Image default
Επιχειρήσεις

Γιαν Κάρας: Καλύτερα προετοιμασμένος ο ΟΠΑΠ στο δεύτερο lockdown

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα του εννεάμηνου του 2020 καταδεικνύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΟΠΑΠ και τη δυνατότητα του να επιτυγχάνει υγιείς επιδόσεις και να υλοποιεί σειρά πρωτοβουλιών, παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις της πανδημίας COVID-19, εξέφρασε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, μιλώντας σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Ο κ. Κάρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως το δεύτερο lockdown βρίσκει την εταιρεία σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της άνοιξης και ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει την ικανότητα να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις και να επιτύχει θετικά αποτελέσματα.

Αιτιολόγησε, δε, την άποψη αυτή σημειώνοντας ότι σε σχέση με το πρώτο απαγορευτικό (lockdown) υπάρχουν περισσότερα αθλητικά γεγονότα, οι online κληρώσεις του Τζόκερ από δύο αυξήθηκαν σε τρεις, η συνδρομητική βάση στα online παιχνίδια αυξήθηκε, ο ΟΠΑΠ έχει αυξήσει τη συμμετοχή του στην Kaizen Gaming (Stoiximan) και επιπλέον διαθέτει ισχυρότερη ταμειακή θέση έπειτα από την έκδοση του ομολόγου ύψους 200 εκατ.ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο.

Συνεχίζεται η αναβάθμιση του δικτύου

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα αναβάθμισης του εμπορικού δικτύου του ΟΠΑΠ συνεχίστηκε με σταθερούς ρυθμούς κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 233 καταστήματα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά και στο ερχόμενο διάστημα.

Επιπλέον, αυτή την περίοδο, προχωρά ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του δικτύου του ΟΠΑΠ μετά την άρση του δεύτερου εθνικού lockdown, ενώ ο ΟΠΑΠ εστιάζει και σε μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της ρευστότητας των συνεργατών του.

Ενίσχυση των προϊόντων

Όπως τόνισε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, τα VLTs σημείωσαν θετικές επιδόσεις και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Σε αυτήν την περίοδο, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στην αναβάθμιση της λειτουργίας Jackpot στο δίκτυο των VLTs, ενώ παρουσίασε 13 νέα παιχνίδια.

Επιπλέον, αυξημένη ήταν η συνεισφορά του αθλητικού στοιχηματισμού στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, χάριν στον αυξημένο αριθμό αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με τον κο Κάρας, η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) συνέχισε να ενισχύεται, ιδιαίτερα όσον αφορά στον live στοιχηματισμό. Επίσης, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε νέες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των στοιχηματικών προϊόντων του, όπως η διάθεση του νέου virtual παιχνιδιού μπάσκετ, ενώ ενισχυμένη είναι και η απήχηση του νέου παιχνιδιού Powerspin μεταξύ των παικτών.

Ακόμη, οι διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ διατήρησαν τη δυναμική του προηγούμενου διαστήματος, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online.

Επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων

Κατά την τηλεδιάσκεψη, η διοίκηση του ΟΠΑΠ τοποθετήθηκε για την επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ επί 13 τυχερών παιχνιδιών (ΤΖΟΚΕΡ, ΚΙΝΟ, ΛΟΤΤΟ, Πάμε Στοίχημα κλπ.), έως το 2030. Όπως σημειώθηκε, η σύμβαση για τη δεκαετή επέκταση (περίοδος 2020-2030) των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ σε αυτά τα παιχνίδια ισχύει από το 2011. Η σύμβαση έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 13 Οκτωβρίου 2020 και ο ΟΠΑΠ υλοποιεί τις συμβατικές υποχρεώσεις του.

Βάσει των όρων της σύμβασης, το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμμετοχή ύψους 5% στα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυτών των 13 παιχνιδιών. Επίσης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προκαταβάλει ποσό αξίας 1,83 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή του Δημοσίου επί του GGR των 13 παιχνιδιών έως το 2030. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ ενδέχεται να καταβάλλει πρόσθετο τίμημα στο τέλος της δεκαετίας, που θα υπολογίζεται και θα προσαρμόζεται ετησίως, βάσει του GGR των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 73,2 εκατ. ευρώ, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν λόγω του κορωνοϊού, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 898,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 207,6 εκατ. ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Forthnet: Από 1 Δεκεμβρίου η 20η περίοδος μετατροπής ομολογιών

admin

Goldair: Δωρίζει οκτώ ΜΕΘ στο ΕΣΥ και τρία SUV στην Ελληνική Αστυνομία

admin

Ναυπηγεία Σύρου: Ξεκίνησε η εξόφληση των εργαζομένων

admin

Χατζηδάκης: Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα

admin

MYTILINEOS – Homellon: Επανένταξη αστέγων στην αγορά εργασίας

admin

Συναντήσεις με τα δίκτυα συνεργατών από την Eurolife ERB

admin

Η τεχνολογία της Cosmote στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού

admin

Ελλάκτωρ: Αντλησε 70 εκατ. με νέα ομόλογα

admin

Κ. Μίχαλος: Άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου στις επιχειρήσεις

admin

BRIQ: Στις 6/9 η ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €50 εκατ.

admin

Mytilineos: Η πρώτη εισηγμένη του FTSE 25 που ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα το 2021

admin

Elvahalcor: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φορολογικός έλεγχος για τη χρήση του 2019

admin

Epsilon Net: Αύξηση 12,15% στον κύκλο εργασιών εννεαμήνου

admin

Πώς θα πληρώσετε εμπρόθεσμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο το φόρο εισοδήματος

admin

Πέντε υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ του Flyover Θεσσαλονίκης

admin

Creta Farms: Αλλαγή ΔΣ με την ψήφο των τραπεζών

admin

Σαράντης: Στα €13,65 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

admin