Image default
Επιχειρήσεις

Μύλοι Λούλη: Η πανδημία μείωσε τα έσοδα του γ’ τριμήνου

Αρνητικό ήταν το αποτύπωμα της πανδημίας στα αποτελέσματα του Ομίλου και της Εταιρείας Μύλοι Λούλη, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Οι κατηγορίες προϊόντων που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν «Επαγγελματικά Προϊόντα Αλευρόμυλου» και «Μείγματα & Α’ Ύλες για την Αρτοποιία & Ζαχ/κή».

Ως εκ τούτου κατά το γ’ τρίμηνο 2020, σε σύγκριση και με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, α) τα Έσοδα από Πωλήσεις να εμφανίζουν μείωση κατά 13,92% στον Όμιλο και 20,68% στην Εταιρεία, β) τα Κέρδη προ Φόρων να εμφανίζουν μείωση κατά 47,24% στον Όμιλο και 44,27% στην Εταιρεία, γ) τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) να εμφανίζουν μείωση κατά 23,36% στον Όμιλο και 26,98% στην Εταιρεία και δ) τα Κέρδη προ Φόρων και Τόκων (ΕΒΙΤ) να εμφανίζουν μείωση κατά 41,31% στον Όμιλο και 42,91% στην Εταιρεία.

Ομοίως επηρεάστηκαν τα αποτελέσματα του Ομίλου και της Εταιρείας και κατά την περίοδο από 01.01.2020 έως 30.09.2020, καθώς συγκρινόμενα με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης α) τα Έσοδα από Πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,33% στον Όμιλο και 6,09% στην Εταιρεία, β) τα Κέρδη προ Φόρων μειώθηκαν κατά 25,56% στον Όμιλο και 16,87% στην Εταιρεία, γ) τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 6,74% στον Όμιλο και 7,43% στην Εταιρεία και δ) τα Κέρδη προ Φόρων και Τόκων (ΕΒΙΤ) μειώθηκαν κατά 16,29% στον Όμιλο και 13,63% στην Εταιρεία.

Επιπλέον, και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στη ρευστότητα του Ομίλου, η διοίκηση προχώρησε στην λήψη νέων χορηγήσεων προκειμένου να καλύψει της ανάγκες της σε κεφάλαια κίνησης και ταυτόχρονα προέβη στην εξασφάλιση επιπλέον πιστωτικών ορίων για την αντιμετώπιση μελλοντικών αναγκών ρευστότητας, που μπορεί να προκύψουν ως συνέπεια της συνέχισης της πανδημίας.

Έτσι, ο Καθαρός Δανεισμός του Ομίλου και της Εταιρείας την 30.09.2020  ανήλθε σε € 45,82 εκ. και € 38,97εκ. αντίστοιχα, αυξημένος το Γ’ Τρίμηνο κατά € 6,64 εκ και € 8,89 εκ. αντίστοιχα.

Το εύρος των επιπτώσεων της πανδημίας στις δραστηριότητες του Ομίλου την προσεχή περίοδο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις μελλοντικές εξελίξεις και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Η διοίκηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, αξιολογεί τους κινδύνους και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, να συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού και επενδυτικού της πλάνου και να διασφαλίσει την επιχειρησιακή συνέχεια του Ομίλου.

Η διοίκηση εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω υγειονομικό γεγονός δεν θα επηρεάσει την συνέχιση της δραστηριότητας της Εταιρείας και του Ομίλου.

Διαβάστε ακόμη: 

Πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας και τον Ιανουάριο

Κωδικός «Λευκός Χρυσός»: Γιατί ο Πάνος Γερμανός θα επενδύσει 200 εκατ. για νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών λιθίου

Ο «πόλεμος» με το click away – Η απάντηση Μητσοτάκη το βράδυ στη Bουλή

Σχετικα αρθρα

Επτά βραβεία για Cosmote στα Mobile Excellence Awards 2019

admin

Οι αεροπορικές εταιρείες επιβραβεύουν το αεροδρόμιο της Αθήνας

admin

Σφίγγει ο κλοιός για MLS – Καματάκη

admin

Συμβολή της Thales στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών υποδομών κβαντικής τεχνολογίας

admin

Intralot: Νέος διευθύνων σύμβουλος στη θυγατρική της στις ΗΠΑ ο Byron Boothe

admin

Cosmote: Απεριόριστα data στο κινητό από Black Friday μέχρι και Cyber Monday

admin

ANEK: Μερική μετατροπή του ΜΟΔ από τις τράπεζες

admin

Συμπλήρωσε 65 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα η Bayer

admin

Vodafone: H επανεκκίνηση μέσα από το 5G και την τεχνολογία θα οδηγήσει το μέλλον

admin

Με αυξημένη συμμετοχή το 3ο ATHEX Small Cap Conference

admin

BriQ: Ολοκληρώθηκε η αγορά του τουριστικού καταλύματος «Mr & Mrs White Corfu»

admin

ΕΥΔΑΠ: Παράταση της σύμβασης με το Δημόσιο

admin

Τίμημα άνω των 51 εκατ. για τα πάρκα των Νηρέα-Σελόντα

admin

Η Homo Digitalis καταθέτει καταγγελία κατά της Google και της IAB Europe

admin

Epsilon Net: Στις 15/11 η ΓΣ για την εισαγωγή των μετοχών στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

admin

Η Hellenic Cables εξασφαλίζει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια

admin

Κορωνοϊός: Ελεγχοι σε επιχειρήσεις και ΜΜΜ για την τήρηση των μέτρων

admin

Στην Intralot το 55% της Turkcell στην Inteltek

admin