Image default
Επιχειρήσεις

AS Company: Μείωση 20% στις πωλήσεις του εννεαμήνου

AS Company: Μείωση 20% στις πωλήσεις του εννεαμήνου

Η As Company σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2503/18.11.2020 ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη κατά το Γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως 2020 και τις εν γένει εξελίξεις στην δραστηριότητα της.

Ειδικότερα τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Εταιρίας για το εννεάμηνο του 2020, συγκρινόμενα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

as

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τον Όμιλο ανήλθε σε 12,348 εκ. ευρώ έναντι 15,485 εκ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -20,26%. Η πτώση του κύκλου εργασιών οφείλεται στη καταλυτική επίδραση της πανδημίας COVID-19 που επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της περιόδου Μάρτιος – Ιούνιος με αποτέλεσμα στο τέλος του εξαμήνου οι ενοποιημένες πωλήσεις να παρουσιάζουν μείωση -26,33% και -28,17% στην Μητρική.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανέκαμψε το Γ’ τρίμηνο σημειώνοντας μικρή μείωση – 6,0% ( Γ’ τρίμηνο 2020 πωλήσεις 4,349 εκ. ευρώ έναντι 4,627 εκ. ευρώ του Γ’ τριμήνου 2019).

Η μείωση του κύκλου εργασιών επηρέασε αρνητικά τόσο το EBITDA όσο και τα κέρδη προ φόρων. Ειδικότερα σε επίπεδο Ομίλου το EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,906 εκ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -38,65% και τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 1,298 εκ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -60,36%. Τα αντίστοιχα ποσά στο τέλος του Α’ εξαμήνου παρουσίαζαν μείωση EBITDA – 57,73% και κέρδη προ φόρων -82,58%.

Τα ταμιακά διαθέσιμα και οι επενδύσεις σε άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

asd

Τραπεζικός δανεισμός δεν υφίσταται στο τέλος του εννεάμηνου 2020 για τον Όμιλο και την Εταιρία , γεγονός που πιστοποιεί την υγιή οικονομική κατάσταση.

Τα συγκριτικά στοιχεία για το κεφάλαιο κίνησης (Απόθεμα και Απαιτήσεις από Πελάτες – Εμπορικές Υποχρεώσεις) διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

tgtgt

Οι πωλήσεις της Εταιρίας για το μήνα Οκτώβριο κυμάνθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα ( 3,136 εκ. ευρώ για το 2020 έναντι 3,192 εκ. ευρώ για το 2019) παρουσιάζοντας σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων. Όμως με βάση τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από το κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 απαγορεύθηκε στα καταστήματα τροφίμων ( super market ) και τα καταστήματα λιανικής η διάθεση παιχνιδιών καθώς και σε εξειδικευμένα καταστήματα. Ο περιορισμός αυτός είχε και έχει σημαντική επίδραση στις πωλήσεις σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο ζήτησης των προϊόντων του Ομίλου.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία και τις πρόσφατες εξελίξεις, διαφαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών – κερδοφορία της τρέχουσας θα είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι δεν υφίσταται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας χρήσης οποιαδήποτε αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας , τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της Εταιρίας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον Όμιλο. Η Εταιρία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα , διαθέσιμα τραπεζικά όρια χρηματοδότησης ενώ κίνδυνος επισφάλειας δεν υφίσταται μέχρι σήμερα. Ο Όμιλος έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης επιχειρησιακής της λειτουργίας και έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή σχέδιο διασφάλισης της υγείας του προσωπικού της.

 • AS Company
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  Σχετικα αρθρα

  Audiovisual: Στις 21/2 η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης

  admin

  Τα επόμενα σχέδια της SpaceX: Ταξίδι στη Σελήνη και μετοίκηση στον Άρη

  admin

  ETE: Κέρδος 30 εκατ. στην πώληση του Grant Hotel Summer Palace

  admin

  Dialectica: 15 νέες προσλήψεις πτυχιούχων μέσα στον Ιούνιο

  admin

  Ξανανοίγει τις πόρτες της η εστίαση – Τα εμπόδια και οι προκλήσεις

  admin

  Έρευνα ΕΒΕΑ: Το 65% των επιχειρήσεων χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης

  admin

  Endeavor Greece: Μόνο το 15% των επιχειρήσεων είναι ασφαλείς σε δεύτερο lockdown

  admin

  Εθνική Ασφαλιστική: IPO αντί πώλησης στο CVC ζητά ο σύλλογος των εργαζομένων

  admin

  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υπογραφή ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ

  admin

  ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.: Καλοκαιρινές εκπτωτικές διαδρομές με επιστροφή

  admin

  ΕΛΠΕ: Από 14/1 η καταβολή προμερίσματος €0,25/μετοχή

  admin

  Σκάνδαλο Folli Follie: Ετοιμος να συνεργαστεί με την εισαγγελία ο Ι. Μπεγιέτης

  admin

  ΟΠΑΠ: Επιβεβαίωσε την είσοδο προς διαπραγμάτευση του νέου εταιρικού ομολόγου

  admin

  Σκλαβενίτης: Σε νέα ιστορικά υψηλά ο κύκλος εργασιών, στα 3,3 δισ ευρώ

  admin

  Κομισιόν: Εγκρίνει στήριξη ύψους 1.5 δισ. ευρώ στις μικρές επιχειρήσεις

  admin

  Ολοκληρώθηκε αύξηση κεφαλαίου 31,8 εκατ. στη SingularLogic

  admin

  Motor Oil: Επιπλέον γραμμές χρηματοδότησης ύψους 320 εκατ. Ευρώ

  admin

  Σε εταιρία συμφερόντων του Οδ. Κυριακόπουλου οι ίδιες μετοχές της Lamda

  admin