Image default
Επιχειρήσεις

Το κρητικό νερό ZARO’S στη λίστα προμηθευτών του αμερικανικού στρατού

Στη παγκόσμια λίστα των προμηθευτών του υπουργείου ‘Αμυνας των ΗΠΑ για τις ανάγκες του αμερικανικού στρατού κατάφερε να μπει το κρητικό νερό ZARO’S. Σύμφωνα με επιστολή που έφτασε πρόσφατα στα γραφεία της εταιρείας, το επονομαζομένο και ως «νερό του Ψηλορείτη», συμπεριλαμβάνεται στη λίστα «Worldwide Directory of Sanitarily Approved Food Establishments for Armed Forces Procurement», όπου περιλαμβάνονται όλα τα προϊόντα τα οποία πληρούν τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση για τον τροφοδοσία των στρατού της.

Όπως αναφέρει στο - ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Χριστόφορος Παπαδημητράκης «η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια κορυφαία επιβράβευση των προσπαθειών που κάνουμε για να παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές. Το νερό εμφιαλώνεται στην πηγή, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, και οδηγείται σε υπερσύγχρονα μηχανήματα χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία, ενώ το εγκατεστημένο σύστημα ελέγχου ποιότητας διασφαλίζει ότι το νερό θα φτάσει τελικά στον καταναλωτή διατηρώντας την ίδια φυσικοχημική σύσταση και μικροβιακή καθαρότητα που είχε στην πηγή».

Σημειώνεται ότι το νερό, που πήρε την ονομασία τους από το ομώνυμο χωριό Ζαρός στο Ηράκλειο Κρήτης, είχε κατακτήσει πριν από λίγα χρόνια τον τίτλο του «καλύτερου νερού στον κόσμο» σε διεθνή διαγωνισμό που διεξήχθη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχες βραβεύσεις έχει λάβει και στην Κίνα που ανακηρύχθηκε ως το πιο δημοφιλής εμφιαλωμένο νερό.

Η εταιρεία ανήκει κατά 44% στον Δήμο Φαιστού, ενώ το υπόλοιπο 56% ανήκει σε περίπου 1.050 μικρομετόχους, κατοίκους ή φορείς της ευρύτερης περιοχής του Ζαρού, κανείς ωστόσο από τους οποίους δεν διαθέτει μεγαλύτερο ποσοστό του 2%. Πρόκειται για μια επιχείρηση που παρουσιάζει μια σταθερά αναπτυσσόμενη οικονομική πορεία, από το 2012. Το 2019 έκλεισε με 14 εκατ. ευρώ πωλήσεις, σημειώνοντας αύξηση 3,28% και με κέρδη προ φόρων στα 1,013 εκατ. ευρώ, έναντι 792.214 ευρώ το 2018, επιτυγχάνοντας αύξηση 27,90%. «Η πανδημία ανέκοψε τις προβλέψεις για σημαντικές αυξήσεις σε πωλήσεις και εξαγωγές, χωρίς όμως να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες», αναφέρει στο - ο κ. Παπαδημητράκης.

Αντίστοιχες επιπτώσεις έχει φέρει και η πανδημία στις εξαγωγές της εταιρείας, όπου Ουκρανία, Αυστραλία, Ν. Αφρική, Ισραήλ, Καναδά, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητράκη, «στόχος της διοίκησης είναι το 2024 το σύνολο των εξαγωγών να φθάνει στο 20% των πωλήσεων, εφόσον βέβαια οι εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία δεν δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις».

Διαβάστε ακόμη:

Τα 5 νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η Disney προχωρά σε 32.000 απολύσεις

 Οριστική λύση στο θέμα των τραπεζικών επιταγών ζητά Εμπορικός Σύλλογος

 

Σχετικα αρθρα

Mytilineos: Eπεσαν οι υπογραφές για τον άξονα ‘Ακτιο – Αμβρακία

admin

Στο 87,64% το ποσοστό του Ηλία Γεωργιάδη στην Pasal

admin

Στα διαδικτυακά marketplaces ζητούν διέξοδο τα καταστήματα

admin

ΕΤΕ: Τα one-off εκτίναξαν τα κέρδη στα 253 εκατ. ευρώ

admin

Estiasigreece: Βιώσιμη επανεκκίνηση της εστίασης ζητούν οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας

admin

«Θερμαινόμενα τραπέζια» της Ιαπωνίας: Μια απλή ιδέα που μπορεί να δώσει παράταση και στην ελληνική υπαίθρια εστίαση

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου

admin

Creta Farms: Στο 31,17% αυξήθηκε το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας

admin

Eurobank: Πώς δομείται το Project Cairo

admin

Όλα τα μυστικά για την αεριοκίνηση των οχημάτων

admin

ΕΔΥΑΠ: Πρόωρες οι εκτιμήσεις για την τιμολόγηση του αδιύλιστου νερού

admin

Στρατηγική Συνεργασία EY- InvestGR Forum για το online 3rd InvestGR Forum 2020

admin

Η Cenergy Holdings γίνεται μέλος του Hydrogen Europe

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η INVESCO των Μπάκου – Καϋμενάκη συμφώνησε να αποκτήσει επιπλέον 18,33%

admin

ΟΠΑΠ: Έμφαση στην αναβάθμιση του δικτύου – Τα μηνύματα της διοίκησης

admin

Κορονοϊός και βροχοπτώσεις μπλοκάρουν τις εξαγωγές σπαραγγιού

admin

Η Royal Sugar φαβορί για εκμίσθωση των εργοστασίων της ΕΒΖ

admin

Επίσκεψη της ΠτΔ στη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών της SUNLIGHT στην Κομοτηνή

admin