Image default
Επιχειρήσεις

SingularLogic: Έκλεισε το deal πώλησης στις Space και Epsilon Net

Ολοκληρώθηκε η αναμενόμενη συμφωνία για την πώληση της SingularLogic, θυγατρικής της MIG, στο κοινό σχήμα των Space Hellas και Epsilon Net. Το συνολικό αντάλλαγμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, της συναλλαγής, περιλαμβανομένου του τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών και του τιμήματος για τη μεταβίβαση δανειακών υποχρεώσεων της SingularLogic προς την Τράπεζα Πειραιώς, θα ανέλθει στα 18,05 εκατ.ευρώ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Η ανακοίνωση της SPACE HELLAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «Singular Logic Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής»

Η SPACE HELLAS ανακοινώνει, σε συνέχεια της από 21/10/2020 ανακοίνωσης της, την υπογραφή συμφωνίας την 27/11/2020 για την απόκτηση από το επενδυτικό σχήμα που απαρτίζεται από την SPACE HELLAS και την «EPSILON NET Α.Ε.» (συμμετοχή από 50% για την κάθε εταιρεία) (οι «Αγοράστριες») του συνόλου της μετοχικής συμμετοχής που διαθέτει η εταιρεία «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», άμεσα και έμμεσα  (μέσω της κατά 100% θυγατρικής της «TOWER TECHNOLOGY HOLDINGS (OVERSEAS) LIMITED») στη «SINGULARLOGIC Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ») («η SINGULARLOGIC»).  Το συνολικό αντάλλαγμα της συναλλαγής, περιλαμβανομένου του τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών και του τιμήματος για τη μεταβίβαση δανειακών υποχρεώσεων της SINGULARLOGIC προς την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, θα ανέλθει στο ποσό των €18.050.000. Από το συμφωνημένο τίμημα προκαταβλήθηκε ήδη στη MIG το ποσό των €1.805.000. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα λάβει χώρα μετά από την διενέργεια επιβεβαιωτικού νομικού και λογιστικού ελέγχου από τις αγοράστριες και την έγκριση από τα αρμόδια όργανα της MIG.

Η SPACE HELLAS προχωρά στην εξαγορά της SINGULAR LOGIC – σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας με την EPSILON NET – υλοποιώντας ένα κοινό επενδυτικό όραμα  και θέτοντας τα θεμέλια για να καταστεί η SINGULAR LOGIC   ο κεντρικός πυλώνας  στο χώρο του επιχειρησιακού λογισμικού και του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

 H ανακοίνωση της EPSILON NET ΑΕ

Η EPSILON NET ΑΕ ανακοινώνει, ότι υπεγράφη η συμφωνία πώλησης(SPA) του 99,61% των μετοχών της εταιρείας SINGULAR LOGIC ΑΕ Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής
(SINGULAR LOGIC) από τις εταιρείες MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (MIG) και TOWER TECHONOLOGY HOLDINGS (OVERSEAS) LIMITED ισομερώς στις εταιρείες EPSILON NET ΑΕ και SPACE HELLAS ΑΕ. Το συνολικό αντάλλαγμα για την εξαγορά του 99,61% της SINGULAR LOGIC ανήλθε στο ποσό των 18,05 εκατ. ευρώ και θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με αναλογία 50% για την καθεμία εκ των EPSILON NET και SPACE HELLAS . Οι δύο εταιρείες κατέβαλαν ήδη με την ίδια αναλογία προκαταβολή 1,805 εκατ. ευρώ . Η SINGULAR LOGIC μεταβιβάζεται απαλλαγμένη από το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων κονδυλίων παθητικού που σχετίζονται με δανειακές υποχρεώσεις της Τράπεζας Πειραιώς και MIG. Η EPSILON NET, προχωρά στην εξαγορά της SINGULAR LOGIC – σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας με την SPACE HELLAS ΑΕ – υλοποιώντας ένα κοινό επενδυτικό όραμα και θέτοντας τα θεμέλια για να καταστεί η SINGULAR LOGIC ο κεντρικός πυλώνας στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού και του
ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι πληρωμές της κρατικής επιδότησης από το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» – Ποια δάνεια αφορά

ΧΑ: Νοέμβριος, ο μήνας με τη μεγαλύτερη άνοδο ιστορικά – Τι έπεται

Πωλούνται όλα στη ζωή… Από τα δάνεια της Audiovisual μέχρι τα οικόπεδα του Λιακουνάκου στη Μύκονο 

Σχετικα αρθρα

Aποχωρεί ο Damian Cope από τον ΟΠΑΠ – Ξεκινά διαδικασία διαδοχής για νέο CEO

admin

ΕΛΠΕ: Πράσινο φως από ΓΣ στο Μνημόνιο Συνεργασίας με ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΠΑ

admin

Flexopack: Αύξηση κεφαλαίου 2 εκατ. ευρώ στη θυγατρική Flexopack International

admin

Νηρεύς: Στις 27/11 η ΓΣ για έκδοση ομολογιακών ύψους 237 εκατ. ευρώ

admin

Pasal Development: Αύξηση κερδών και εσόδων το α’ εξάμηνο του 2020

admin

ΕΛΠΕ: Εξετάζουμε έκδοση ομολόγου εντός του έτους

admin

Ποια είναι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO

admin

Δρομέας: Νέα σύμβαση 15 εκατ. ευρώ με τον Γερμανικό Στρατό

admin

ΕΥΑΘ: Ανακοινώθηκαν οι νέοι διευθυντές και προϊστάμενοι

admin

Κίνηση-ορόσημο για την κοινή πορεία Public-MediaMarkt με επένδυση 1,5 εκ.

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ηλεκτρονικά η υποβολή ενημερωτικών δελτίων από τις εισηγμένες

admin

Κυριακάτικη λειτουργία σε Πρέβεζα και Κατερίνη αποφάσισε η Jumbo

admin

Έρευνα Samsung: Πώς επηρέασε η πανδημία το μέλλον των νοικοκυριών και τον τρόπο ζωής των καταναλωτών

admin

Ελλάκτωρ: Δεσμευτική συμφωνία για την αγορά του 18,3% από Μπάκο-Καϋμενάκη

admin

ΣτΕ: Φόρος €4.681.318 στην καπνοβιομηχανία Καρέλια για λαθρεμπορία μέσω εικονικών εξαγωγών

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Πειραιώς: Μεγάλη νίκη η συμφωνία για τα στελέχη του RBU

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απολογισμός του 2020- Προοπτικές του 2021

admin

Alibaba: Νέα «βουτιά» της μετοχής του κινεζικού γίγαντα

admin