Image default
Επιχειρήσεις

EΤΑΔ: Εκκίνηση με τιμή από 55 εκατ. για την πώληση του ακινήτου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Στη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Η τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ελάχιστο προσφερόμενο αντάλλαγμα, ορίζεται στο ποσό των 55 εκατ. ευρώ, ενώ το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο με 5%. Πρόκειται για την πώληση ακινήτου συνολικού εμβαδού 332.137 τ.μ., «μετά των συστατικών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του». Ο οριστικός πλειοδότης, δύναται, εφόσον λειτουργήσει στο ακίνητο επιχείρηση ναυπηγείου ή λοιπών υποστηρικτικών σε αυτό δραστηριοτήτων, να ζητήσει την παραχώρηση από το ελληνικό Δημόσιο δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης επί της ζώνης ή τμημάτων της ζώνης αιγιαλού, μπροστά από τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και επί του αναγκαίου θαλάσσιου χώρου.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού πλάνου της κυβέρνησης «σχετικά με την αξιοποίηση του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, η οποία και εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2020». Κύριος στόχος της ΕΤΑΔ είναι η μεγιστοποίηση του οικονομικού ανταλλάγματος που θα καταβληθεί σε αυτήν μέσω της συναλλαγής.

Η υποβολή προσφορών θα διεξαχθεί αποκλειστικά μέσω του ιστότοπου www.e- publicrealestate.gr με τη διαδοχική ηλεκτρονική υποβολή αντιπροσφορών (ηλεκτρονική δημοπρασία) κατά την ημερομηνία και ώρα υποβολής των προσφορών, όπως θα οριστεί από την ΕΤΑΔ. Κατά την περίοδο αυτή και μέχρι την εκπνοή της, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ανώτατη μέχρι εκείνη τη στιγμή προσφορά και να αντιπροσφέρουν, με βάση το κατ’ ελάχιστο οριζόμενο βήμα, ανώτερο τίμημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ότι «μέσα σε λίγους μήνες και με επωφελή τρόπο για το ελληνικό Δημόσιο διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και διασφαλίσθηκαν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια ενός άρτιου διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία».

Σύμφωνα με τον κ. Βλαστό, για την ΕΤΑΔ η προετοιμασία του διαγωνισμού «απετέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο φέρνουμε σήμερα εις πέρας προσδοκώντας στην υλοποίηση μιας επένδυσης που αναμένεται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά». Όπως τόνισε, στόχος είναι να συνεχίσει η ΕΤΑΔ να συμβάλει στην προσπάθεια για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων μέσα από έργα, όπως αυτό του Σκαραμαγκά.

Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Περιφερειάρχη Αττικής και στις αρμόδιες υπηρεσίες και τέλος στην εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ λίγες μέρες πριν, είχε έλθει σε συμφωνία με την ΕΝΑΕ για την ανταλλαγή εκτάσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ώστε να αυξήσει την ωφέλιμη τελική επιφάνεια του ακινήτου σε πάνω από 332 στρ. (332.137,34 τ.μ.), από περίπου 216 στρέμματα (215.707,55 τ.μ.), ήτοι αύξηση 53,98%, με σκοπό να «μεγιστοποιήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο το οικονομικό αποτύπωμα για την εταιρεία και το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο».

Η ανάδειξη του οριστικού πλειοδότη για το ακίνητο θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπολείπεται της τιμής εκκίνησης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ανωτέρω πλατφόρμα και να υποβάλουν Φάκελο Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στο Τεύχος Προκήρυξης, έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Διαβάστε ακόμα: 

Επίδομα 800 ευρώ: Πληρώνει την Παρασκευή 11/12 τις αναστολές Νοεμβρίου

Πτωχευτικό με… δόσεις έβγαλε η συνάντηση κυβέρνησης – τραπεζιτών

Super Cubes: Το μυστικό επιτυχίας της βρετανικής αυτοκρατορίας πάγου Ice Co

Σχετικα αρθρα

IRI: Στα 1,683 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ σε δώδεκα εβδομάδες

admin

Αποφασίζει η Eurobank για το mega deal

admin

Folli Follie: Στην τακτική Γ.Σ. ο διορισμός προσωρινής διοίκησης

admin

Alpha Bank: Σήμερα το νέο πρόγραμμα εθελουσίας

admin

Τρία νέα καταστήματα εγκαινίασε η ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ

admin

Eurobank Equities: Μία από τις πιο ελκυστικές επιλογές ο ΟΠΑΠ

admin

AB Home Shop Center: Επένδυση €10 εκατ. στο e-shop της ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

ΔΕΗ: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο success story – Οι 14 μήνες που άλλαξαν την πορεία της

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Μία μόνο δεσμευτική προσφορά για την Εγνατία από τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS

admin

Έρχονται τα ΚΕΠ Plus για επιχειρηματίες-επιχειρήσεις

admin

Ο 10λογος για ασφαλή αγορά ασφαλιστήριου συμβολαίου μέσω Διαδικτύου

admin

ΔΕΗ – Investor’s Day: Επενδύσεις 3,4 δισ. ευρώ έως το 2023 και νέο business plan

admin

Γεωργαντζής (CEO ACS): Δεν ζητήσαμε αλλά ούτε σκεφτήκαμε να ενταχθούμε στις πληττόμενες επιχειρήσεις

admin

Cosco: Θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που προβλέπει το master plan

admin

Interamerican: Ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους

admin

Χ.Θεοχάρης: 70.000.000 στον εσωτερικό τουρισμό

admin

Αυτό είναι το σχέδιο στήριξης ύψους 115 εκατ. ευρώ για τις αερομεταφορές – Ποια μέτρα περιλαμβάνει το πακέτο

admin

Grecotel: Ανοίγει ακόμα 10 ξενοδοχειακές μονάδες

admin