενδύσεις 3,4 δισ. ευρώ έως το 2023 και νέο business plan

  admin

  ΕΤΕ: Στα 700 εκατ. ευρώ ο πήχης για Εθνική Ασφαλιστική

  admin

  Lufthansa: «Πράσινο φως» στο πακέτο διάσωσης από το Ελεγκτικό Συμβούλιο

  admin

  ΔΕΔΔΗΕ: Επιταχύνεται η διαδικασία χορήγησης προσφορών σύνδεσης ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ

  admin

  Ποια είναι η μέθοδος Click & Collect για την παραλαβή προϊόντων που έρχεται και στην Ελλάδα

  admin

  Ιατρικό Αθηνών: Μοναδικός ιδιωτικός πάροχος Υγείας στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε.«EVOTION»

  admin

  COSMOTE: Τεχνικοί και πελάτες μαζί στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Οδηγίες προφύλαξης για όλους

  admin

  ΑΔΜΗΕ: Το lockdown του Νοεμβρίου αύξησε την κατανάλωση ρεύματος

  admin

  EY: Πλαίσιο δύο ταχυτήτων για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας

  admin