Image default
Επιχειρήσεις

Νέο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών από SIA και Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας (CBI) και η SIA, μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στις υπηρεσίες πληρωμών και τις υποδομές, που ελέγχεται από την CDP Equity, έχουν θέσει σε λειτουργία το νέο σύστημα διακανονισμού σε συνεχή χρόνο (Real Time Gross Settlement) και τη νέα πλατφόρμα άμεσων πληρωμών.

Από τώρα και στο εξής, η CBI μπορεί να βασιστεί σε μια πιο στρατηγική και σύγχρονη υποδομή για τα συστήματα πληρωμών υψηλής και χαμηλής αξίας, επιτρέποντας επίσης στενότερη συνεργασία με άλλες Κεντρικές Τράπεζες, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία και καινοτομία της SIA.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας διαχειρίζεται όλες τις διατραπεζικές πληρωμές στη χώρα: επί του παρόντος επεξεργάζεται έναν αρκετά σημαντικό ημερήσιο όγκο συναλλαγών – έως 1 εκατομμύριο πληρωμές με αριθμό συναλλαγών που φθάνουν τις 160.000 ανά ώρα – παρά τον μικρό πληθυσμό που ξεπερνά μόλις τους 365.000 κατοίκους.

Το νέο σύστημα έχει αναπτυχθεί για τη διαχείριση έως και 5 εκατομμυρίων πληρωμών την ημέρα και κάθε συναλλαγή υποβάλλεται σε επεξεργασία κατά μέσο όρο σε λιγότερο από 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η έναρξη του νέου συστήματος διακανονισμού και η νέα πλατφόρμα άμεσων πληρωμών θέτει την Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας σε εξέχουσα θέση στην εξέλιξη των υποδομών ψηφιακών πληρωμών.

Πράγματι, η CBI εφάρμοσε μια καινοτόμα ενιαία πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τη SIA, η οποία επεξεργάζεται όλους τους τύπους πληρωμών (Bank to Bank, P2P, P2B και B2B ) με αποτέλεσμα ένα ενοποιημένο μοντέλο λειτουργίας και σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ένα αποτελεσματικό και ασφαλές σύστημα πληρωμών είναι μία από τις προϋποθέσεις για ομαλές, κανονικές επιχειρηματικές συναλλαγές σε μια σύγχρονη οικονομία. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία ανά πάσα στιγμή και είμαστε ενθουσιασμένοι με την εφαρμογή του νέου διατραπεζικού συστήματος πληρωμών από τη SIA,» λέει ο Sturla Pálsson, Director for Markets Department της Κεντρικής Τράπεζας της Ισλανδίας.

«Η επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας του νέου διατραπεζικού συστήματος πληρωμών της Κεντρικής Τράπεζας της Ισλανδίας επιβεβαιώνει την ισχυρή συνεργασία μας με τα Κεντρικά Ιδρύματα για την παροχή ασφαλών, καθοριστικής σημασίας και υψηλών επιδόσεων συστημάτων και για την ενεργοποίηση απαιτητικών προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού στο οικοσύστημα πληρωμών. Η SIA χρησιμοποιεί συνεχώς τις δυνατότητές της για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, για να επεκτείνει τις ευκαιρίες για τα Κεντρικά Ιδρύματα να στοχεύουν σε νέα σύνορα άμεσων πληρωμών, διαλειτουργικότητας με διαφορετικές υποδομές και υπηρεσίες της αγοράς, σε πληρωμές από λογαριασμό σε λογαριασμό και ψηφιακά νομίσματα» δήλωσε ο Eugenio Tornaghi, Marketing & Sales Director της SIA.

Σχετικά με την Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας

The Central Bank of Iceland is an independent institution owned by the State and operating under the auspices of the Prime Minister. Its objective is to promote price stability, financial stability, and sound and secure financial activities. The Bank shall also undertake such tasks as are consistent with its role as a central bank, such as maintaining international reserves and promoting a safe, effective financial system, including domestic and cross-border payment intermediation. As of 1 January 2020, the Central Bank is responsible for the tasks entrusted by law and Governmental directives to the Financial Supervisory Authority, and the financial supervision is now part of the Central Bank.

For more information, go to www.cb.is

Σχετικά με τη SIA

H SIA – θυγατρική εταιρεία της CDP Equity – αποτελεί ευρωπαϊκό ηγέτη στον σχεδιασμό, την δημιουργία και την διαχείριση τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κεντρικές τράπεζες, εταιρείες και δημόσιους φορείς στους τομείς των πληρωμών, των καρτών, των υπηρεσιών δικτύου και τις κεφαλαιαγορές. Ο Όμιλος SIA παρέχει τις υπηρεσίες του σε 50 χώρες ενώ παράλληλα διατηρεί θυγατρικές εταιρείες σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Ν. Αφρική. Παραρτήματα της εταιρείας λειτουργούν επίσης στο Βέλγιο και την Ολλανδία ενώ γραφεία της υπάρχουν και σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sia.eu/en

Διαβάστε ακόμη: 

Πέτσας: Παράσταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου

ΤΕΚΑΛ: Το «όπλο» της Cosco στις μεγάλες εργολαβίες του ΟΛΠ

ΕΥ: Ο μετασχηματισμός της Ελλάδας περνά από την ψηφιακή τεχνολογία και την εκπαίδευση

Σχετικα αρθρα

Νηρεύς- Σελόντα: Πράσινο φως από την DG Comp στην πώληση

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Ανοδικά η παραγωγή κόντρα στην πανδημία

admin

Medicon Hellas: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2020

admin

ΕΤΑΔ: Καλείται να καταβάλει 52 εκατ. ευρώ στον όμιλο Μαντωνανάκη

admin

COSMOTE: Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κινητής

admin

Vodafone TV: Διαθέσιμο πάνω από όλα τα δίκτυα, χωρίς αποκωδικοποιητή

admin

Ολική ανακαίνιση δωματίων για το Radisson Βlu Park Hotel Athens

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Στροφή στα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης – Μόνο με ραντεβού η φυσική παρουσία

admin

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ACS μετά από καταγγελίες για ανατιμήσεις

admin

MYTILINEOS: Απόκτηση 90.000 ιδίων μετοχών

admin

Mytilineos: Αγορά 10.000 κοινών ονομαστικών μετοχών από τη Gioralex Holdings

admin

Πωλήσεις – ρεκόρ $136,51 δισ. για τις κινεζικές Alibaba και JD.com

admin

Lidl Ελλάς: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ έως το 2023 – Υπεραπόδοση το 2020

admin

Ελλάκτωρ: Εσοδα 428 εκατ. ευρώ το 1ο εξάμηνο

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της CPI

admin

Η Johnson & Johnson Hellas δεν αποχωρεί από την Ελληνική αγορά

admin

Μαριλένα Καραδήμα: Παγκόσμια συμμαχία γυναικών για το ποιοτικό ελαιόλαδο

admin

Πολλαπλασιασμός δικτύου ATM από την Attica Bank

admin