Image default
Ευρώπη

Η ΕΔΑ Αττικής στέκεται δίπλα στο Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα

Η ΕΔΑ Αττικής, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας και σε μία προσπάθεια να στηρίξει έμπρακτα την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της λειτουργίας του θεσμού της εθελοντικής προσφοράς, στέκεται δίπλα στο Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα για την επισκευή παρατηρητηρίου του.

Πιο συγκεκριμένα, η υποστήριξη αφορά την αγορά και τοποθέτηση υαλοπινάκων στο παρατηρητήριο του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στη θέση Κακόρεμα Υμηττού του Δήμου Βύρωνα.

Η επισκευή του παρατηρητηρίου στο Κακόρεμα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία του Υμηττού, καθώς το συγκεκριμένο παρατηρητήριο διατηρεί πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην έγκαιρη κινητοποίηση του μηχανισμού καταστολής (πυροσβεστικά οχήματα) για την κατάσβεση πυρκαγιών.

Το εν λόγω κέντρο υποστηρίζεται από εθελοντές δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, εστιάζει στην προστασία των δασών και της ζωής των πολιτών του Υμηττού και των ευρύτερων περιοχών από κάθε κίνδυνο και δη από πυρκαγιές, και λειτουργεί αδιαλείπτως 35 χρόνια.

Ο εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Χατζηγιάννης Πιέρρος επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα το πυροφυλάκιο του Βύρωνα, όπου βραβεύτηκε από την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Βύρωνα για την προσφορά της ΕΔΑ Αττικής στο έργο των εθελοντών. Ακόμη, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας Βύρωνα κ. Σταύρο Σαλαγιάννη για τις δράσεις της Ομάδας, στην δασοπροστασία και την καταστολή πυρκαγιών, την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, (πλημμύρες, χιονοπτώσεις κ.α.), καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης δήλωσε σχετικά:
«Όλοι εμείς στην ΕΔΑ Αττικής αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου των εθελοντών της Ομάδας του Βύρωνα, αλλά και της πυροσβεστικής, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προστασία του Υμηττού από πυρκαγιές και φυσικά φαινόμενα. Είναι τιμή μας να στηρίζουμε το έργο αυτό με όποιο τρόπο μπορούμε. Άλλωστε, η ΕΔΑ Αττικής παραμένει πιστή στις αξίες της και ολοκληρώνει δράσεις Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με πρωταρχικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής από άκρη σε άκρη της Αττικής».

Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας Βύρωνα κ. Σταύρος Σαλαγιάννης δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του ΔΣ και των εθελοντών του ΚΠΔΦΠ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΔΑ Αττικής και ιδιαίτερα τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας, κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη, για την επισκευή ενός βασικού πυροφυλακείου στον Υμηττό. Το έργο αυτό θα θωρακίσει ακόμα περισσότερο την κάλυψη σχεδόν όλου του κεντρικού τομέα του Υμηττού στα πλαίσια της πρόληψης. Τέτοιες αξιέπαινες δράσεις έχει ανάγκη ο εθελοντισμός, ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Ευχόμαστε και επιθυμούμε να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες ενέργειες προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Σχετικα αρθρα

Έργα πρασίνου 20 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

admin

Με τη βιογραφία του Σοπέν ο Ολλανδός Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο Κορυφής

admin

Έκθεση Κομισιόν: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα ενεργειακής εξάρτησης

admin

Αποτελεσματική προστασία του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και του κράτους δικαίου ζητούν οι ευρωβουλευτές

admin

Έκκληση Βρυξελλών για αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Προχωρά το ιταλικό μοντέλο για τη φορολογική κατοικία

admin

Πλαστικά μιας χρήσης: Διευκρινίσεις ΥΠΕΝ για την ευρωπαϊκή οδηγία

admin

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι πιέσεις στον ΕΜΑ για έγκριση του εμβολίου της Pfizer

admin

Δεύτερη μέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής στη σκιά του Brexit

admin

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων: απολογισμός του ΥΠΕΝ, τί κάνει για τα απορρίμματα

admin

Σερβία: συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ζήτησε η ΕΕ

admin

Κεφαλογιάννης σε Κομισιόν: τί θα κάνετε με τις απειλές της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;

admin

Ελληνική συμμετοχή σε προγράματα της Κομισιόν σε Δ. Βαλκάνια και Αφρική

admin

Brexit: Το Παρίσι προειδοποιεί το Λονδίνο ότι η «μάχη» τώρα αρχίζει

admin

Μέρκελ: H καγκελάριος των προσφύγων, η καγκελάριος του Κλίματος

admin

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα

admin

Ετοιμότητα για το Brexit χωρίς συμφωνία: Τελική έκκληση της Επιτροπής προς όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ

admin

Κορονοϊός: Η Επιτροπή προτρέπει τις διαδικτυακές πλατφόρμες να συνεργαστούν και να συνεχίσουν τη μάχη κατά της διαδικτυακής απάτης

admin