Image default
Επιχειρήσεις

AS Company: Στα €1,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

Η AS Εμπορική Βιομηχανική Εταιρία Η/Υ και Παιχνιδιών ΑΕ, σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2503/18.11.2020, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη κατά το Γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως 2020 και τις εν γένει εξελίξεις στη δραστηριότητα της.

Ειδικότερα, τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Εταιρίας για το εννεάμηνο του 2020, συγκρινόμενα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τον Όμιλο ανήλθε σε 12,348 εκ. ευρώ έναντι 15,485 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση -20,26%. Η πτώση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην καταλυτική επίδραση της πανδημίας Covid-19, που επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της περιόδου Μάρτιος – Ιούνιος, με αποτέλεσμα στο τέλος του εξαμήνου οι ενοποιημένες πωλήσεις να παρουσιάζουν μείωση -26,33% και -28,17% στη Μητρική.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανέκαμψε το Γ’ τρίμηνο σημειώνοντας μικρή μείωση – 6,0% ( Γ’ τρίμηνο 2020 πωλήσεις 4,349 εκ. ευρώ έναντι 4,627 εκ. ευρώ του Γ’ τριμήνου 2019).

Η μείωση του κύκλου εργασιών επηρέασε αρνητικά τόσο το EBITDA, όσο και τα κέρδη προ φόρων. Ειδικότερα σε επίπεδο Ομίλου, το EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,906 εκ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -38,65% και τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 1,298 εκ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -60,36%. Τα αντίστοιχα ποσά στο τέλος του Α’ εξαμήνου παρουσίαζαν μείωση EBITDA – 57,73% και κέρδη προ φόρων -82,58%.

Τα ταμιακά διαθέσιμα και οι επενδύσεις σε άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Τραπεζικός δανεισμός δεν υφίσταται στο τέλος του εννεάμηνου 2020 για τον Όμιλο και την Εταιρία, γεγονός που πιστοποιεί την υγιή οικονομική κατάσταση.

Τα συγκριτικά στοιχεία για το κεφάλαιο κίνησης (Απόθεμα και Απαιτήσεις από Πελάτες – Εμπορικές Υποχρεώσεις) διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Οι πωλήσεις της Εταιρίας για τον μήνα Οκτώβριο κυμάνθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα (3,136 εκ. ευρώ για το 2020 έναντι 3,192 εκ. ευρώ για το 2019) παρουσιάζοντας σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων. Όμως, με βάση τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, απαγορεύθηκε στα καταστήματα τροφίμων ( super market ) και τα καταστήματα λιανικής η διάθεση παιχνιδιών, καθώς και σε εξειδικευμένα καταστήματα. Ο περιορισμός αυτός είχε και έχει σημαντική επίδραση στις πωλήσεις σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο ζήτησης των προϊόντων του Ομίλου.

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία και τις πρόσφατες εξελίξεις, διαφαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών – κερδοφορία της τρέχουσας θα είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι δεν υφίσταται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας χρήσης οποιαδήποτε αβεβαιότητα ως προς τη συνέχιση της δραστηριότητας, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της Εταιρίας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον Όμιλο. Η Εταιρία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, διαθέσιμα τραπεζικά όρια χρηματοδότησης, ενώ κίνδυνος επισφάλειας δεν υφίσταται μέχρι σήμερα. Ο Όμιλος έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης επιχειρησιακής της λειτουργίας και έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή σχέδιο διασφάλισης της υγείας του προσωπικού της.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση

Ο αμερικανικός στρατός απογειώνει τα ιπτάμενα ταξί για άμεση χρήση

ΥΠΑ: Πρωτοφανής πτώση για ένατο μήνα στα ελληνικά αεροδρόμια – Πτώση 68,7% στο 11μηνο

 

Σχετικα αρθρα

Cenergy-Nexans: Ακαρπες οι διαπραγματεύσεις

admin

Έρευνα: 1 στους 2 θα συνεχίζει να αγοράζει online παρά το άνοιγμα των καταστημάτων

admin

Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων με δύναμη «πυρός» €500 εκατ.

admin

ΕΤΕ: «Φαβορί» η Bain για το project Icon

admin

Όμιλος Τσάκου: «Seafarers lives matter»-Η ζωή των ναυτικών έχει σημασία

admin

Eurobank: Πάνω από 5% η έμμεση συμμετοχή της Capital Group

admin

Χρηματιστήριο 2021: Οι εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών

admin

Χρηματιστήριο: Έκανε το 3Χ3 για το Σεπτέμβριο

admin

Διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ ζητούν οι μέτοχοι της ΕΛΤΡΑΚ

admin

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ανέλαβε την παραγωγή σωλήνων για το έργο Colibri της Shell

admin

AXIA e-Shareholders’Μeeting: Ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τις συνελεύσεις των εισηγμένων

admin

H Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε επέκταση άδειας λειτουργίας της Alpha Finance ΑΕΠΕΥ

admin

Αλουμύλ: Την 31η Ιουλίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

admin

H British Airways αποσύρει όλα τα Βoeing 747 από τον στόλο της

admin

Ελ. Βενιζέλος: Οι… σίγουρες υποψηφιότητες για το 30%

admin

ICAP: Αξιολόγηση «Β» με αρνητικό outlook για την B&F Ενδυμάτων

admin

Ξενοδόχοι: «Τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο για τους πελάτες τους με αυστηρούς κανόνες»

admin

Intralot: Συμφωνία με τους ομολογιούχους

admin