Image default
Επιχειρήσεις

Centric: Στα 2,07 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο

Centric: Στα 2,07 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο

Επιδείνωση εμφάνισαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Centric Συμμετοχών στο εννεάμηνο του 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 2,07 εκατ. ευρώ έναντι 3,51 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα EBITDA στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν σε -295.338 ευρώ έναντι ζημιών 441.037 ευρώ, ενώ τα EBIT σε 794.738 ευρώ από 842.356 ευρώ, στο εννεάμηνο του 2019.

Τα αποτελέσματα προ φόρων για το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 1,64 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 741.361 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

CENTRIC

Αναφορικά με στοιχεία της Κατάστασης Χρηματοοικονομικής Θέσης του Ομίλου, στις 30.9.2020, και σε σχέση με τις 30.6.2020 παρατηρούμε τα εξής: 

• Το ύψος του χαρτοφυλακίου του Ομίλου σε άμεσα ρευστοποιήσιμα χρεόγραφα στις 30.9.2020 διαμορφώθηκε σε € 13,4 εκατ. έναντι € 11,4 κατά την 30.6.2020. 

• Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου στις 30.9.2020 διαμορφώθηκαν σε € 6,9 εκατ. έναντι € 6,9 εκατ. κατά την 30.06.2020. 

• Το ύψος των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου αυξήθηκε οριακά λόγω του κερδοφόρου αποτελέσματος του τρίτου τριμήνου της χρήσης 2020.

• Το υπόλοιπο των δανειακών υποχρεώσεων στις 30.9.2020 διαμορφώθηκε σε € 5,1 εκατ. έναντι € 3,4 εκατ. κατά την 30.6.2020. 

Βάσει των στοιχείων της Χρηματοοικονομικής Θέσης του Ομίλου στις 30.9.2020 προκύπτει ότι ο Όμιλος εξακολουθεί να διαθέτει μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση βασιζόμενη σε σημαντικό ύψος ταμειακών διαθεσίμων και άμεσα ρευστοποιήσιμων χρεογράφων. Η συνθήκη αυτή παρέχει ισχυρό εχέγγυο για την κάλυψη των υποχρεώσεων του Ομίλου και την χρηματοδότηση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του. 

Covid 19 και εξέλιξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου 

Η εισηγμένη αναφέρει ότι η παρουσία της πανδημίας Covid-19 είχε αναπόφευκτα επίδραση στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου και αντίστοιχα στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των πρώτων εννέα μηνών του 2020. Η Εταιρεία έχει συμπεριλάβει σχετικές πληροφορίες στο πλαίσιο της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσης 2019 όπως και την εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση του πρώτου εξαμήνου του 2020. Αναφορικά με τις επιμέρους δραστηριότητες του Ομίλου, και σε σχέση με τα δεδομένα του τρίτου τριμήνου 2020 παρατηρεί τα εξής: 

• Το ξενοδοχείο Adorno Suites ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου 2020. Έπειτα από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας όπου η ζήτηση υπήρξε αρκετά επιφυλακτική, η πληρότητα και τα έσοδα για την περίοδο της λειτουργίας του ως το κλείσιμο της μονάδας τον Οκτώβριο 2020 κρίνονται αρκετά ικανοποιητικά. 

• Η δραστηριότητα της εν πλω ψυχαγωγίας στο μέρος των επιβατηγών πλοίων ήταν ανοδική κατά την περίοδο από τον Ιούλιο 2020 και ακολούθως, προσεγγίζοντας τα συνήθη επίπεδα της. Η κατηγορία της κρουαζιέρας παραμένει ακόμα σε παύση με συνολικά πολύ περιορισμένα επίπεδα δραστηριότητας για όλη την χρήση ως σήμερα. 

• Η λειτουργία του καταστήματος Chicken Stories διαμορφώθηκε ικανοποιητική λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη δυσμενή οικονομική συνθήκη, και τους όποιους περιορισμούς στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το κατάστημα ανέστειλε τη λειτουργία του στις 9 Νοεμβρίου 2020 λόγω της επιδείνωσης των υγειονομικών συνθηκών από την πανδημία Covid-19 και της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων.

• Η νέα δραστηριότητα της εκμίσθωσης τουριστικών σκαφών αναψυχής είχε ικανοποιητικό ξεκίνημα πετυχαίνοντας σημαντικό ποσοστό εκμίσθωσης των δύο σκαφών σε ημέρες εκμίσθωσης, καταγράφοντας σημαντικό κύκλο εργασιών και κερδοφόρο αποτέλεσμα. 

• Οι δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως και της εμπορικής εκμετάλλευσης ακινήτων εξελίσσεται κανονικά και δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία.

 • COVID 19
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 • εννιάμηνο
 • κύκλος εργασιών
 • Centric Συμμετοχών

  Σχετικα αρθρα

  Περιβαλλοντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Mastercard

  admin

  Reuters: Κοντά σε deal με JP Morgan η ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς

  admin

  REDS: Σύναψη Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου 41,5 εκατ. – Πώς κινείται το Smart Park

  admin

  Αποχωρεί ο Χρήστος Καλογεράκης απ’ το τιμόνι της Public – Media Markt

  admin

  Συνεργασία Παγκρήτιας-Finastra για τη διαχείριση κινδύνου

  admin

  Ψηφιακά η Διεθνής Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) το 2021

  admin

  Δώρα από Τ. Πειραιώς για τους επιμελείς φοιτητές

  admin

  ΕΤΕ: Μοιράζει τη ζημιά από τιτλοποίηση και ασφαλιστική 

  admin

  Οι πέντε «εκλεκτοί» των Ολλανδών για το ΔΣ της Ελλάκτωρ

  admin

  VIVACOM: Μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων παρόχων δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως

  admin

  Forthnet: Στο 14,1% το ποσοστό της Crystal Almond Holdings

  admin

  Alpha: Πουλάει το South Polis και δύο ακίνητα στο Χαλάνδρι

  admin

  Βρούτσης: Πρόστιμο σε εργοδότες 1200 ευρώ ανά εργαζόμενο αν δουλέψει ενώ έχει αναστολή σύμβασης

  admin

  Cenergy: Ο Xavier Bedoret νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

  admin

  Διευκρινιστική εγκύκλιος ανοίγει «παράθυρο» λειτουργίας του take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

  admin

  MYTILINEOS: Στα 479.020 ευρώ η κοινωνική αξία του προγράμματος «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα»

  admin

  Η μάχη για το 5G, οι αμερικανικές πιέσεις και τα όπλα της Huawei

  admin

  Νέα πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ από EK για τη Folli Follie

  admin