Image default
Επιχειρήσεις

Skroutz: Αυξημένη κίνηση στις online αγορές – Οδηγός επιβίωσης για τη Black Friday

Το Skroutz, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, καταγράφει τη σημαντική ανάπτυξη που παρουσιάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη αγορά λιανικής.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την Black Friday στις 27 Νοεμβρίου, την καθιερωμένη πλέον μεγάλη ημέρα για το εμπόριο, το Skroutz προτρέπει τους καταναλωτές να αναζητούν με ασφάλεια τις πραγματικές online προσφορές.

Επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μία αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, το Skroutz διατηρεί τη δέσμευσή του να παρακολουθεί εντατικά τις νέες καταναλωτικές τάσεις που αναδεικνύονται με στόχο να ανταποκρίνεται δυναμικά στις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Πορεία αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Ομάδα Business Intelligence του Skroutz συνέλεξε και ανέλυσε τα δεδομένα για την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, σύμφωνα με την κίνηση στην πλατφόρμα και τις πωλήσεις των συνεργαζόμενων καταστημάτων, για τις 3 προηγούμενες εβδομάδες μετά την επιβολή πανελλαδικού απαγορευτικού, δηλαδή από τις 6 έως και τις 22 Νοεμβρίου 2020 και σε σύγκριση με την περίοδο από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα:

Η κίνηση που καταγράφεται στην πλατφόρμα του Skroutz είναι αυξημένη κατά 32%. Ειδικότερα, υπολογίζεται στα 1,7 εκατ. επισκέψεις/ημέρα (Μ.Ο.) όταν πέρυσι ο μέσος όρος της αντίστοιχης περιόδου (δηλ. πριν την εβδομάδα της Black Friday) ήταν 1,1 εκατ. επισκέψεις/ημέρα.

Οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Skroutz αυξήθηκαν κατά 63% και διαμορφώνονται σε περίπου 1,5 εκατ., ενώ οι 65.000 από αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από καταστήματα που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω του Skroutz Marketplace.

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να προσαρμόζουν τις online αγορές τους στα νέα δεδομένα βάσει των περιοριστικών μέτρων, της εποχικότητας και των αναγκών για τηλε-εργασία, τηλε-εκπαίδευση και δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Ειδικότερα σημειώνεται σημαντική αύξηση σε:

Οδηγός Επιβίωσης για το Black Friday

Στο πλαίσιο της αυξημένης κίνησης στις ηλεκτρονικές αγορές και ενόψει του Black Friday, το Skroutz παρουσιάζει Οδηγό Επιβίωσης και ενθαρρύνει τους καταναλωτές να:

1. Πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα πριν από κάθε online αγορά όσον αφορά την τιμή και την διαθεσιμότητα των προϊόντων καθώς και τους τρόπους πληρωμής.

2. Ανατρέχουν στις αξιολογήσεις προϊόντων (product reviews) και καταστημάτων (shop reviews) από τους χρήστες της πλατφόρμας.

3. Παρακολουθούν την ειδική σελίδα προσφορών.

4. Αξιοποιούν τις χρήσιμες λειτουργίες της πλατφόρμας όπως:

Οι ειδοποιήσεις στο προφίλ του χρήστη στο Skroutz και στο e-mail κάθε φορά που υπάρχει σημαντική πτώση της τιμής σε προεπιλεγμένα προϊόντα.

Το διάγραμμα για την εξέλιξη τιμής των προεπιλεγμένων προϊόντων στην παρούσα χρονική στιγμή αλλά και τους τελευταίους μήνες με το χάρτη εξέλιξης τιμής.

Αγορά μέσω του Καλαθιού του Skroutz για ακόμα πιο εύκολες και ασφαλείς αγορές.

Η κ. Γιώτα Τζαβάρα, Head of Commercial στο Skroutz, επισημαίνει ότι «Η νέα δυναμική που αναπτύχθηκε στην ηλεκτρονική εμπορική δραστηριότητα, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, πλέον εδραιώνεται καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν το online κανάλι αγορών. Με στρατηγικό μας όραμα να προσφέρουμε τη βέλτιστη αγοραστική εμπειρία, με αξιοπιστία και ασφάλεια, βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους συνεργάτες μας και παρέχουμε υπηρεσίες που διευκολύνουν και διασφαλίζουν τα εκατομμύρια επισκεπτών του Skroutz».

Σχετικά με τη Skroutz

Η Skroutz Α.Ε., η οποία απασχολεί 420 εργαζόμενους, ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαχειρίζεται τη δημοφιλή πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών www.skroutz.gr, στην οποία προβάλλονται περισσότερα από 10 εκατ. προϊόντα σε πάνω από 6.500 συνεργαζόμενα καταστήματα.

Το www.skroutz.gr έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως η κορυφαία ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα, καταγράφοντας σε μηνιαία βάση 8,5 εκατ. μοναδικές επισκέψεις.

Διαβάστε ακόμη: 

Η αναβάθμιση στα POS της ΕΤΕ «βραχυκύκλωσε» τις κάρτες των άλλων τραπεζών

Το μεγάλο «στοίχημα» του Κωνσταντίνου Πανταζόπουλου με τη μαρίνα στη Μύκονο

Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 – 120 δόσεις

Σχετικα αρθρα

Pasal: Στο 87,64% η συμμετοχή των Sterner Stenhus και Nequiter Invest

admin

Αύξηση εσόδων 10% βλέπει για φέτος η Quest Holdings

admin

Ποιοι απέκτησαν τα πακέτα μετοχών της Lamda Development

admin

Πέντε βασικά μέτρα αντοχής για τις επιχειρήσεις εν καιρώ κρίσης από την Grant Thornton

admin

Goldman Sachs: «Πουλήστε την Apple»!

admin

Νεώριο Σύρου: Σε 52,93% ανέρχεται το ποσοστό της Feytea Holding

admin

Χρηματιστήριο 2021: Οι εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών

admin

Mitsis Hotels: Επανεκκίνηση από 1η Ιουλίου σε Κρήτη, Ρόδο και Αθήνα

admin

Τα ΕΕΑ Grants προσκαλούν ελληνικές επιχειρήσεις για προτάσεις προς επιχορήγηση συνολικού ύψους €13 εκατ.

admin

Ο Πειραιάς homeport για το MSC Lirica το 2021

admin

Ανδρεανίδης (Lidl Ελλάς): Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία

admin

Σε ποιους νομούς της χώρας υπάρχουν αγοραστές και πωλητές μετοχών

admin

Από Λονδίνο τα νεότερα για τις πλατφόρμες τύπου Beat

admin

Wind: Ανοδικά τα έσοδα παρά την πανδημία για το α’ τρίμηνο

admin

ΑΒΑΞ: Πούλησε τη JPA AE στην Sterner Stenhus

admin

Επαναλειτουργούν τα σημεία εξυπηρέτησης συνδρομητών σε Αττική Οδό και Μορέα

admin

Ελλάκτωρ: Με οριακό discount διατέθηκαν οι ίδιες μετοχές

admin

Pasal: Η ΑΜΚ, ο νέος μέτοχος και τα σχέδια επέκτασης

admin