Image default
Επιχειρήσεις

Intralot: Πρόοδος στις συζητήσεις με τους πιστωτές

Intralot: Πρόοδος στις συζητήσεις με τους πιστωτές

Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος μεταξύ της εταιρείας και των ομολογιούχων πιστωτών της για το μείζον ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δανεισμού, εξέφρασε η διοίκηση της INTRALOT στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης με τους αναλυτές, έπειτα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου.

Ο αναπληρωτής CEO, Χρυσόστομος Σφάτος, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το χρόνο που αυτές θα ολοκληρωθούν, ανέφερε πως έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος με τις ομάδες των ομολογιούχων, πλην δεν θα ήθελε σε αυτό το στάδιο να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. “Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία, θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις όταν υπάρχει κάτι δεσμευτικό και συγκεκριμένο. Συζητούμε επί πολύ συγκεκριμένης βάσης και πλέον οι ίδιοι οι πιστωτές έχουν εμπλακεί στις συζητήσεις”, τόνισε.

Σημειώνεται πως η INTRALOT εδώ και αρκετούς μήνες σε απευθείας συζητήσεις για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης της με τους ομολογιούχους (και τους συμβούλους τους) που εκπροσωπούν τόσο τις ομολογίες (SeniorUnsecuredNotes) του 2021 όσο και τις ομολογίες (SeniorUnsecuredNotes) του 2024, και οι οποίοι κατέχουν περίπου το 60% των συνολικών ομολογιών του Ομίλου.

Η INTRALOT ανέφερε, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου, πως παραμένει αισιόδοξη ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, συμφωνία που θα είναι επωφελής για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) του Ομίλου.

Σημειώνεται πως στο 9μηνο ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανήλθε στα 641,6 εκατ., αυξημένος κατά 7,6 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Περαιτέρω, η διοίκηση ανέφερε πως η μείωση στον κύκλο εργασιών στο 9μηνου οφείλεται, μεταξύ άλλων, λόγω του αντίκτυπου της διακοπής συμβολαίων της Eurobet στη Βουλγαρία από τα μέσα Φεβρουαρίου κι έπειτα, αλλά και από τη μείωση που προέκυψε από τις δραστηριότητές στην Τουρκία, κυρίως λόγω της διακοπής του συμβολαίου της Inteltek μετά τον Αύγουστο του 2019, καθώς και από τη μείωση της επίδοσης του κύκλου εργασιών της Bilyoner,λόγω της μετάβασης στη νέα εποχή αθλητικού στοιχηματισμού στην Τουρκία.

Η διοίκηση εκτίμησε πως οι δραστηριότητες από τις λοταρίες στις ΗΠΑ έχουν αντικαταστήσει τις απώλειες από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Παράλληλα, εκφράστηκε η αισιοδοξία για την πορεία των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ από όπου προέρχεται πλέον το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου και τουEBITDA του Ομίλου, ενώ και τα νέα συμβόλαια που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος έχουν αρχίσει να αποδίδουν. “Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 4ο τρίμηνο, καθώς έχει ξεκινήσει από καλύτερη βάση”, τόνισαν οι επικεφαλής της εταιρείας, συμπληρώνοντας πως η επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς της Αυστραλίας και η εξομάλυνση στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του αθλητικού στοιχήματος δημιουργούν μια πιο ευοίωνη εικόνα για το δ’ τρίμηνο του 2020.

 • Intralot
 • Χρυσόστομος Σφάτος
 • πιστωτές
 • αναδιάρθρωση δανεισμού

  Σχετικα αρθρα

  ΟΕΕ: ΕΣΠΑ για επιδότηση τόκων δανείων Μικρομεσαίων με πληττόμενους ΚΑΔ

  admin

  Στα 2,9 δισ. δολάρια θα ανέλθουν οι δωρεές του Γ. Μπάφετ το 2020

  admin

  Αργυρό βραβείο στα Τοurism Awards 2020 για Palladian Communication και Dasc Branding

  admin

  Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 11/9 η ΓΣ για τη διερεύνηση αναδιάρθρωσης της δομής του Ομίλου

  admin

  Χρυσή Διάκριση Τεχνολογικής Αριστείας για Office Line και INTRALOT

  admin

  Παπουτσάνης: Αύξηση 80% στα κέρδη εννεαμήνου

  admin

  Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει ταχύτατα – Νέα συνεργασία Lamda Development με TEMES

  admin

  Virgin Australia: Η νέα CEO υπόσχεται «ακαταμάχητες» πτήσεις

  admin

  BriQ Properties: Μείωση 2,8% στα καθαρά κέρδη του ‘α εξαμήνου 2020

  admin

  Πέντε βασικά μέτρα αντοχής για τις επιχειρήσεις εν καιρώ κρίσης από την Grant Thornton

  admin

  Νέο deal στο λιανεμπόριο: Τη βορειοελλαδίτικη OLLA εξαγόρασε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας

  admin

  Joern Taubert: Αντιπρόεδρος της Amazon Γερμανίας ο νέος CEO της Public – Media Markt

  admin

  Yπό έρευνα η Pfizer Inc για τις δραστηριότητες στην Κίνα

  admin

  ΕΛΠΕ: Ζημιές 336 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2020

  admin

  Κέρδη προ φόρων 127 εκατ. ευρώ για την ACHMEA, μητρική της INTERAMERICAN, κατά το 1ο εξάμηνο

  admin

  Μυτιληναίος: Επαναγορά 45.000 ιδίων μετοχών συνολικής αξίας 434.613 ευρώ

  admin

  Σταθερός τζίρος και κάμψη κερδών για το Πλαίσιο

  admin

  OTEGLOBE: Καλύτερη διεθνής εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε Ν.Α. Ευρώπη και Ευρασία το 2019

  admin