Image default
Επιχειρήσεις

Flexopack: Στα 76,26 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο

Flexopack: Στα 76,26 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο

Τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου ανακοίνωσε η Flexopack.

Αναλυτικά:

α) Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 76,260 εκατ. ευρώ, έναντι 68,077 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 12,02% και ο εταιρικός σε 64,399 εκατ. ευρώ, έναντι 59,206 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση 8,77%.

β) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 12,932 εκατ. ευρώ, έναντι 7,338 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 76,23% και σε εταιρικό επίπεδο σε 10,952 εκατ. ευρώ έναντι 8,018 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 36,59%.

γ) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 17,355 εκατ. ευρώ, έναντι 11,300 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 53,58% και σε εταιρικό επίπεδο σε 14,224 εκατ. ευρώ έναντι 10,848 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 31,12%.

δ) Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν για τον Όμιλο σε 11,658 εκατ. ευρώ, έναντι 7,204 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 61,82% και για την Εταιρεία σε 10,214 εκατ. ευρώ έναντι 7,707 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 32,53%.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου την 30/9/2020 ανήλθε σε 16,244 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα σε 21,052 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 82,012 εκατ. ευρώ.

Η Διοίκηση του Ομίλου με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και τους επενδυτές, παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται µε την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή σχέδιο διασφάλισης της υγείας του προσωπικού, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.).

Επιπρόσθετα μελετά σε συστηματική βάση όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν τη χρηματοοικονομική θέση, τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του Ομίλου και έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την εξασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και απρόσκοπτης επιχειρησιακής συνέχειας του Ομίλου.

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν κατά το χρόνο σύνταξης της παρούσας και στο βαθμό που είναι δυνατό να προβλεφθεί, η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι δεν υφίσταται μέχρι την λήξη της τρέχουσας χρήσης οιαδήποτε ουσιώδης αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας, την παραγωγική λειτουργία, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της μητρικής Εταιρείας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον Όμιλο, καθώς όπως αποτυπώνεται και από τους ως άνω πίνακες δεν έχουν πληγεί ούτε τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, ούτε η εν γένει χρηματοοικονομική κατάσταση του Ομίλου.

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η Διοίκηση του Ομίλου τηρεί επιφυλακτική στάση αναφορικά με τις μελλοντικές επιπτώσεις στις προοπτικές του Ομίλου και της Εταιρείας, ενώ λόγω του έντονου βαθμού αβεβαιότητας ως προς την διάρκεια της πανδημικής κρίσης και τις επιπτώσεις αυτής τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στις οικονομίες των λοιπών χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος και η Εταιρεία δε δύναται να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο οι συνολικές επιδόσεις και η πορεία του Ομίλου και της Εταιρείας να επηρεαστούν στο μέλλον αρνητικά.

 

 • Flexopack
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Σχετικα αρθρα

  Βράβευση για το ανανεωμένο site της Autohellas Hertz

  admin

  Χρηματιστήριο: Στην κορυφή με τη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως-Γιατί οι ξένοι πούλησαν μισό δισ. ευρώ μετοχές στο 9μηνο

  admin

  Αλεν (Hard Rock): Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του Ελληνικού

  admin

  Η AEGEAN αυξάνει σταδιακά τις συχνότητες στις πτήσεις εσωτερικού από τις 18 και τις 25 Μαΐου

  admin

  Τρ. Πειραιώς: Ο Περικλής Δοντάς νέος εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο ΔΣ

  admin

  Quality & Reliability: Αυξήθηκε κατά 17,5% ο τζίρος στο 9μηνο

  admin

  Ελλάκτωρ: Ισχυρή πίεση στα μεγέθη του 9μηνου – Τι αναφέρει ο CEO Αναστάσιος Καλλιτσάντσης

  admin

  Βαριά «καμπάνα» σε ινστιτούτο αισθητικής από τη ΓΓ Εμπορίου

  admin

  Σε θέση εκκίνησης το ελληνικό χρηματιστήριο

  admin

  Καντώρος: Θα ξεχωρίσουν οι εταιρείες που θα κινηθούν έξω από τα παραδοσιακά όρια ασφάλισης

  admin

  Δύο επιπλέον μήνες προθεσμία στην εξόφληση επιταγών στις τουριστικές επιχειρήσεις

  admin

  Δύο Ελληνικές επιχειρήσεις διακρίθηκαν στα European Business Awards

  admin

  Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ Radio 104,6: Κίνητρα για συγχώνευση των μικρομεσαίων

  admin

  «Πράσινο φως» από τους μετόχους στο σχέδιο μετασχηματισμού του ΟΤΕ

  admin

  Ποινή €20.000 στoν Θύμιο Λυμπερόπουλου υπέρ της BEAT

  admin

  Στα 2,9 δισ. δολάρια θα ανέλθουν οι δωρεές του Γ. Μπάφετ το 2020

  admin

  Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Σύσταση «Outperform» για ΑΔΜΗΕ

  admin

  ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή σύμβασης για δημιουργία ΜΕΘ στο Σωτηρία

  admin