Image default
Πολιτική

Τσίπρας: Δεν έχω να κρύψω τίποτα για το σπίτι στο Σούνιο – Ήταν δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο

«Νομίζω ότι οι πολιτικοί οφείλουμε να δίνουμε απαντήσεις και να ελεγχόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για την εξοχική του κατοικία.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ καταφεύγει σε κιτρινισμό και λάσπη, ενώ χαρακτήρισε «οξύμωρο», ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα των «υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών» να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος.

Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στη Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο» απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η εξοχική του κατοικία «είναι ένα όμορφο, μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή». «Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια από το 2015 έως το 2019, νοικιάζω με τη σεζόν για 3 μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι για 3600 ευρώ το χρόνο και τώρα δίνω 6000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη». «Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι επιχειρηματίες με συναλλαγές με το δημόσιο , ούτε κάποιος διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά ένας έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν αυτό για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο» τόνισε ο κ. Τσίπρας και αποκάλυψε ότι «η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμέ έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις».

«Εσύ πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ρωτήθηκε από τον ιδιοκτήτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το καλοκαίρι, ακόμη και τον Αύγουστο, δεν μπορείς όταν κάνεις τη δουλειά που κάνω εγώ να παραθερίζεις σε ένα νησί». «Μου είπε ο άνθρωπος αυτός ότι εγώ θα ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση, θα μπορείς τα μείνεις για τα επόμενα 3-4 χρόνια» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σπιτονοικοκύρη του και σημείωσε πως «την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη».

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο;», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

«Συνθήκες εξαγοράς» των ΜΜΕ

Απαντώντας αναφορικά με αιτιάσεις του βουλευτή του κόμματος, Χρήστου Γιαννούλη για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «υπερβολική» την κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας όμως λόγο για «ΥΕΝΕΔοποίηση της πολιτικής ζωής». «Εδώ μιλάμε για κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκμεταλλευθεί μια συνθήκη δυστυχίας προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες εξαγοράς» των ΜΜΕ περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα 20 εκατομμύρια ευρώ της λίστας Πέτσα. «Εδώ ήταν εξαγορά που έγινε συνειδητά και συντεταγμένα» τόνισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι κατά της ενίσχυσης του Τύπου, αλλά του «τρόπου που γίνεται η ενίσχυση του Τύπου».

Τροπολογία για τα δάνεια

Ερωτηθείς για το εξώδικο σε δημοσιογράφους σχετικά με το σπίτι στο Σούνιο, υπογράμμισε: «Αν βλέπεις ανθρώπους κατ’ εξακολούθηση να επιχειρούν να σε δυσφημήσουν και δεν κάνεις τίποτα, τότε η κοινή γνώμη εκλαμβάνει τη σιωπή σου ως συνενοχή. Δίνω την ευκαιρία στους συγκεκριμένους “δημοσιογράφους” που εν γνώση τους επιχείρησαν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να αποκαταστήσουν την αλήθεια» τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος που έχει «κάθε δημόσιο πρόσωπο να ζητά από αυτούς που ελέγχεται να αποκαθιστούν την αλήθεια, όταν διαπιστώνεται ότι ο έλεγχος και η κριτική τους αβάσιμη». Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού, αλλά και όλη την πορεία, τις ρυθμίσεις των δανείων.

«Κάτι δεν πάει καλά» με την πανδημία

Παράλληλα» «είμαστε πάνω από ένα μήνα σε lockdown κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό που δεν πάει καλά – κατά τη γνώμη μου- είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια σοβαρή διαδικασία καταγραφής για να παίρνουμε τα μέτρα, παρότι είμαστε στο lockdown» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για τον ΕΟΔΥ. «Η κυβέρνηση διαμορφώνει τα πάντα σε σχέση με το να μην θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών και όταν αποφάσισε να πάει σε διατίμηση 8 μήνες μετά, όρισε ένα ποσό, διαμαρτυρηθήκαν οι ιδιώτες και ανέβασε το ύψος» επισήμανε ο πρώην Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «απαγορευτικό» ύψος διατίμησης.

Επιπλέον, «δεν ζητάμε να ανακαλύψει την Αμερική ο κ. Μητσοτάκης για να τα απαντήσει. Ο κ. Μητοστάκης επί 8 μήνες αντί να προετοιμάζει τη χώρα, το εθνικό σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πανηγύριζε -σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα- ότι έχει νικήσει τον κορονοϊό.

«Διπλωματική ήττα»

Αναφερθείς στον αριθμό των νεκρών από την πανδημία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη, ενώ «μέσα σε 45 λεπτά που χρειάστηκε να φτάσει η φωτιά στο Μάτι εγώ βγήκα και ανέλαβα την πολιτική ευθύνη», σημείωσε. « Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη;» διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Με φόντο τις εξελίξεις στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια ακόμα διπλωματική ήττα για τη χώρα». «Για άλλη μια φορά περάσανε κάτω από τον πήχη και έως τον Μάρτη η Τουρκία με τη βούλα της ΕΕ έχει τη δυνατότητα να σουλατσάρει με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ο τι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά είναι προφανές ότι και η κυβέρνηση εστάθη κατώτερη των περιστάσεων να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Στον αντίποδα, «εγώ το πέτυχα» υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με τις κυρώσεις υπέρ της Κύπρου, ενώ κατέληξε ότι «εδώ και έξι μήνες που διεκδικούμε κυρώσεις για την προκλητικότητα της Τουρκίας δεν έχουμε πετύχει τίποτα».

Ειδήσεις σήμερα:«Κουνγκ Φου σιδερένιου καβάλου»: Η αλλόκοτη τεχνική που μοιάζει με… βασανιστήριο (βίντεο)Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις οι «προσωπικότητες της χρονιάς» για το περιοδικό ΤΙΜΕΧάνουν τις αποζημιώσεις 80.000 ιδιοκτήτες ακίνητων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thetimes|-.gr

Σχετικα αρθρα

Πρόκληση από τα τουρκικά ΜΜΕ: Ενοχλήθηκαν γιατί Παναγιωτόπουλος-Φλώρος πήγαν σε… ελληνικά νησιά

admin

Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο- Συνάντηση Ερντογάν με Σάρατζ

admin

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Rafale – Ψηφοφορία εξπρές στις 14 Ιανουαρίου

admin

Βρούτσης: Tα ΚΕΠΑ ξανά στην υπηρεσία του πολίτη

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Τζόνσον: Κυπριακό και Brexit στο τραπέζι

admin

Τσίπρας στην Die Zeit: Η Μέρκελ ξέρει τα «πολύ σοβαρά λάθη της τρόικας»

admin

Νέος χάρτης από την Τουρκία για το Oruc Reis με… Καστελόριζο και έρευνες δίπλα στην Κάρπαθο

admin

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου

admin

«Θρίλερ» στις Βρυξέλλες: Η Αυστρία απορρίπτει την πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Ελληνική αντι-navtex: Παράνομη η τουρκική Navtex, που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα

admin

Στην Ελλάδα ο Αλ Σίσι στις 11 και 12 Νοεμβρίου

admin

Κυβέρνηση προς Εκκλησία: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού– Αργά το βράδυ μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη

admin

Καταθέτει ο Καλογρίτσας για το "στημένο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών" και το ρόλο του Παππά

admin

Άγκυρα για Σύνοδο: Ελλάδα και Κύπρος εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη της ΕΕ και αυξάνουν την ένταση

admin

ΚΙΝΑΛ: Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατάργηση της αστικής ευθύνης του οργανωτή συνάθροισης

admin

Καστελόριζο: Το θέμα της «τουρκικής επιθετικότητας» φέρνουν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

admin

Σακελλαροπούλου – Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου για ασφάλεια στη Μεσόγειο

admin