Image default
Ευρώπη

Το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί οκτώ παιδικές βιβλιοθήκες στην Καρδίτσα

Με 105.000€ θα ενισχυθεί ο Δήμος Καρδίτσας για την λειτουργία 8 (οκτώ) παιδικών βιβλιοθηκών, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020» με ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.»

Το πρόγραμμα ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Δαπάνες λειτουργίας παιδικών βιβλιοθηκών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο της ΣΒΑΑ Καρδίτσας»

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η Ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών από τις 8 παιδικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν ήδη με τεράστια απήχηση στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η λειτουργία των βιβλιοθηκών περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει αύξηση του εξυπηρετούμενου παιδικού πληθυσμού.

Η παροχή των υπηρεσιών τους θα γίνεται με πιο σύγχρονο τρόπο, ακουμπώντας στις σημερινές ανάγκες των παιδιών των οικογενειών τους και παράλληλα θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης ήταν από 26/10/2020 έως 31/10/2020 με προυπολογισμό 105.000€

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών από τις 8 (οκτώ) παιδικές βιβλιοθήκες που λειτουργούνήδη με σημαντική απήχηση στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ.

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η λειτουργία των βιβλιοθηκών περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει αύξηση του εξυπηρετούμενου παιδικού πληθυσμού. Η παροχή των υπηρεσιών τους θα γίνεται με πιο σύγχρονο τρόπο, ακουμπώντας στις σημερινές ανάγκες των παιδιών των οικογενειών τους και παράλληλα θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση νέων εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων.

Οι 8 Βιβλιοθήκες βρίσκονται στις συνοικίες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου, Λάκκα Μαντζιάρα, Αγίου Φανουρίου, Σεισμοπλήκτων Καμινάδων, Άλσους Παυσίλυπου, Ζαχαριωτών και Αγίου Νικολάου.

Ο προϋπολογισμός της δράσης καλύπτει την μισθοδοσία 2 (δύο) Εκπαιδευτικών πλήρους απασχόλησης που θα απασχοληθούν στις υπόψη βιβλιοθήκες για έως 3 έτη και σε κάθε περίπτωση έως τις 30/10/2023 καθώς και λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό 15% αυτής με τη μορφή απλοποιημένου κόστους. Ο Δικαιούχος κατά την υποβολή της πρότασης οφείλει να καταθέσει ανάλυση της επέκτασης των παρεχόμενων σήμερα υπηρεσιών ανά βιβλιοθήκη. Η πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου της πράξης πρέπει να γίνεται, μεταξύ των άλλων, μέσω μηνιαίας Έκθεσης πεπραγμένων, μηνιαίων καρτελών καταγραφής των ωφελουμένων από την υπόψη πράξη, παρουσιολογίων των προς πρόσληψη Εκπαιδευτικών καθώς και έντυπου και ψηφιακού υλικού των πρόσθετων εκπαδευτικών προγραμμάτων.

34 χρόνια παιδικές βιβλιοθήκες

Εδώ και 34 πλέον χρόνια, (το Νοέμβρη του 1986, πρώτο-λειτούργησε η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής) οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, αποτελούν για τα παιδιά της πόλης μας, μια σημαντική εμπειρία εξοικείωσης τους με το βιβλίο, που τους παρέχεται σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με ποικίλα ερεθίσματα ώστε να καλλιεργηθεί με ευχάριστο τρόπο η αγάπη τους για αυτό.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Αλήθεια Καρδίτσας και το alithianews.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]

Σχετικα αρθρα

Brexit: Αποφασισμένος να καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία δηλώνει ο Μισέλ Μπαρνιέ

admin

Προχωρά το ιταλικό μοντέλο για τη φορολογική κατοικία

admin

Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια κλείνουν από σήμερα

admin

Δημοσκόπηση: Κερδίζουν τα άκρα στην ανατολική Γερμανία

admin

Brexit: Σε αποτίμηση της προόδου στις συνομιλίες προβαίνουν ΕΕ και Βρετανία

admin

Τί ζητά ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης από τον ΓΓ του ΟΗΕ – τί λέει για Ελλάδα – Τουρκία – ΑΟΖ κλπ

admin

DW: Το κράτος δικαίου προϋπόθεση για εκταμιεύσεις

admin

Βάζουν μπροστά τις κυρώσεις για τον Nord Stream οι ΗΠΑ – Η γερμανική στάση

admin

Μ. Σχοινάς: Δεν θα επιτρέψουμε η τρομοκρατία να γκρεμίσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής

admin

Προειδοποιήσεις της Γαλλίας στην Πολωνία για τη βία κατά των γυναικών

admin

Μπορέλ: Ισχυρή αλληλεγγύη στα μέλη της Ε.Ε. που απειλούνται

admin

Η συμφωνία Αθήνας-Παρισιού για τα Rafale και ο ρόλος της… Μέρκελ

admin

ΠΟΥ: Η Ευρώπη το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού

admin

Brexit: Οι Ευρωπαίοι αισθάνονται πιο ασφαλείς στη Σκωτία απ’ ό,τι στην Αγγλία

admin

Πλήρεις οι δεξαμενές αερίου της ΕΕ

admin

Με τη βιογραφία του Σοπέν ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο Κορυφής

admin

Κορωνοϊός: Δεύτερη η Ελλάδα μετά τη Φινλανδία με τα λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΕΕ

admin

Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στις Βρυξέλλες με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

admin