Image default
Επιχειρήσεις

Ακρίτας: Μειωμένος 21,6% ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο

Ακρίτας: Μειωμένος 21,6% ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο

Μείωση 21,6% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕ στο εννεάμηνο του 2020, καθώς διαμορφώθηκε σε 16.820.637 € από 21.443.637 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, η σταδιακή βελτίωση σε σχέση με την πορεία των πωλήσεων του 1ου εξαμήνου οφείλεται στο ότι κατά την περίοδο του Γ’ Τριμήνου του 2020 η μείωση είναι αρκετά περιορισμένη στο ύψος του 3,8%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση των πωλήσεων εξωτερικού λόγω των επιπτώσεων των κατά τόπους lock downs υπήρξε σημαντικά μεγαλύτερη. Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική αγορά εμφανίζει μείωση της τάξης του 15,1% για το 9μήνο, ενώ το Γ’ τρίμηνο αυξάνεται κατά 2,9% σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους.

Παρά τις αντίξοες και πρωτοφανείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο του Lockdown και τη μείωση του κύκλου εργασιών, η εταιρία εστιάζοντας στην διαφοροποίηση του μείγματος πωλήσεων με αύξηση της συμμετοχής προϊόντων αυξημένης προστιθέμενης αξίας, σε συνδυασμό με τη συνεχή βελτίωση του κόστους παραγωγής αλλά και την έγκαιρη αξιοποίηση των μέτρων στήριξης της Ελληνικής κυβέρνησης, πέτυχε για το 9μηνο σημαντική αύξηση του μικτού κέρδους από 301.654 € το 2019 σε 1.143.993 € το 2020. Ως αποτέλεσμα, τα αποτέλεσμα τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών επενδύσεων (EBITDA), ανήλθαν σε 448.741 € για την ίδια περίοδο του 2020, έναντι ζημίας 663.022 € πέρσι.

Ο συνολικός δανεισμός της ΑΚΡΙΤΑΣ δεν εμφάνισε αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με την Εξαμηνιαία Περίοδο του 2020. Το μέσο κόστος δανεισμού κυμάνθηκε όπως και τις προηγούμενες περιόδους σε 3,38% ενώ η αποκλιμάκωση που επήλθε κατά την προηγούμενη χρήση με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωσης του δανεισμού συνέβαλε καθοριστικά για την παρούσα σταθερότητα.

akritas

Η Διοίκηση της εταιρίας παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και επεξεργάζεται συνεχώς διάφορα εναλλακτικά σενάρια, ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ παράλληλα διατηρεί ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού της λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Ωστόσο, η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει το σύνολο των λειτουργικών δραστηριοτήτων της εταιρίας, σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Οι μέχρι τώρα εξελίξεις στο βαθμό που είναι δυνατό κάτι να προβλεφθεί, δείχνουν ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα στην προμήθεια α’ υλών από το εξωτερικό, ενώ ο κύκλος εργασιών για το σύνολο της χρήσης δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τα επίπεδα της προηγούμενης εκτίμησης, ενώ και η τάση βελτίωσης της λειτουργικής κερδοφορίας δεν θα επηρεαστεί.

Αναμφίβολα όμως, οι παράγοντες που υφίστανται και σχετίζονται με την πανδημική εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και την επίδραση αυτού στην εθνική και παγκόσμια οικονομία, δεν δύναται να ελεγχθούν αποκλειστικά από τη Διοίκηση του εταιρίας. Δεδομένου μάλιστα ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η Διοίκηση διατηρεί επιφυλακτική στάση αναφορικά με τις επιπτώσεις που δύναται να επηρεάσουν την πορεία της στο μέλλον.

 • Ακρίτας
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Σχετικα αρθρα

  Eurobank: Στο 5,1356% το ποσοστό της Capital Group Companies

  admin

  Εν μέσω ανεργίας, αναζητούνται(!) 10.000 αλλοδαποί για να μας μαζέψουν τα φρούτα! Πρόβλημα στη Μακεδονία

  admin

  Ξεκίνησαν οι προεργασίες για την υλοποίηση του project της VW στην Αστυπάλαια

  admin

  WIND: Ξεκινά τη λειτουργία του δικτύου της 5G στην Ελλάδα

  admin

  Hard Rock: Επένδυση άνω του 1 δισ. αν πάρουμε το καζίνο Ελληνικού

  admin

  ΟΛΠ: Εγκαινιάζονται τα έργα επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας

  admin

  Πτώση πωλήσεων για επτά στις δέκα επιχειρήσεις το πρώτο 15ήμερο των εκπτώσεων

  admin

  Συνεργασία ΑΒ Βασιλόπουλος με την WWF Ελλάς

  admin

  Creta Farms: Στο 25,36% το ποσοστό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

  admin

  Πώς θα λειτουργούν από σήμερα τα γυμναστήρια και άλλες 11 επιχειρηματικές δραστηριότητες

  admin

  Επτά βραβεία για Cosmote στα Mobile Excellence Awards 2019

  admin

  Παραγωγή αντισηπτικών από την FAMAR, μετά από έγκριση του ΕΟΦ

  admin

  ΤτΕ: Έως 30/11 η υποβολή των χρηματοοικονομικών καταστάσεων 2019 από εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα

  admin

  ΔΕΗ: Θετικό EBITDA 182 εκατ. ευρώ το α΄τρίμηνο από ζημιές άνω από 66 εκατ. ευρώ

  admin

  Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν από σήμερα μέσω e-shop

  admin

  Χρηματιστήριο: Κόπωση & Triple Witching

  admin

  Λινάτσας (AXIA Ventures): Το ελληνικό χρηματιστήριο διαθέτει μεγάλες προοπτικές

  admin

  Uni Systems: Ιδρύει τον Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας «Πλειάδες» για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

  admin