Image default
Επιχειρήσεις

Intracom: Στα 9,6 εκατ. τα EBITDA στο εννεάμηνο του 2020

H  INTRACOM ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου για το τρίτο τρίμηνο του 2020 και συνολικά για το εννεάμηνο του ίδιου έτους. Σε συνέχεια της μεταβίβασης της K-WIND την 25/6/2020, τα μεγέθη της δεν περιλαμβάνονται στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Για λόγους συγκρισιμότητας τα ενοποιημένα
οικονομικά μεγέθη του 2019 έχουν αναμορφωθεί ανάλογα:

  • Ενοποιημένες πωλήσεις 9M 2020 στα € 312,6 εκατ., έναντι πωλήσεων € 364 εκατ. το 9Μ 2019
  • EBITDA στα € 9,6 εκατ., έναντι € 20,2 εκατ. στο 9Μ 2019
  • Με εξαίρεση την κατασκευαστική δραστηριότητα, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Ομίλου παρουσιάζουν σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα.
  • Νέες συμβάσεις εννεαμήνου ύψους € 625 εκατ.
  • Ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 30/9/2020: € 1,3 δισ.

Η αρνητική επίδραση της πανδημίας στην κατασκευαστική δραστηριότητα του Ομίλου Intracom οδήγησε σε υποχώρηση των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών στο εννεάμηνο του 2020 έναντι του εννεάμηνου 2019, με τη σημαντικότερη επιβάρυνση να προέρχεται από το τρίτο τρίμηνο.

Όπως σημειώνει η εισηγμένη, οι καθυστερήσεις στην απορρόφηση κατασκευαστικών έργων που υλοποιούνται, όσο και στην υπογραφή νέων κατασκευαστικών έργων, επηρέασαν σημαντικά όλα τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου.

Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε € 312,6 εκατ. έναντι €364 εκατ. το εννεάμηνο 2019, και η λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε σε € 9,6 εκατ. έναντι € 20,2 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η λειτουργική κερδοφορία ΕΒΙΤ του 9Μ 2020 είναι οριακά θετική, καθώς το Q3 2020 διαμόρφωσε ζημίες € 5,6 εκατ.

Η Intracom σημειώνει ότι σε συνέχεια της μεταβίβασης της K-WIND την 25/6/2020, τα μεγέθη της δεν περιλαμβάνονται στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ενώ για λόγους συγκρισιμότητας τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του 2019 έχουν αναμορφωθεί ανάλογα.

Οι νέες συμβάσεις στο εννεάμηνο ανήλθαν σε 625 εκατ.  ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 30η/9/2020 ήταν 1,3 δισ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου κατά το Q3 2020 παρουσίασε αύξηση € 17,4 εκατ. ως συνέπεια της ανάγκης ενίσχυσης των εταιριών με κεφάλαιο κίνησης. Την 31/12/2019, ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου ανερχόταν σε € 202 εκατ.

Η εξάπλωση του COVID-19 στον Όμιλο INTRACOM HOLDINGS έχει επίδραση κυρίως στην κερδοφορία του, στο βαθμό που επηρεάζει την κατασκευαστική του δραστηριότητα. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες αν και έχουν σημαντικά βελτιωμένα μεγέθη δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν την παραπάνω επίδραση.

Το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της πανδημίας και των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων δεν αφήνουν περιθώρια ανάκτησης των απωλειών μέσα στο έτος, αντίθετα εκτιμάται ότι θα τα επιβαρύνουν περαιτέρω.

Επιπλέον, ο Όμιλος ελέγχει συστηματικά κάθε παράγοντα κινδύνου και εξετάζει την επίδραση της πανδημίας σε όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του, προκειμένου να αποτυπωθούν εύλογα στις οικονομικές του καταστάσεις. Η εν λόγω επίδραση δεν είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθεί στην παρούσα χρονική στιγμή, δεδομένου του εξαιρετικά ρευστού περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος εφαρμόζει σχολαστικά όλα τα επιβεβλημένα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών του και διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των θυγατρικών του. Παρά τα επιβαρυμένα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του έτους και την έντονη αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, η Διοίκηση του Ομίλου, παραμένει αισιόδοξη ότι οι όποιες απώλειες είναι ανακτήσιμες μέσα στα επόμενα έτη.

Σχετικα αρθρα

ΑΒΑΞ: Aνεκτέλεστο υπόλοιπο έργων πλέον του 1,3 δισ.

admin

Lamda: Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ

admin

Παραγωγή αντισηπτικών από την FAMAR, μετά από έγκριση του ΕΟΦ

admin

Ποια είναι τα φετινά σχέδια της MLS

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η Reggeborgh Invest ελέγχει το 10,36% – Πώς μπορεί να φτάσει άνω του 23%

admin

Deal για την εξαγορά της Paperpack από την κινεζικη Orlando – Equity Holding Limited

admin

Συνθήκες αποπληθωρισμού στην ελληνική οικονομία και στο Χρηματιστήριο

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις – Με το βλέμμα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

admin

Oμιλος Υγεία: Η πρώτη νοσοκομειακή μονάδα που θα διαθέτει Cell & Gene Therapies

admin

Μουζάκης: Αυξάνονται τα έσοδα από ενοίκια

admin

Στέλιος Χατζηιωάννου: Προσφέρει 5 εκατ. λίρες σε όποιον παράσχει πληροφορίες ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία easyJet-Airbus

admin

Στην Alpha Bank η Αναστασία Σακελλαρίου

admin

BriQ Properties: Στο 37,59% το ποσοστό του Θ. Φέσσα μετά την ΑΜΚ

admin

Marks&Spencer: Συμπλήρωσαν 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

admin

Chipita: Αυξημένο πλάνο επενδύσεων και νέα προιόντα

admin

Ζανιάς (Eurobank): «Είναι σημαντικό να μην επηρεαστεί η κουλτούρα πληρωμών μετά τα μορατόρια»

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

admin

Mytilineos: Eπεσαν οι υπογραφές για τον άξονα ‘Ακτιο – Αμβρακία

admin