Image default
Επιχειρήσεις

Intralot: «Υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις με τους πιστωτές»

Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος μεταξύ της εταιρείας και των ομολογιούχων πιστωτών της για το μείζον ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δανεισμού, εξέφρασε η διοίκηση της INTRALOT στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης με τους αναλυτές, έπειτα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου.

Ο αναπληρωτής CEO, Χρυσόστομος Σφάτος, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το χρόνο που αυτές θα ολοκληρωθούν, ανέφερε πως έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος με τις ομάδες των ομολογιούχων, πλην δεν θα ήθελε σε αυτό το στάδιο να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. “Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία, θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις όταν υπάρχει κάτι δεσμευτικό και συγκεκριμένο. Συζητούμε επί πολύ συγκεκριμένης βάσης και πλέον οι ίδιοι οι πιστωτές έχουν εμπλακεί στις συζητήσεις”, τόνισε.

Σημειώνεται πως η INTRALOT εδώ και αρκετούς μήνες σε απευθείας συζητήσεις για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης της με τους ομολογιούχους (και τους συμβούλους τους) που εκπροσωπούν τόσο τις ομολογίες (SeniorUnsecuredNotes) του 2021 όσο και τις ομολογίες (SeniorUnsecuredNotes) του 2024, και οι οποίοι κατέχουν περίπου το 60% των συνολικών ομολογιών του Ομίλου.

Η INTRALOT ανέφερε, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου, πως παραμένει αισιόδοξη ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, συμφωνία που θα είναι επωφελής για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) του Ομίλου.

Σημειώνεται πως στο 9μηνο ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανήλθε στα 641,6 εκατ., αυξημένος κατά 7,6 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Περαιτέρω, η διοίκηση ανέφερε πως η μείωση στον κύκλο εργασιών στο 9μηνου οφείλεται, μεταξύ άλλων, λόγω του αντίκτυπου της διακοπής συμβολαίων της Eurobet στη Βουλγαρία από τα μέσα Φεβρουαρίου κι έπειτα, αλλά και από τη μείωση που προέκυψε από τις δραστηριότητές στην Τουρκία, κυρίως λόγω της διακοπής του συμβολαίου της Inteltek μετά τον Αύγουστο του 2019, καθώς και από τη μείωση της επίδοσης του κύκλου εργασιών της Bilyoner,λόγω της μετάβασης στη νέα εποχή αθλητικού στοιχηματισμού στην Τουρκία.

Η διοίκηση εκτίμησε πως οι δραστηριότητες από τις λοταρίες στις ΗΠΑ έχουν αντικαταστήσει τις απώλειες από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Παράλληλα, εκφράστηκε η αισιοδοξία για την πορεία των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ από όπου προέρχεται πλέον το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου και τουEBITDA του Ομίλου, ενώ και τα νέα συμβόλαια που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος έχουν αρχίσει να αποδίδουν. “Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 4ο τρίμηνο, καθώς έχει ξεκινήσει από καλύτερη βάση”, τόνισαν οι επικεφαλής της εταιρείας, συμπληρώνοντας πως η επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς της Αυστραλίας και η εξομάλυνση στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του αθλητικού στοιχήματος δημιουργούν μια πιο ευοίωνη εικόνα για το δ’ τρίμηνο του 2020.

Σχετικα αρθρα

ΕΛΤΡΑΚ: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από ELTRAK CP

admin

Eurobank: Στο τρέχον τρίμηνο η ζημιά 1,5 δισ. από Cairo

admin

Grant Thornton: Πώς επηρεάζονται οι αποτιμήσεις τον καιρό της πανδημίας

admin

EY: Ανάγκη για επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία και στους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου

admin

Πώς θα κινηθεί η Intrum με τα NPΕs της Πειραιώς

admin

Συμφωνία αναχρηματοδότησης της MIG με Πειραιώς

admin

Lufthansa: Πάνω από 1 δισ. οι απώλειες για το γ’ τρίμηνο

admin

Άνοδος εξαγωγών κατά 5% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας το 2019 – Οι νέες προκλήσεις

admin

Τσαμάζ: Kαλό το α’ τρίμηνο για τον ΟΤΕ, ο κορωνοϊός θέτει υπό αμφισβήτηση τα επόμενα

admin

EY: Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να μη δίνουν προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια

admin

Αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του οικοσυστήματος των startups μέσα απ’ το Elevate Greece

admin

FOURLIS: Νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία

admin

Sunlight: Κέρδη προ φόρων €6,3 εκατ. έναντι ζημιών στο εξάμηνο

admin

Vodafone: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα έως τις 30/11

admin

Αegean: Θα «κάψει» συνολικά 160 εκατ. ευρώ σε μετρητά στο 9μηνο

admin

Πώς θα ευημερήσουν όλοι οι… αριθμοί στην αγορά κατοικίας

admin

Νίκας: Αύξηση 43,45% στις καθαρές πωλήσεις α’ εξαμήνου

admin

Παπάζογλου (ΕΥ Ελλάδος): Η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός στους ξένους επενδυτές

admin