Image default
Επιχειρήσεις

Υπογραφή συμφωνίας MIG – CVC για την πώληση της Vivartia

To πράσινο φως  για την μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία  ύψους 600 εκατ. με την CVC  για τη Vivartia έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG. Το τίμημα, για το 100% της Vivartia ανήλθε στα 175 εκατ.ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να ανέρχεται στα 600 εκατ.ευρώ. Με βάση τη συμφωνία, η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC και η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Στην ανακοίνωσή της η  «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η MIG») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του αξιολόγησε την δεσμευτική προσφορά των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC Capital Partners» («η CVC»), για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» («η VIVARTIA»).

Αφού έλαβε υπόψιν την θετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου «N.M. Rothschild & Sons Limited» και επιπροσθέτως την έκθεση της «Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A.» για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέντος τιμήματος, και συζήτησε αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας και τα λοιπά δεδομένα, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την προσφορά της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της VIVARTIA.

Υπενθυμίζεται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA ανέρχεται στο ποσό των €175.000.000, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA κυριότητος της MIG ανέρχεται στο ποσό των €161.135.640,74 και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Η αγοράστρια αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της VIVARTIA, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε €425 εκατ. περίπου ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρίας άνω των €600 εκατ. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MIG και την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού. Η MIG ανακοινώνει, περαιτέρω, την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την δανείστρια της ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3% (από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται).

Η Vivartia συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων της χώρας και αποτελείται από τις ΔΕΛΤΑ, Goody’s, Everest, Μπάρμπα Στάθης κ.α.

Πραγματοποίησε το 2019 πωλήσεις της τάξεως των 629 εκατ. και εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 63 εκατ. Η CVC Capital Partners που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα private equity & credit fund διεθνώς, τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει σημαντικές συμμετοχές στην Ελλάδα (Υγεία, Ιασώ, Skroutz, μαρίνες), ενώ συζητά την εξαγορά και της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΗ: Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα με τριπλό χτύπημα σε ΑΠΕ, τηλεπικοινωνίες και δίκτυα

O Iρλανδός πρωθυπουργός ευελπιστεί σε συμφωνία για το Brexit εντός της εβδομάδας

Κορωνοϊός: Με εικονικές αναστολές συμβάσεων ζητούν κούρεμα στα ενοίκια

Σχετικα αρθρα

ΟΠΑΠ: Ξεκινάει η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου στο Χρηματιστήριο

admin

MLS: Απέσυρε την πιστοληπτική της διαβάθμιση η ICAP

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Η συνταγή για success stories στο ελληνικό επιχειρείν 

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι Π. Λαζαρίδου και Αθ. Σκορδάς νέα μέλη στο ΔΣ

admin

Viber: Τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα ήρθαν και στην Ελλάδα

admin

Συναντήσεις εργαζομένων της Creta Farms με θεσμικούς φορείς

admin

JuiceEco: Συνεργασία ENEL X με την UBER για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα

admin

Τέσσερις τιμητικές διακρίσεις για την Space Hellas

admin

Intralot: Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα

admin

Deutsche Bank: Διατηρεί σύσταση «buy» για την Alpha Bank

admin

Αυξάνεται το ποσοστό έκπτωσης των δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας

admin

Η Ευρωπαϊκή Πίστη επέλεξε την EY και τις λύσεις SAP

admin

Blink: Στην Ελλάδα η παραγωγή των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

admin

ANEK: Μερική μετατροπή του ΜΟΔ από τις τράπεζες

admin

IAG: Ζημιές €1,3 δισ. για τη μητρική της British Airways σε ένα τρίμηνο

admin

Σε ελληνικά χέρια τα assets που πωλούν Νηρεύς και Σελόντα

admin

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τηλεφωνικά τα χρέη στη ΔΕΗ

admin

Ανακοίνωση της ACS για τις αυξήσεις που τελικά δεν επέβαλε στις υπηρεσίες της

admin