Image default
Ευρώπη

Ο ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του τερματικού σταθμού LNG της KIPIC στο Κουβέιτ

Ο ΔΕΣΦΑ ανέλαβε την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του LNGI (Liquefied Natural Gas Import), του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας του Κουβέιτ, KIPIC. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε χρόνων και ανατέθηκε στον ΔΕΣΦΑ, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας φάσης του σχετικού διαγωνισμού, αυτής των τεχνικών αξιολογήσεων και των συζητήσεων επί του συμβολαίου.

Η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ΔΕΣΦΑ και των μετόχων του Snam and Enagás, που θα παρέχουν από κοινού τις υπηρεσίες τους, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάληψη του έργου. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει ο ΔΕΣΦΑ από τη διαχείριση του ελληνικού συστήματος μεταφοράς, αλλά και του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα, είχε επίσης καταλυτική συμβολή στην ανάληψη του έργου.

Ο τερματικός σταθμός LNGI αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG παγκοσμίως, με οκτώ δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, κάθε μία εκ των οποίων έχει χωρητικότητα 225.000m3. Σύμφωνα με την Κουβετιανή KIPIC, σκοπός του έργου είναι να εξυπηρετήσει τους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου, αλλά και να καλύψει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της χώρας για «καθαρότερο» καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

O Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana, δήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη του έργου για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του τερματικού LNG της KIPIC από τον ΔΕΣΦΑ αποτελεί ενσάρκωση της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας για συμμετοχή σε περισσότερα διεθνή έργα. Με αυτή την εξέλιξη, ο ΔΕΣΦΑ αποκτά παρουσία στο αραβικό περιβάλλον και, μάλιστα, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά project της περιοχής, το οποίο θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και κορυφαία τεχνική εμπειρία στον οργανισμό.

Έτσι, το έργο έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην εδραίωση του ΔΕΣΦΑ ως μίας υψηλά ανταγωνίσιμης δύναμης σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο στον τομέα της μεταφοράς αλλά και στη διαχείριση υποδομών φυσικού αερίου».

Το έργο αυτό αποτελεί άλλη μία δραστηριότητα του ΔΕΣΦΑ η οποία καθιστά την Ελλάδα μια ολοένα και πιο υπολογίσιμη ενεργειακή δύναμη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως είναι και η συμμετοχή της εταιρείας στο FSRU της Αλεξανδρούπολης, μια επένδυση που μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο φυσικού αερίου για τα Βαλκάνια.

Σχετικα αρθρα

Δ. Παπαδημούλης: Ανάγκη εμβολιασμού της πλειοψηφίας μέχρι το καλοκαίρι για να σωθεί ο Τουρισμός

admin

Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας στο επίκεντρο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

admin

Έρευνα WWF: Η Μεσόγειος παραμένει χωρίς καμία προστασία

admin

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Ερντογάν

admin

Ο Βαρβιτσιώτης ζητάει ηχηρή απάντηση της ΕΕ προς την Τουρκία

admin

Δένδιας: Οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια στην περιοχή

admin

Η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας θέτει υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα του προγράμματος ανάπτυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

admin

Νέος γύρος έντασης στις σχέσεις της ΕΕ με τη Βενεζουέλα

admin

Συνολικά 228.000 πολίτες χωρών των δυτικών Βαλκανίων μετανάστευσαν σε χώρες της E.E. το 2018

admin

Αναμένεται νέα έξαρση των κυβερνο-επιθέσεων το επόμενο διάστημα

admin

Σχοινάς: Δεσμεύομαι να θέσω ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες

admin

Κομισιόν: Αναμένουμε μια ειρηνική λύση από την Τουρκία στην Ανατ. Μεσόγειο

admin

Η γκάφα του νέου επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας φέρνει σε δύσκολη θέση την Κομισιόν

admin

Κόβει 10.000 θέσεις εργασίας η βρετανική HSBC

admin

Τι είπε η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στο συνέδριο της ΝΔ

admin

Γερμανικός Τύπος: Η Μέρκελ χρειάζεται τον Ερντογάν

admin

Αρσενικό Νάξου: το νέο ευρωπαϊκό ΠΟΠ τυρί της Ελλάδας, νησιώτικο και ορεινό ταυτόχρονα

admin

Πώς εμβόλιο και Μπάιντεν επηρεάζουν τις μετοχικές αξίες

admin