Image default
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης για την αγορά ενέργειας: Όλοι έχουν κατανοήσει την αντίδραση και θα πράξουν ανάλογα

«Η ΡΑΕ έχει κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται και έχει όλα τα εργαλεία από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία που θα χρησιμοποιήσει. Από εκεί και πέρα το υπουργείο δεν μένει απαθές. Πιστεύουμε από τις συζητήσεις που είχαμε ότι όλοι έχουν κατανοήσει την αντίδραση και θα πράξουν ανάλογα γιατί η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιεί το πρόβλημα», επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στο Πρώτο Θέμα απάντησε σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο ενέργειας και την άνοδο των τιμών που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. «Είχαμε μιλήσει από την αρχή και πριν από την εισαγωγή του νέου μοντέλου για τις παιδικές ασθένειες που έχει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. όπου εφαρμόστηκε το Target Model», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει:

«Πρέπει να δείξουν όλοι την μέγιστη υπευθυνότητα ώστε το σύστημα να δουλέψει υπέρ της αγοράς και των καταναλωτών. Μίλησα ήδη με τους παραγωγούς και νομίζω ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι πέρα από την όποια συμβατότητα έχουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, υπάρχει θέμα δύο οντολογίας. Τέτοιοι κανονισμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες, αλλά το φαινόμενο που παρατηρείται στην χονδρική αγορά ενέργειας είναι ελληνικό».

Αναφερόμενος στο περιβαλλοντικό – χωροταξικό νομοσχέδιο ο κύριος Χατζηδάκης τονίζει πως η βασική τομή της ρύθμισης αφορούσε την εκτός σχεδίου δόμηση η οποία όπως σημειώνει «ήταν μία ισορροπημένη παρέμβαση χωρίς να αιφνιδιάζουμε κανέναν». Η επόμενη προτεραιότητα είναι τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που θα ξεκινήσουν από τις Κυκλάδες και την Κρήτη για να ακολουθήσουν τα Ιόνια νησιά, τα Δωδεκάνησα και όλες οι τουριστικές περιοχές. «Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον περάσουμε», αναφέρει ο υπουργός.

Σημειώνει τέλος ότι σημαντικές παρεμβάσεις αποτελούν η μεταφορά συντελεστή δόμησης που είναι καλό νέο για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων, η άρση της ομηρίας των ιδιοκτητών όταν δεν προχωρούν οι ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, οι αλλαγές στις χρήσεις γης που θα επιτρέψουν σε πολίτες και επενδυτές να κάνουν τις επενδύσεις πολύ πιο γρήγορα, Η ρυθμίσεις γιορτής απόσυρσης κτιρίων και για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Σχετικα αρθρα

Covid-19: Πόσο θα στοίχιζε στον πλανήτη μία πανδημία;

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Το ταμείο της χώρας θα αντέξει – Επιστρεπτέα και το 2021

admin

ΣΕΒ : Ο δεκάλογος των ηλεκτρονικών πωλήσεων

admin

Wall Street : Ανοδος και νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500

admin

OTE: “Aνοσία” στον Covid το 1ο 6μηνο

admin

Με πτώση έκλεισε η Wall Street

admin

Πρόεδρος ΕΣΑ προς Μητσοτάκη: Νέα πρόταση για επιτυχημένη επαναλειτουργία της αγοράς

admin

Ποια είναι η σωστή εφαρμογή των προϊόντων φυτοπροστασίας

admin

Moody’s: Το αξιόχρεο της Ελλάδας Β1 στηρίζεται από τη «μέτρια» οικονομική ισχύ της

admin

Δρ.Χ.Βλάδος:Το «εγκεφαλικό» της παγκόσμιας οικονομίας και η Ελλάδα…

admin

Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

admin

«13η παροχή» : Ανοίγει το πουγκί η κυβέρνηση σε 10 ημέρες

admin

Συνήγορος Καταναλωτή : Παραπομπή δύο e-shops για επιβολή προστίμων

admin

Σοίμπλε: Η Ευρώπη δεν θα γίνει ισχυρότερη, αλλά πιο αδύναμη με τα ομόλογα κορονοϊού

admin

Wall Street : Ιστορικά υψηλά και στους τρεις βασικούς δείκτες

admin

Χρηματιστήριο: Ανοιγμα με πτώση 0,32%

admin

Τα “μυστικά” του νέου Κώδικα Ρύθμισης Οφειλών και Παροχής 2ης Ευκαιρίας

admin

O Ελ Εριάν ψηφίζει Aramco

admin