Image default
Επιχειρήσεις

Γιαν Κάρας: Καλύτερα προετοιμασμένος ο ΟΠΑΠ στο δεύτερο lockdown

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα του εννεάμηνου του 2020 καταδεικνύουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΟΠΑΠ και τη δυνατότητα του να επιτυγχάνει υγιείς επιδόσεις και να υλοποιεί σειρά πρωτοβουλιών, παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις της πανδημίας COVID-19, εξέφρασε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, μιλώντας σε χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Ο κ. Κάρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως το δεύτερο lockdown βρίσκει την εταιρεία σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της άνοιξης και ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει την ικανότητα να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις και να επιτύχει θετικά αποτελέσματα.

Συνεχίζεται η αναβάθμιση του δικτύου

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα αναβάθμισης του εμπορικού δικτύου του ΟΠΑΠ συνεχίστηκε με σταθερούς ρυθμούς κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Συγκεκριμένα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής ή ανακαίνισης για 233 καταστήματα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά και στο ερχόμενο διάστημα.

Επιπλέον, αυτή την περίοδο, προχωρά ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του δικτύου του ΟΠΑΠ μετά την άρση του δεύτερου εθνικού lockdown, ενώ ο ΟΠΑΠ εστιάζει και σε μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της ρευστότητας των συνεργατών του.

Ενίσχυση των προϊόντων

Όπως τόνισε ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, τα VLTs σημείωσαν θετικές επιδόσεις και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Σε αυτήν την περίοδο, ο ΟΠΑΠ προχώρησε στην αναβάθμιση της λειτουργίας Jackpot στο δίκτυο των VLTs, ενώ παρουσίασε 13 νέα παιχνίδια.

Επιπλέον, αυξημένη ήταν η συνεισφορά του αθλητικού στοιχηματισμού στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, χάριν στον αυξημένο αριθμό αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με τον κο Κάρας, η χρήση των συσκευών αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) συνέχισε να ενισχύεται, ιδιαίτερα όσον αφορά στον live στοιχηματισμό. Επίσης, ο ΟΠΑΠ υλοποίησε νέες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των στοιχηματικών προϊόντων του, όπως η διάθεση του νέου virtual παιχνιδιού μπάσκετ, ενώ ενισχυμένη είναι και η απήχηση του νέου παιχνιδιού Powerspin μεταξύ των παικτών.

Ακόμη, οι διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ διατήρησαν τη δυναμική του προηγούμενου διαστήματος, χάριν κυρίως στο ΤΖΟΚΕΡ Online.

Επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων

Κατά την τηλεδιάσκεψη, η διοίκηση του ΟΠΑΠ τοποθετήθηκε για την επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ επί 13 τυχερών παιχνιδιών (ΤΖΟΚΕΡ, ΚΙΝΟ, ΛΟΤΤΟ, Πάμε Στοίχημα κλπ.), έως το 2030. Όπως σημειώθηκε, η σύμβαση για τη δεκαετή επέκταση (περίοδος 2020-2030) των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ σε αυτά τα παιχνίδια ισχύει από το 2011. Η σύμβαση έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 13 Οκτωβρίου 2020 και ο ΟΠΑΠ υλοποιεί τις συμβατικές υποχρεώσεις του.

Βάσει των όρων της σύμβασης, το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμμετοχή ύψους 5% στα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυτών των 13 παιχνιδιών. Επίσης, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προκαταβάλει ποσό αξίας 1,83 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή του Δημοσίου επί του GGR των 13 παιχνιδιών έως το 2030. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ ενδέχεται να καταβάλλει πρόσθετο τίμημα στο τέλος της δεκαετίας, που θα υπολογίζεται και θα προσαρμόζεται ετησίως, βάσει του GGR των συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 73,2 εκατ. ευρώ, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν λόγω του κορωνοϊού, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα 898,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν στα 207,6 εκατ. ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Αύξηση εσόδων και βελτίωση EBITDA για τον όμιλο MIG

admin

Καθοδική έως ανύπαρκτη η πορεία για τον κλάδο των συνεδρίων

admin

Χ.Α: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας βρέθηκαν αγοραστές και πωλητές μετοχών τον Αύγουστο

admin

Στο 87,64% το ποσοστό του Ηλία Γεωργιάδη στην Pasal

admin

Αδ. Γεωργιάδης: Μοντέλου Σύρου για το Ναυπηγείο της Ελευσίνας

admin

Μουσικός Οίκος Νάκα: Με +8% «τρέχει» στο α’ εξάμηνο

admin

Smart Cities : Βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης στην Ομάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ

admin

Lamda: Μέσα στον Δεκέμβριο η αύξηση κεφαλαίου

admin

«Καμπάνα» 3,3 εκατ. για την Friesland από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

Eurolife FFH: Υποστηρίζει την εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

admin

Intrakat: Πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη

admin

Επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών η Πειραιώς

admin

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Νίκας

admin

Attica Group: Συνεργασία με την Logimatic

admin

Γενική Ταχυδρομική: Το lockdown την οδήγησε στην «εντατική»

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στις 30/9 η ΓΣ για την μετατροπή των ανωνύμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Η ΓΣ της Ελλάκτωρ απέρριψε την παροχή stock options στη Διοίκηση της εταιρείας

admin

MLS: Θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για επανέναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής

admin