Image default
Πολιτική

Αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία: Πήγαν οι εθελοντές βουλευτές να προσφέρουν και έπεσαν σε νομικό κενό!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό, αφού η ανιδιοτελής προσφορά των Ελληνίδων και Ελλήνων βουλευτών, γιατρών στο επάγγελμα, να ενταχθούν στην «πρώτη γραμμή» της μάχης στο εθνικό σύστημα υγείας κατά της πανδημίας έπεσε στο τείχος της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Στη θλιβερή αυτή διαπίστωσε κατέληξε πρώτος ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος, άλλωστε, άνοιξε το χορό του εθελοντισμού μεταξύ των γιατρών- βουλευτών, δηλώνοντας στο ελληνικό Κοινοβούλιο την πρόθεσή του να παράξει τις υπηρεσίες του, όπου κρίνει το ΕΣΥ, αποστέλλοντας και σχετική επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής.

Στην επιστολή του, στις 23 Νοεμβρίου ο κ. Λαμπρούλης ζητούσε να απαλλαγεί άμεσα από τα καθήκοντά του, ώστε να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, να συνδράμει ως πνευμονολόγος.

Η επιστολή του κ. Λαμπρούλη:

Επιστολή του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπροέδρου της Βουλής

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση προς τον κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ’ αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου.

Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δε σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Όπως γνωρίζετε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχουμε επανειλημμένα και έγκαιρα αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Είναι βέβαιο ότι, αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η “μάχη” κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε και γι’ αυτό οι ευθύνες της είναι τεράστιες έως και εγκληματικές.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιώργος Λαμπρούλης

Βουλευτής του ΚΚΕ

ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

Παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο, αλλά…

Πράγματι, ο κ. Λαμπρούλης μετέβη άμεσα -μετά την κοινοποίηση της επιστολής του στη Βουλή- στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για να αναλάβει δράση και για αυτό το λόγο παρουσιάστηκε απευθείας στο διοικητή του Νοσοκομείου, ώστε να τον εντάξει χωρίς καθυστέρηση στο ιατρικό δυναμικό της νοσοκομειακής μονάδας. Μόνο που, εκτός της θετικής υποδοχής εκ μέρους της διοίκησης που έτυχε ο βουλευτής, εισέπραξε και την αμηχανία του, αφού η επιστροφή του κ. Λαμπρούλη στα ιατρικά του καθήκοντα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν εφικτή λόγω γραφειοκρατίας.

Δηλαδή, γραφειοκρατικό κώλυμα λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας δεν επέτρεπε να αναλάβει αμέσως τα ιατρικά του καθήκοντα, αφού διαπιστώθηκε νομικό κενό για τη συγκεκριμένη περίπτωση, της παροχής δηλαδή εθελοντικών υπηρεσιών από βουλευτή. Με το βουλευτή σε… επιχειρησιακή ετοιμότητα να μπει στους θαλάμους θεραπείας, ξεκίνησε μια διαβούλευση για να βρεθεί μια νομική φόρμουλα, ώστε τελικά να μπορέσει και ο κ. Λαμπρούλης και όλοι οι εθελοντές βουλευτές – γιατροί να προσφέρουν στο ΕΣΥ, αφού το πρόβλημα είναι οριζόντιο και αγγίζει τους συναδέλφους του από όλα τα κόμματα.

Τελικά, ως μέσο υπέρβασης του γραφειοκρατικού εμποδίου επελέγη η υπογραφή ενός ειδικού νομικού εγγράφου, βάσει του οποίου οι βουλευτές θα μπορούν να ασκούν τα ιατρικά τους καθήκοντα για εξαιρετικούς λόγους, δηλαδή εξαιτίας της πανδημίας. Το σχετικό έγγραφο θα λύσει τα χέρια του κ. Λαμπρούλη, του κ. Χρήστου Κέλλα, βουλευτή της ΝΔ Λάρισας και όλους τους υπόλοιπους εθελοντές της Βουλής, μόνο που ακόμη δεν έχει αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διοίκηση και βουλευτές ανέμεναν μέχρι σήμερα το πρωί να σταλεί από την Αθήνα, λύνοντας το γόρδιο δεσμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης σε Ελληνες που εργάζονται στο εξωτερικό: Μετά την πανδημία θα κάνουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο λόγω κορωνοϊού

Στα 2.013 τα νέα κρούσματα – Στους 607 οι διασωληνωμένοι, 101 θάνατοι – Live η ενημέρωση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thetimes|-.gr

Σχετικα αρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Δείτε πώς διαφημιζόταν η κατοικία που νοίκιασε στο Σούνιο

admin

Λοβέρδος σε ΝΔ: «Ενημερώστε τα κόμματα για τις επιθετικές πρακτικές της Άγκυρας»

admin

Χρυσοχοΐδης: Τέλος οι μεταγωγές τρομοκρατών σε Αγροτικές Φυλακές

admin

Εκτός ορίων πάλι ο Μπαχτσελί: «Γλώσσα πολέμου οι επιδιώξεις της Ελλάδας στις ακτές μας»

admin

Υπερψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου για το ηλεκτρονικό εμπόριο

admin

Τσίπρας: Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας

admin

Ηχηρό μήνυμα Σακελλαροπούλου: Ανυποχώρητη η Ελλάδα στην προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων

admin

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: O Μητσοτάκης αποφασίζει για νέα μέτρα την Παρασκευή

admin

Εκδήλωση για τη Marfin: Όλοι μαζί και ο Τσίπρας… χώρια το Σάββατο

admin

Βρούστης: Καλύπτονται σε επίπεδο μήνα οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας

admin

Στην Κίναρο και την κυρα Ρήνη η Κατερίνα Σακκελαροπούλου

admin

Γιαννούλης κατά Μπογδάνου για καταλήψεις: Ακροδεξιό απολειφάδι

admin

Διάγγελμα Αναστασιάδη: Γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

admin

Κορωνοϊός: Υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα οι εργασίες της Βουλής

admin

Πέτσας: Ο Τσίπρας είτε θα διαγράψει τον Παππά είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους

admin

Χριστοδουλάκης: Ανεπαρκείς και ακατέργαστες οι εξαγγελίες για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και τουρισμό

admin

Θεοδωρικάκος: Τον Νοέμβριο θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα εγγραφής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού

admin

Σακελλαροπούλου: Θα αναγορευθεί επίτιμη δημότης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

admin