Image default
ALPHA BANK Τράπεζες

Β.Ψάλτης:Παραμένουμε αταλάντευτοι στην υλοποίηση του project Galaxy – Στηρίξαμε τους πελάτες μας με νέες χορηγήσεις €4,6 δισ.

Ψάλτης Alpha Bank

«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, παραμείναμε αταλάντευτοι στην υλοποίηση του project Galaxy με την τιτλοποίηση των 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση της Cepal Hellas… Στηρίξαμε την πελατεία μας με νέες χορηγήσεις ύψους 4,6 δισ. ευρώ και σε αναστολή πληρωμών βρίσκονται δάνεια ύψους 4,2 δισ. ευρώ» στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι χρηματοδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων TEΠIX II και ταμείου Εγγυοδοσίας διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω σημειώνει ο CEO της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου.

Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα περιοριστούν στο 13%.

«Η πανδημία εξακολουθεί να προκαλεί συνθήκες αυξημένης αστάθειας στην οικονομία. Η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης για ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα, ακολουθήθηκε από νεότερες εξελίξεις αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αισιοδοξίας για το μέλλον».

«Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, λάβαμε δύο δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές υψηλού κύρους, ενώ πρόσφατα καταλήξαμε στον προτιμητέο επενδυτή, με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός του τρέχοντος έτους. Η αντιμετώπιση της κληρονομιάς του παρελθόντος αλλάζει ριζικά την εικόνα του ισολογισμού μας, καθώς τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στην Ελλάδα θα μειωθούν κατά 62% στα 4,8 δισ. ευρώ».

Ο κ. Ψάλτης σημειώνει πως το πρόγραμμα λειτουργικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ενώ για την στήριξη της πελατείας υπογραμμίζει πως: το επιβεβαιώνουν έμπρακτα η αναστολή καταβολής εξυπηρετούμενων οφειλών ύψους ύψους 4,2 δισ. ευρώ και οι νέες χορηγήσεις ύψους 4,6 δισ. ευρώ «στις οποίες προχωρήσαμε από την αρχή του έτους έως τον Οκτώβριο».

Η ισχυρή ρευστότητα και η κεφαλαιακή μας επάρκεια, με τον δείκτη CAD σταθερά στο 18,3%, αποτελούν το θεμέλιο ώστε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο υποστήριξης της προσπάθειας των πελατών μας για έγκαιρη επιστροφή στην ομαλή οικονομική δραστηριότητα.

Ο κ. Ψάλτης σημειώνει πως «Στο εννεάμηνο του έτους, επιτύχαμε αύξηση του Κύριου Αποτελέσματος προ Προβλέψεων κατά 4% σε ετήσια βάση, παραμένοντας προσηλωμένοι στον περιορισμό του λειτουργικού μας κόστους.

Ακόμα ο κ. Ψάλτης απευθύνει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του Ομίλου «για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά με την οποία, σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες μας, προκειμένου όλοι μαζί να υπερβούμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να αναδείξουμε την τράπεζά μας ως τον αδιαμφισβήτητο νικητή μετά την κρίση.»

Σχετικα αρθρα

Επίσκεψη Πρεμ Γουάτσα με… γεμάτη ατζέντα

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη στήριξη δράσεων του ΕΚΠΑ

admin

Σε επίπεδα-ρεκόρ οι εκδόσεις SNP ομολόγων από τις ευρωτράπεζες φέτος

admin

Μέσα από το e-Banking της Alpha Bank η ενημέρωση για τους λογαριασμούς όλων των τραπεζών

admin

Εφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της Commerzbank στη Φρανκφούρτη

admin

Νέα μείωση στα επιτόκια καταθέσεων και δανείων

admin

ΕΤΕ: Συνεχής η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος

admin

Alpha Bank: Ανακοινώνεται η short list για το project Galaxy

admin

Τα νέα δεδομένα για τις ελληνικές τράπεζες

admin

ΕΤΕ: Στην AstroBank η θυγατρική στην Κύπρο

admin

«Κλειδί» για τις συνεταιριστικές τράπεζες η διαχείριση των NPLs

admin

Κέρδη €116 εκατ. στο εννεάμηνο για την Τράπεζα Κύπρου

admin

Eurobank: Γιατί κατέβασαν ταχύτητα οι εξαγωγές στο οκτάμηνο

admin

Καραβίας: Οι τράπεζες θα φέρουν την ανάπτυξη που χρειάζεται η οικονομία

admin

Πώς θα γίνουν τα φετινά stress test των τραπεζών από την ΕΚΤ

admin

Υψηλές αποδόσεις και το 2019 για τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια

admin

Η έκδοση καλυμμένης ομολογίας 200 εκατ. ευρώ της Alpha Bank Romania η πρώτη στη ρουμανική αγορά

admin

Ποιες χρεώσεις καταργεί η Alpha Bank

admin