Image default
Επιχειρήσεις

Αλουμύλ: Στα €17,1 εκατ. τα EBITDA στο 9μηνο

Η Αλουμύλ ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη στο γ’ τρίμηνο και στο 9μηνο της χρήσης 2020, συγκριτικά με τις αντίστοιχες περιόδους του προηγούμενου έτους.
ΟΜΙΛΟΣ
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020, κατέγραψε αύξηση 1,9% και διαμορφώθηκε στα €63,5 εκατ. έναντι €62,3 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ σε επίπεδο 9μήνου παρουσίασε μείωση 4,0% και διαμορφώθηκε στα €174,5 εκατ., έναντι €181,8 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020 διαμορφώθηκαν στα €8,1 εκατ. έναντι €6,9 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, αυξημένα κατά 18,9%, ενώ σε επίπεδο 9μήνου παρουσίασαν μείωση 6,6% και διαμορφώθηκαν στα €17,1 εκατ. έναντι €18,3 εκατ., συγκριτικά με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020 διαμορφώθηκαν στα €5,8 εκατ. έναντι €5,7 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 και αυξήθηκαν κατά 1,8%, ενώ σε επίπεδο 9μήνου παρουσίασαν μείωση 24,6% και διαμορφώθηκαν στα €9,6 εκατ., έναντι €12,7 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο κύκλος εργασιών της Μητρικής εταιρίας κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020, κατέγραψε αύξηση 2,7% και διαμορφώθηκε στα €40,0 εκατ. έναντι €38,9 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ενώ σε επίπεδο 9μήνου παρουσίασε μείωση 2,8% και διαμορφώθηκε στα €113,3 εκατ., έναντι €116,5 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020 διαμορφώθηκαν στα €3,8 εκατ. έναντι €2,8 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του Δελτίο Τύπου Κιλκίς, 10η Δεκεμβρίου 2020 2019, αυξημένα κατά 37,2%, ενώ σε επίπεδο 9μήνου παρουσίασαν μείωση 22,2% και διαμορφώθηκαν στα €5,7 εκατ., έναντι €7,3 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2020 διαμορφώθηκαν στα €2,5 εκατ. έναντι €1,8 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, αυξημένα κατά 37,8%, ενώ σε επίπεδο 9μήνου παρουσίασαν μείωση 53,0% και διαμορφώθηκαν στα €1,9 εκατ., έναντι €4,1 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

Τα δάνεια του Ομίλου και της Μητρικής εταιρίας δεν παρουσίασαν σημαντική μεταβολή σε επίπεδο 9μήνου.

Επίσης, πρόσφατα ενημερώθηκε το επενδυτικό κοινό ότι υπεγράφη η σύμβαση αναδιάρθρωσης των δανείων της Μητρικής εταιρίας με τις τράπεζες. Οι βασικοί όροι της Συμφωνίας είναι ιδιαιτέρως επωφελείς για την Εταιρεία και τον Όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι την 31.12.2030, μείωση του κόστους δανεισμού και εξασφάλιση νέων πιστωτικών γραμμών.

Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της Συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης της Εταιρείας και του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του. Οι κοσμογονικές αλλαγές που προξένησε η πανδημία του Covid-19, προκάλεσαν σε όλο τον πλανήτη ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, επηρεάζοντας το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας, η Αλουμύλ κατόρθωσε να απορροφήσει σχετικά ανώδυνα τις συνέπειες της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την επίτευξη των μελλοντικών της στόχων. Παρά την επικρατούσα αβεβαιότητα και την παρατεταμένη ύφεση, το επιχειρηματικό πλάνο της Αλουμύλ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενισχύοντας την πεποίθησή της για επίτευξη των στόχων της.

Διαβάστε ακόμη

H «ακτινογραφία» της αγοράς κατοικίας στην Ελλάδα

Eurobank: Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος ορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος

EΤΑΔ: Εκκίνηση με τιμή από 55 εκατ. για την πώληση του ακινήτου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

 

Σχετικα αρθρα

ΟΤΕ: Στην Orange περνά η θυγατρική του στη Ρουμανία, Telekom Romania

admin

Η Moody’s αξιολογεί την ελληνική οικονομία την ερχόμενη Παρασκευή

admin

Νέα υπηρεσία προστασίας των συνδρομητών στο My Vodafone App

admin

Οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Επενδυτών Κίνας-Ελλάδας για την Χρυσή Βίζα

admin

BriQ: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το boutique hotel «The Modernist»

admin

Όμιλος Quest: Διπλή βράβευση στα Business IT Excellence Awards

admin

Notos Com: Δεν κινδυνεύει το deal με τo M&G Investment fund

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο

admin

MIG: Ενδιαφέρον από Emma Capital για Vivartia

admin

Αύξηση 11% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean

admin

Σταύρου (AB) – Παντελιάδης (METRO): Νέες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων

admin

ΗΠΑ: Από την Κυριακή η απαγόρευση πρόσβασης σε WeChat και TikTok

admin

Ξενοδόχοι: «Από Δευτέρα ανοίγουμε και περιμένουμε ακόμα… αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»

admin

Νέες επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ από την Grecotel

admin

Μακραίνει ο κατάλογος των εισηγμένων που αποχωρούν από το ταμπλό

admin

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Κίνδυνος να απαγορευτούν οι πωλήσεις Mercedes στη Γερμανία

admin

Γεωργιάδης μετά τη σύσκεψη με την ΕΣΕΕ: «Θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν να επαναλειτουργήσει η αγορά»

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ με τη Νέα Δημοκρατία

admin