Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Ο Νίκος Σταθόπουλος πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης

Προσωρινή διοίκηση στη Forthnet όρισε το Πρωτοδικείο με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο ο Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners) αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, ορίστηκε προκειμένου να εκπροσωπεί την εταιρεία και να διενεργεί όλες τις επείγουσες διαχειριστικές πράξεις μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία έχει ορισθεί για τις 11.12.2020.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «μετά από σχετική αίτηση του μετόχου πλειοψηφίας Newco United Group Hellas S.a.r.l. (εφεξής «ο Μέτοχος Πλειοψηφίας») με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, ορίστηκε προσωρινή διοίκηση της Εταιρείας, αποτελούμενη από τα κάτωθι μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία προτάθηκαν από το Μέτοχο Πλειοψηφίας και συγκροτήθηκαν σήμερα
σε σώμα ως εξής:

1. Νικόλαος Σταθόπουλος του Παναγιώτη – Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. Δημήτριος Τζελέπης του Ευαγγέλου – Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
3. Vladislav Ratajac του Miloje – Μη Εκτελεστικό Μέλος
4. Απόστολος Γκουτζίνης του Αθανασίου – Μη Εκτελεστικό Μέλος
5. Dirk Gerkens του Herbert – Μη εκτελεστικό Μέλος

Το ως άνω Διοικητικό Συμβούλιο ορίστηκε προκειμένου να εκπροσωπεί την Εταιρεία και να διενεργεί όλες τις επείγουσες διαχειριστικές πράξεις μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία έχει ορισθεί για τις 11.12.2020.

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα μελών
O Πρόεδρος, κ. Νίκος Σταθόπουλος, είναι Διευθύνων Σύμβουλος (Managing Partner) και προεδρεύων της Eπενδυτικής Eπιτροπής και της Eκτελεστικής Eπιτροπής της διεθνούς εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, BC Partners, η οποία ελέγχει την United Group, μητρική της Εταιρείας. Έχει πάνω από 23 έτη εμπειρία ως επενδυτής και στη διοίκηση επιχειρήσεων, έχοντας δραστηριοποιηθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και στην Ελλάδα.

Ηγείται των επενδύσεων της BC Partners στις τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ. Κατέχει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές MBA από το Harvard Business School.

Ο κ. Δημήτριος Τζελέπης εκλέχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020 ως Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet Α.Ε., στην οποία υπηρετούσε ως Οικονομικός Διευθυντής, ήδη από τον Ιούνιο του 2018. Διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών MBA in Finance από το Cass Business School του Λονδίνου καθώς και πλούσια εργασιακή εμπειρία κυρίως σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και Τράπεζες (Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κλπ.).

Ο κ. Vladislav Ratajac μετέχει ως εκτελεστικό μέλος στη διοίκηση της μητρικής εταιρείας United Group και είναι υπεύθυνος για την οργανική ανάπτυξη και επιχειρηματική επέκταση του Ομίλου μας. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των διεθνών επενδύσεων, έχοντας διατελέσει τραπεζικό στέλεχος σε μεγάλη διεθνή επενδυτική τράπεζα και έχει σπουδές οικονομικών στις Η.Π.Α. (Πανεπιστήμιο Rutgers).

Ο κ. Απόστολος Γκουτζίνης είναι δικηγόρος Λονδίνου και Νέας Υόρκης και εταίρος (partner) διεθνούς δικηγορικής εταιρείας. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων του Harvard και του Λονδίνου. Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1975.

O κ. Dirk Gerkens είναι σύμβουλος επιχειρήσεων μέσων επικοινωνίας. Έχει εργαστεί για πάνω από 20 έτη σε διάφορους ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς στο Λουξεμβούργο, στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Υπό την ηγεσία του, το TV2 Group επεκτάθηκε από 4 σε 14 τηλεοπτικούς σταθμούς σε λιγότερο από 3 έτη. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της IKO Poland S.R.L. Σπούδασε δημοσιογραφία και οικονομικά στο Βέλγιο (Leuven) και είναι κάτοχος Μάστερ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα
οικονομικά από το πανεπιστήμιο ICADE της Μαδρίτης.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

Διαβάστε ακόμα: 

Παράταση μεταχρονολογημένων επιταγών: Ποιοι ΚΑΔ εμπίπτουν στη ρύθμιση 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Αυξάνεται στο 1,8 δισ ευρώ το ποσό για τους δικαιούχους

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τι αλλάζει από το νέο έτος – Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν (vid)

Σχετικα αρθρα

Folli Follie: Σε εκούσια εκκαθάριση η FF Group Sourcing Limited

admin

Χρηματιστήριο: Στην κορυφή με τη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως-Γιατί οι ξένοι πούλησαν μισό δισ. ευρώ μετοχές στο 9μηνο

admin

Σκάνδαλο Folli Follie: Οι άνθρωποι-κλειδιά πίσω από τους Κουτσολιούτσους

admin

Σφακιανάκης: Εγκρίθηκε η νέα Επιτροπή Ελέγχου από την ΓΣ

admin

Πλαστικά Θράκης: Οι μάσκες έφεραν έκρηξη κερδοφορίας και τη μετοχή σε υψηλό 20ετίας

admin

Gazprom: Αύξηση 2,2 φορές στη δυναμικότητα του Turkish Stream σε έναν χρόνο

admin

Νίκος Λούλης (ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ): Δημιουργεί αξία για την ανθρώπινη διατροφή

admin

Ανοίγουν τα ξενοδοχεία: Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Αναλυτικά τι προβλέπει

admin

Η «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων 9μήνου των εισηγμένων εταιρειών

admin

H&M: Ο σουηδικός όμιλος ανακοίνωσε 46% μείωση πωλήσεων τον Μάρτιο

admin

ΧΑ: Δύσκολη η αξιολόγηση του κινδύνου

admin

Νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος από την HSBC

admin

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου «μετάλλαξης» της Επιτροπής Ανταγωνισμού

admin

Μήνυμα της ΕΣΕΕ για την επαναλειτουργία των καταστημάτων: «Στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

admin

Πρεμιέρα για το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας – Οι όροι για χρηματοδότηση με εγγύηση Δημοσίου

admin

ΑΝΕΚ: Στο 28,1298% το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Interlife: Με κέρδη 24,9 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2019

admin

Παγκόσμια Τράπεζα: Στη «μαύρη λίστα» η Άκτωρ για διαφθορά

admin