Image default
Επιχειρήσεις

Nέο deal 23,6 εκατ. της Βriq Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. στα logistics

Eνισχύει τη θέση της στο χώρο των logistics- μία από τις κατηγορίες ακινήτων που αναδείχθηκαν εν μέσω Covid 19- η Briq Properties ΑΕΕΑΠ, προχωρώντας σε συμφωνία με έναν από τους σημαντικότερους ‘’παίκτες’’ του κλάδου, αξίας 23,6 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η γνωστή Επενδυτική Ακινήτων, που συνδέεται με τον όμιλο Φέσσα, αποκτά ποσοστό 80% στην Sarmed Warehouses. Η τελευταία συνδέεται με την οικογένεια Σαραντίτη και είναι ιδιοκτήτρια συγκροτήματος αποθηκευτικών χώρων στην περιοχή της Μάνδρας, με δύο ακίνητα συνολικής επιφάνειας άνω των 131 στρεμμάτων με στεγασμένους χώρους 59.000 τ.μ., από τις μεγαλύτερες ενιαίες εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χωρων πανελλαδικά. Ο κ. Ιωάννης Σαραντίτης παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, διατηρώντας ποσοστό 20%. Το κόστος απόκτησης για το 80% της εταιρείας αντιστοιχεί σε λίγο κάτω των 23,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κτίρια θα παράγουν εξασφαλισμένο εισόδημα για την Briq Properties, δεδομένου ότι είναι είναι μισθωμένα για περίοδο δεκαετίας, έως το 2030 στην Sarmed Logistics A.E.. H Sarmed Logistics ΑΕ είναι μια εκ των πέντε εταιρειών που προέκυψαν πέρυσι από τη διάσπαση της εταιρείας «Ελληνικές Αποθήκες Σαραντίτης ΑΕ». (οι άλλες είναι οι Automotive Logistics, Sarmed Warehouses, Ακίνητα Μαγούλας και CONSAR).

«Το συγκρότημα αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων με συνολική αξία αποτίμησης 29,14 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε προνομιακή θέση, εντός της ΒΙΠΑ Μάνδρας, στη θέση «Τρύπιο Λιθάρι» και διαθέτει εξαιρετική προβολή επί της Αττικής Οδού μήκους πρόσοψης περίπου 700 μ.», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Briq στο Χρηματιστήριο.

Eπισημαίνεται εδώ ότι από την πλευρά της, η Briq έχει ενισχύσει τους τελευταίους μήνες στον τομέα των αποθηκευτικών χώρων- logistics στην Αττική, έχοντας επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στον κλάδο, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και τους επόμενους μήνες συνολικά όσον αφορά τα επαγγελματικά ακίνητα στη χώρα μας.

Πολύ πρόσφατα, μέσα στο Νοέμβριο, η Briq προχώρησε στην αγορά τριών οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 27.390 τ.μ. στον Ασπρόπυργο έναντι συνολικού τιμήματος 2 εκατ. ευρώ. Τα δύο από αυτά τα οικόπεδα είναι όμορα στα έτερα, επίσης προσφάτως αποκτηθέντα οικόπεδα της εταιρείας επιφανείας 57.530 τ.μ. επί των οποίων η εταιρεία ήδη αναπτύσσει σύγχρονο κτίριο αποθήκευσης και διανομής επιφάνειας 20.764 τ.μ.. Εκεί η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει δεύτερο κτίριο αποθήκευσης και διανομής επιφάνειας περίπου 10.000 τ.μ. με σκοπό την δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος Logistics. «Με την ανωτέρω επένδυση, η εταιρεία κατέχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε ακίνητα logistics συνολικής επιφάνειας 110.000 τ.μ. κτιρίων στον Ασπρόπυργο, στον Αγ. Ι. Ρέντη και στις Αχαρνές Αττικής, αν ληφθεί υπόψη και το υπό ανέγερση νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής της Εταιρείας στον Ασπρόπυργο», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η κίνηση της περαιτέρω επέκτασης στον κλάδο των logistics ουσιαστικά δημιουργεί μεγαλύτερη διασπορά ρίσκου ως προς τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης, η οποία έχει παρουσία και σε ξενοδοχειακά ακίνητα, που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Σημειωτέον ότι η υγειονομική κρίση ξεκίνησε να επηρεάζει τον όμιλο από τα μέσα Μαρτίου 2020, οπότε και ελήφθησαν τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με βάση τα μέτρα της Πολιτείας που έχουν νομοθετηθεί ή έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα καθώς και κατόπιν των μειώσεων ενοικίου που συμφώνησε η εταιρεία για τα εποχικά ξενοδοχεία που επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία, η μείωση των εσόδων από ενοίκια για το εννεάμηνο που έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου ανήλθε σε 509 χιλ. ευρώ ενώ για ολόκληρη τη χρήση 2020 εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου σε 730 χιλ. ευρώ, μείωση που αντιστοιχεί σε περίπου 19% επί των αναμενόμενων εσόδων από ενοίκια του έτους. Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης, «ο όμιλος έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα στις επενδύσεις του και εκτιμά ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας θα περιοριστούν σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, ενώ διαθέτει επαρκή ρευστότητα ύψους 11,2 εκατ. ευρώ πλέον διαθέσιμης γραμμής χρηματοδότησης μέσω ομολογιακού δανείου ύψους 12,7 εκατ. ευρώ για να ανταπεξέλθει στις σημερινές συνθήκες και να συνεχίσει το επενδυτικό του πρόγραμμα».

Η εταιρεία με τη σημερινή αγορά ολοκληρώνει εντός διαστήματος 12 μηνών, την επένδυση του 100% των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

H κα Άννα Αποστολίδου (φωτό), διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε ότι: «Με την σημαντική αυτή επένδυση, η Briq Properties αποκτά το 80% της μεγαλύτερης εν λειτουργία ενιαίας εγκατάστασης αποθηκευτικού συγκροτήματος στην Ελλάδα και αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα στην ελληνική αγορά ακινήτων logistics. Επιπλέον η συνεργασία μας με τον κ. Ιωάννη Σαραντίτη μας τιμά ιδιαίτερα, ο οποίος με την πολυετή πείρα και οικογενειακή ιστορία του στον τομέα των υπηρεσιών logistics στην Ελλάδα, θα αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο και εταίρο στην κοινή μας πορεία στην SARMED WAREHOUSES.»

Ο κ. Ιωάννης Σαραντίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της SARMED LOGISTICS, ο οποίος πλέον κατέχει το 20% της SARMED WAREHOUSES δήλωσε ότι: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την συνεργασία μας με την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία επενδύσεων ακινήτων η οποία ξεχωρίζει για τις στρατηγικές της κινήσεις και το υψηλότατο επίπεδο επαγγελματισμού της. Ελπίζουμε η σημερινή μας συνεργασία να αποτελέσει την αρχή μιας μακράς, επιτυχημένης και αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των logistics».

Διαβάστε ακόμα: 

DBRS: Η ακτινογραφία του τουρισμού – Τα μαθήματα του καλοκαιριού και οι προβλέψεις για Ν. Ευρώπη και Ελλάδα (Πίνακες)

Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις

Tesla: Βάζει λουκέτο στην παραγωγή της – Για πόσο και για ποιον λόγο

Σχετικα αρθρα

Έρευνα Samsung: Πώς επηρέασε η πανδημία το μέλλον των νοικοκυριών και τον τρόπο ζωής των καταναλωτών

admin

ΔΕΗ: Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα με τριπλό χτύπημα σε ΑΠΕ, τηλεπικοινωνίες και δίκτυα

admin

Folli Follie: Προστασία από τους πιστωτές μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου

admin

Manchester United: Καλείται να επιστρέψει 15 εκατ. λίρες από τηλεοπτικά δικαιώματα 

admin

Κλουκίνας – Λάππας: Απόφαση για έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου €11,5 εκατ. στις 18/11

admin

Flexopack: Αύξηση 62% στα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου

admin

Τι κάνουν οι επιχειρήσεις για να πετυχαίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα για εργαζόμενους και εργοδότες

admin

Καρέλιας: Με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο έκλεισε το 2019

admin

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά το πόρισμα της ΕΛΤΕ για την MLS

admin

Χατζηδάκης: Οι λιγνιτικές επιβάλλεται να αποσυρθούν γιατί προκαλούν οικονομική ζημία στη ΔΕΗ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας στο εννεάμηνο του 2020

admin

ΔΕΗ: Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων -Μπόνους 20.000 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσης

admin

Μεγάλο project στις ζωοτροφές εξετάζει η Λανακάμ

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Οι ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του α’ εξαμήνου

admin

Σαράντης: Διανομή καθαρού μερίσματος 0,1586€/μετοχή

admin

Μάχη επιβίωσης για τις επιχειρήσεις – Πώς θα γίνει το νέο αναπτυξιακό «restart»  

admin

Profile: Ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,025€/μετοχή η τακτική Γ.Σ. – To νέο ΔΣ

admin

H Louis Vuitton άσκησε αγωγή κατά της Tiffany

admin