Image default
Επιχειρήσεις

ΕΤΑΔ: Τα επόμενα βήματα σε Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Μαρίνα Αλίμου και ψηφιακό μετασχηματισμό

«Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε σύντομα να διενεργήσουμε τον διαγωνισμό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην υλοποίηση μιας επένδυσης που αποτελεί εθνική προτεραιότητα και προσδοκούμε ότι θα δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και την χώρα».

Αυτό ανέφερε από το βήμα του του 31ου «Greek Economic Summit» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε., Στέφανος Βλαστός αναφορικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προσθέτοντας ακόμη ότι η έως το τέλος του έτους θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου.

Ο κ. Βλαστός περιέγραψε τις στρατηγικές προτεραιότητες της Εταιρείας, ενώ στάθηκε στη σημασία των αναπλάσεων της Αθηναϊκής Ριβιέρας και στις προοπτικές αξιοποίησης ακινήτων στον αστικό ιστό της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε τα μέγιστα στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και στην εθνική προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης και όρους οικονομικής ανάπτυξης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τη χώρα».

Ο κ. Βλαστός επεσήμανε τη σημασία της πρόσφατης ολοκλήρωσης της συμφωνίας ανταλλαγής εκτάσεων της ΕΤΑΔ με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ), υπό Ειδική Διαχείριση, με βάση την οποία αυξήθηκε κατά 53,98% η ωφέλιμη επιφάνεια του ακινήτου και ως εκ τούτου το οικονομικό αποτύπωμα για το Ελληνικό Δημόσιο.

«Σύντομα θα διενεργήσουμε το διαγωνισμό», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, προσθέτοντας ότι επενδυτικά έργα, όπως αυτό του Σκαραμαγκά, θα εξακολουθούν να προσελκύουν το ισχυρό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Ο κ. Βλαστός αναφέρθηκε στην παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου και τον νέο επενδυτή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο σύνολο των αναπλάσεων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, κρίνοντας ότι η επένδυση στην Μαρίνα Αλίμου σε συνδυασμό με την ανάπλαση του έργου του Ελληνικού, αλλά και του πρώην Ολυμπιακού Ακινήτου του Tae Kwon Do θα αναδιαμορφώσουν την ευρύτερη περιοχή και θα συμβάλλουν πολλαπλασιαστικά στη δημιουργία σημαντικής ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία.

Εκτός από τις αστικές αναπλάσεις, ο κ. Βλαστός αναφέρθηκε στο πλάνο αξιοποίησης της εταιρείας που αφορά και μια σειρά άλλων ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της και βρίσκονται στον αστικό ιστό τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, όπως χώροι στάθμευσης (παρκινγκ), αστικά ακίνητα και γραφειακοί χώροι, έτσι ώστε να επανέρχονται με τον πλέον βέλτιστο τρόπο στην αγορά.

Ως προς τον αντίκτυπο της πανδημικής κρίσης ο κ. Βλαστός στάθηκε στη σημασία επίσπευσης του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας, αλλά και των Επιχειρηματικών της Μονάδων, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιουργούνται και στην αγορά των ακινήτων, η ΕΤΑΔ στρέφει πλέον την επενδυτική της πολιτική σε κλάδους, όπως είναι τα κέντρα logistics και οι αποθηκευτικοί χώροι, οι γραφειακοί χώροι, οι τηλεπικοινωνίες μέσω κεραιών, ο πρωτογενής τομέας και τα ακίνητα με υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ επεσήμανε τη συλλογική προσπάθεια που συντελείται τους τελευταίους 12 μήνες από την Εταιρεία στον τομέα της βέλτιστης διαχείρισης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η θετική πρόοδος της οποίας αποτυπώθηκε πριν λίγες ημέρες στα συμπεράσματα της 8ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας για την ελληνική οικονομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κλείνοντας ο κ. Βλαστός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσα από τομείς, όπως είναι ο τουρισμός και ο τομέας των logistics/αποθηκευτικών χώρων, που όπως τόνισε θα επανέλθουν σταδιακά, συνεχίζοντας να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σχετικα αρθρα

H Aegean αποκτά το 1,66% της Lamda Development

admin

H Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της σε Ιόνιο και Κεντρική Ελλάδα

admin

ΟΠΑΠ: Εκδοση ομολογιακού δανείου έως 200 εκατ. με δημόσια προσφορά

admin

Αναμνήσεις από την ένδοξη ανοδική αγορά του 1999

admin

Victor Crespo (JTI): Μετασχηματίζει τη ΣΕΚΑΠ σε εξαγωγική δύναμη

admin

ΟΤΕ: Έσοδα 1,004 δισ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2020

admin

Folli Follie: Τα… λαβράκια που εντόπισε η PwC και την αναγκάζουν να εκδώσει αρνητική γνώμη

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Εκλογή τριών νέων μελών στο ΔΣ

admin

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τηλεφωνικά τα χρέη στη ΔΕΗ

admin

Prodea Investments: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για τα ακίνητά της στην Ιταλία

admin

Foodlink: Εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €4,2 εκατ.

admin

AS Company: Υστέρηση κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ Radio 104,6: Κίνητρα για συγχώνευση των μικρομεσαίων

admin

Μέτοχος μειοψηφίας το Δημόσιο σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ

admin

Folli Follie: Δικαστική προστασία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου

admin

ALPHA TRUST: Μέρισμα 0,1662 ευρώ ανά μετοχή

admin

Πειραιώς: Ντεμπούτο για τη νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων

admin

«Συνδρομητικά Ξενοδοχεία»: Το νέο μοντέλο για την εποχή του Covid-19

admin