Image default
Επιχειρήσεις

GR.EC.A : Τι προτείνει για το click away – Εκτοξεύτηκε ο όγκος των διακινήσεων

Αν και τις πρώτες μέρες του lockdown η αύξηση αυτή της δυναμικότητας φάνηκε να επαρκεί, από την εβδομάδα του black friday και μετά ο όγκος εκτοξεύθηκε και πλέον εκτιμάται πως ο όγκος που σήμερα καλείται να διαχειριστεί η αγορά ξεπερνά τις 800.000 διακινήσεις ανα ημέρα, νούμερο το οποίο είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), με το ΔΣ του Συνδέσμου να σημειώνει πως τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού eCommerce και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με καταστήματα, φορείς και εταιρείες ταχυμεταφορών, ώστε να έχει μια συνολική εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του GRECA, από το ξεκίνημα του πρώτου lockdown έγιναν σημαντικές επενδύσεις, τόσο σε υποδομές, αλλά και σε προσωπικό. Μέσα από τις επενδύσεις αυτές το ελληνικό ηλ. Εμπόριο κατάφερε να τριπλασιάσει τον όγκο παραγγελιών που μπορεί να εξυπηρετήσει, δυναμική που είναι 30% μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που θα χρειαζόταν για να ανταπεξέλθει στον όγκο του πρώτου Lockdown. Αυτό μάλιστα έγινε εφικτό σε πάρα πολύ σύντομο διάστημα και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες.

Αν και τις πρώτες μέρες του lockdown η αύξηση αυτή της δυναμικότητας φάνηκε να επαρκεί, από την εβδομάδα του black friday και μετά ο όγκος εκτοξεύθηκε και πλέον εκτιμάται πως ο όγκος που σήμερα καλείται να διαχειριστεί η αγορά ξεπερνά τις 800.000 διακινήσεις ανα ημέρα, νούμερο το οποίο είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη. Πρακτικά το ηλ. Εμπόριο, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες αποτελεί το 17% της κίνησης καλείται σήμερα να ανταπεξέλθει στον όγκο του υπόλοιπου 83% και το κατάφερε μέχρι την πιο εμπορικά έντονη μέρα του χρόνου για το λιανεμπόριο διεθνώς.

Η πρόταση του Δ.Σ του GR.EC.A, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι να μπορέσουν τα καταστήματα να αξιοποιήσουν την επιλογή click away, δηλαδή να μπορούν οι καταναλωτές να παραγγέλνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να παραλαμβάνουν από τα κατά τόπους καταστήματα.

Αφού ευχαριστήσουμε εκ μέρους των μελών μας όλους τους καταναλωτές που επιλέγουν ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, θεωρούμε απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι:

α) το ελληνικό ηλ. Εμπόριο είναι πλέον πιο δυνατό από ποτέ και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τις αγορές και αυτό θα γίνει εμφανές μετά την εξομάλυνση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης.

β) όσο χρησιμοποιούνται ασφαλείς μέθοδοι πληρωμής, δεν υπάρχει κίνδυνος να εξαπατηθούν και να χάσουν τα χρήματα τους.

γ) οι άνθρωποι της συνολικής αλυσίδας του ηλ. εμπορίου πραγματικά κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να ικανοποιήσουν τους καταναλωτές.

«Καλούμε όλη την αγορά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να δείξει υπομονή και συμπάθεια στους ανθρώπους όλης της αλυσίδας του ηλ. Εμπορίου και να συνεχίσει να δείχνει εμπιστοσύνη επιλέγοντας ελληνικά καταστήματα για τις αγορές του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Το παρασκήνιο των «δύο» προσφορών

Χριστούγεννα με lockdown: Κλειστό το λιανεμπόριο – Με SMS και click away από την Κυριακή

ΟΟΣΑ: Υποδειγματικές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην ενσωμάτωση των προτύπων διαφάνειας

Σχετικα αρθρα

Οι Financial Times ανέδειξαν την WATT+VOLT ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ελλάδα

admin

H Deloitte ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος 2020 και τις δεσμεύσεις της για την κλιματική αλλαγή έως το 2030

admin

AS Company: Στο €1,75 εκατ. μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Χρηματιστήριο: Πέμπτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση

admin

Αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική προσπάθεια στο Χ.Α.

admin

Οι φετινές υποτροφίες της ΑΜΚΕ «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF»

admin

Τί λέει η TUI για τα 12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

admin

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από Interamerican και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Εξαγορά αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ

admin

Νηρεύς: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Andromeda Seafood

admin

ΗΠΑ: Όχι από 3 φαρμακευτικές στην τιμή κόστους σε πιθανό εμβόλιο κατά του Covid-19

admin

Επένδυση €100 εκατ. ξεκινά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή

admin

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώνεται αύριο η δημόσια προσφορά για το ομολογιακό δάνειο

admin

Τράπεζες: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Fortress για «Στάδιο Καραισκάκης ΑΕ»

admin

Αλουμύλ: Διευκρινίσεις για την απορρόφηση της ΑΛΟΥΦΟΝΤ

admin

Περίπου 3.000 καταγγελίες στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

admin

ΕΛΠΕ: Με εύλογη αποτίμηση η πώληση του 35% στη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων

admin