Image default
Οικονομία

Χ.Μεγάλου: H Τράπεζα Πειραιώς έχει κεντρικό άξονα τη βιώσιμη τραπεζική

Σημαντική διάκριση για τη δραστηριότητά της στο πλαίσιο του Green Trade Facilitation Programme έλαβε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) η Τράπεζα Πειραιώς.Η Τράπεζα έλαβε το βραβείο Most Active Issuing Bank 2019 -Green Trade για τις επιδόσεις της στην υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων φιλικών προς το περιβάλλον.

Το Green Trade Facilitation Programme (Green TFP) παρέχει τη δυνατότητα στις τράπεζες που συνεργάζονται με την EBRD να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες trade finance που προσφέρει για να υποστηρίξουν εμπορικές συναλλαγές σχετικές με πράσινες τεχνολογίες και προϊόντα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς, με τη βράβευση αυτή, αναγνωρίζεται ως η πιο ενεργή Τράπεζα μεταξύ περισσότερων από 100 Τραπεζών από 30 χώρες που συμμετέχουν στο Trade Facilitation Programme της EBRD στην υποστήριξη Green Trade συναλλαγών. Η Τράπεζα υποστήριξε τις περισσότερες συναλλαγές μεταξύ όλων των Τραπεζών που συμμετέχουν στη δράση, δίνοντας σημαντική έμφαση στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της EBRD, είχε θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, επιτρέποντας την μείωση εκπομπών αερίων CO2 αντίστοιχη με την ετήσια απόσυρση 6.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους της Αθήνας.

Όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου: «H Τράπεζα Πειραιώς έχει ως κεντρικό άξονα της στρατηγικής της τη βιώσιμη τραπεζική που συνδυάζει την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Παράλληλα, επενδύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, παρέχοντας τις πλέον σύγχρονες λύσεις Transaction Banking, στους πελάτες της, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών της».

Η Τράπεζα Πειραιώς διαμόρφωσε μαζί με άλλες 29 τράπεζες -μέλη του UNEP FI- τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, τις οποίες υιοθέτησαν πάνω από 190 τράπεζες από όλο τον κόσμο και αναλαμβάνει δράσεις σε δύο επίπεδα: εντάσσει στις δραστηριότητές της κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance -ESG), με στόχο την καλύτερη συνεργασία με τους πελάτες και τους επενδυτές ώστε να τους κατευθύνει σε μακροχρόνιες και βιώσιμες επενδύσεις και να μειώνει το ανθρακικό αποτύπωμα του χαρτοφυλακίου της ενώ σχεδιάζει προϊόντα και υπηρεσίες με κριτήρια ESG για την υποστήριξη επενδύσεων σε έργα που οδηγούν στη μείωση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και έχουν θετικό πρόσημο για την κοινωνία.

Παράλληλα, ήταν η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που προχώρησε στην παροχή χρηματοδοτήσεων με ESG χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση της στην προώθηση της κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας, καθώς και στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής.

Σχετικα αρθρα

EastMed: Οι υπουργοί Ενέργειας επιβεβαιώνουν τη δέσμευση για την προώθηση του αγωγού

admin

Ομπρέλα για τα νοικοκυριά που χρωστούν παντού

admin

Κομισιόν: 37 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία των οικονομιών της ΕΕ

admin

Ξανά κάτω από το μηδέν το αμερικάνικο πετρέλαιο

admin

Εννέα «μνηστήρες» διεκδικούν τη ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

Βουλή- Θεοχάρης: Δίνονται σημαντικές παρατάσεις μέτρων στήριξης για τον κλάδο του τουρισμού

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι εξαγωγές το πεντάμηνο

admin

Παγκόσμια ανάκαμψη με… παρενέργειες βλέπει ο ΟΟΣΑ

admin

Γερμανία : Δανεισμός-ρεκόρ 218,5 δισ. ευρώ εξαιτίας της πανδημίας

admin

Κανένα πρόβλημα για τα 750 δισ. της ΕΚΤ από την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου

admin

ICAP:Business Leaders in Greece 2020

admin

Κοροναϊός: «Καμπανάκι» από την Παγκόσμια Τράπεζα, ζητεί να ενισχυθεί η επίβλεψη της υγείας

admin

Ο ΟΠΑΠ πρωταθλητής στην εταιρική κοινωνική ευθύνη

admin

Ακίνητα : Πώς κινήθηκαν οι τιμές το τρίτο τρίμηνο

admin

Αλλάζουν τα τεκμήρια για τις κατοικίες

admin

Δραγασάκης: Όχι δάνεια στις επιχειρήσεις χωρίς όρο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

admin

Δώρο Χριστουγέννων : Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για την καταβολή του

admin

Συνοδος Κορυφής : Τελική πρόταση κατέθεσε ο Σαρλ Μισέλ, αισιόδοξος για συμφωνία

admin