Image default
Επιχειρήσεις

Forthnet: Δημόσια πρόταση υπέβαλλε η United Group

Στην, αναμενόμενη, υποβολή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της forthnet που δεν κατέχει προχώρησε η United Group, μέσω της ελεγχόμενης εταιρείας «NEWCO UNITED GROUP HELLAS».

Η υποχρεωτική δημόσια πρόταση ακολουθεί της αύξησης της συμμετοχής της United Group μετά την απόκτηση μετοχών της Forthnet που κατείχαν οι τράπεζες και άλλοι μέτοχοι (WIND, GO κ.α.) που ανέβασαν το ποσοστό συμμετοχής της στο 56,89%. Μετά και την μετατροπή σε μετοχές των μετατρέψιμων ομολογιών που απέκτησε η United και την είσοδό τους προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., το ποσοστό της θα ανέλθει περίπου στο 84,60% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, η United Group προσφέρει το τίμημα των 0,30 ευρώ για κάθε μετοχή που δεν κατέχει, ήτοι 52.906.294 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους περίπου 15,40%.

Εφόσον μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης η NEWCO UNITED GROUP HELLAS κατέχει τουλάχιστον 95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet, θα προκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των Μετοχών της από το Χρηματιστήριο.

Η πραγματοποίηση της Δημόσιας Πρότασης προϋποθέτει την έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των όρων της Δημόσιας Πρότασης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Σήμερα, 10.12.2020, η NEWCO UNITED GROUP HELLAS S.A.R.L. (ο «Προτείνων») ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 3461/2006 για την υποβολή από αυτήν υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3461/2006.

Η παρούσα δημόσια πρόταση υποβάλλεται για την απόκτηση, σε τιμή 0,30 ευρώ ανά μετοχή, όλων των μετοχών της Εταιρείας που δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα ο Προτείνων σήμερα, ήτοι κατ’ ανώτατο αριθμό 52.906.294 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους περίπου 15,40% του σήμερα συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, καθώς και τυχόν πρόσθετων Μετοχών που τυχόν εκδοθούν συνεπεία άσκησης δικαιώματος μετατροπής του συνόλου ή μέρους εκ των 298.165 υφιστάμενων μετατρέψιμων ομολογιών έκδοσης της Εταιρείας από τους κατόχους αυτών, δηλαδή κατά το μέγιστο 298.165 πρόσθετων μετοχών, ήτοι, κατά το μέγιστο, 53.204.459 μετοχές.

Η από 10.12.2020 Ανακοίνωση Υποβολής Δημόσιας Πρότασης καθώς και η από 08.12.2020 Έκθεση της Euroxx Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Προτείνοντος, αναφορικά με την αποτίμηση των μετοχών της Εταιρείας στο πλαίσιο της υποβολής υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης Αγοράς Κινητών Αξιών, έχουν δημοσιευθεί στον διαδικτυακό τόπο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR), τον ν. 3556/2007 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.

Σχετικα αρθρα

Διακρίσεις για τον ΟΠΑΠ στα Sports Marketing Awards

admin

Η Boussias Communications National Winner στα European Business Awards 2019

admin

ΕΛΒΕ: Αύξηση 17,6% στο τζίρο του πρώτου εξαμήνου

admin

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Η αποχώρηση της Pizza Hut αποδεικνύει την τεράστια ζημιά που υφίσταται ο κλάδος της εστίασης

admin

Zeus International: Επεκτείνεται περαιτέρω στην Ιταλία με 6 συνολικά ξενοδοχεία στην «ομπρέλα» της

admin

Βρετανία: Η εταιρεία Jet2.com αναστέλει τις πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς στην Ισπανία έως τις 10 Αυγούστου

admin

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους βουλευτές της ΝΔ

admin

Ιδιωτικά σχολεία: Τι θα ισχύσει για εργοδότες και καθηγητές – Τι θα πληρώσουν οι γονείς

admin

Deloitte: Σε νησί «πρότυπο» παγκοσμίως μπορεί να αναδειχθεί η Αστυπάλαια

admin

Lamda: Απώλειες 8,4 εκατ. στα malls λόγω κορωνοϊού για την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου

admin

ΣΙΔΜΑ: Μεταβίβαση στοιχείων Ενεργητικού- Παθητικού €8 εκατ. από την Μπήτρος

admin

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.705.355 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

admin

Πατέλης: «Οι Έλληνες του εξωτερικού ζητούν να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο για να γυρίσουν»

admin

Επαναλειτουργούν τα σημεία εξυπηρέτησης συνδρομητών σε Αττική Οδό και Μορέα

admin

Πειραιώς: Εντυπωσιακή αύξηση στη ζήτηση για ακίνητα

admin

ΤΙΤΑΝ: Αύξηση κερδοφορίας κατά 28,1% στο εννεάμηνο του 2020

admin

ΟΛΠ: 140 εκατ. ευρώ για έργα που θα μεταμορφώσουν το λιμάνι του Πειραιά

admin

Νίκας: Μερική αλλαγή στον τρόπο κατανομής των αντληθέντων κεφαλαίων

admin