Image default
Οικονομία

Θεοχάρης στο «Capital Link Invest in Greece Forum»: Επενδύστε στην Ελλάδα γιατί αλλάζει

«Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων σε πολλούς τομείς της Ελληνικής αγοράς και, κυρίως, στην αναβάθμιση και στην κατασκευή νέων ξενοδοχείων, στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, στην κατασκευή μαρινών και θεματικών πάρκων» επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας διαδικτυακά στο 22ο ετήσιο «Capital Link Invest in Greece Forum».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «παρά την πανδημία, στην Ελλάδα εγκρίθηκαν οκτώ επενδύσεις, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, με τη διαδικασία του ‘fast-track’, με ποσό που αγγίζει το 1 δις ευρώ. Περισσότερα από 40 νέα ξενοδοχεία, κυρίως μπουτίκ ξενοδοχεία, άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας είτε μέσω συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων είτε μέσω πλήρους εξαγοράς, αποδεικνύοντας το δυναμισμό της τουριστικής αγοράς και πως οι επενδύσεις μπορούν να μεταμορφώσουν την πόλη γύρω από την πλατεία Ομονοίας, την Πλάκα και την Πλατεία Συντάγματος».

Ο  υπουργός Τουρισμού στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από χρόνια καθυστέρησης, η επένδυση στο Ελληνικό, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ξεπάγωσε και εκτιμάται ότι θα προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες. Το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής  είναι η μοναδικότητα της ακτογραμμής που θυμίζει νησί αλλά και η κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης».

Και συμπλήρωσε ότι «οι επενδύσεις σε μαρίνες σε όλη την Ελλάδα είναι ένας τομέας με μεγάλες δυνατότητες ενώ οι  ευκαιρίες για την ανάπτυξη μαρινών παραμένουν πολλές».

Ο  κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «My Residence-Golden Visa», λέγοντας ότι «η θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που επιτρέπει τη μόνιμη διαμονή για οικογένεια εκτός Ε.Ε., επενδύοντας σε ακίνητα τουλάχιστον 250 χιλιάδες ευρώ, καθώς και για στρατηγικούς επενδυτές, είναι μεγάλης σημασίας».

Ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας για τη διαχείριση της πανδημίας, υπογράμμισε τη σημασία της καλής συνεργασίας του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με μια σειρά φορέων για το επιτυχές άνοιγμα του Τουρισμού. «Ανοίξαμε τον τουρισμό με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που βασίστηκε σε τρεις πυλώνες.

Πρώτον, προετοιμάσαμε πρωτόκολλα υγείας για κάθε οικονομική δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε αντίστοιχα εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους. Δεύτερον, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα που εφάρμοσε τα πρωτόκολλα χωρίς εξαίρεση. Τρίτον, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα ελέγχου και δοκιμών “EVA” για ανίχνευση COVID-19, το οποίο εφαρμόστηκε σε εισερχόμενους τουρίστες, σε κάθε σημείο εισόδου στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα παρέμεινε ασφαλής μέσα στο καλοκαίρι και το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν ήρθε γρηγορότερα, αλλά όταν «χτύπησε» και την υπόλοιπη Ευρώπη. Κερδίσαμε βραβεία για τα νησιά μας, για τα ξενοδοχεία μας, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για πρώτη φορά βραβεύθηκαν ως ο κορυφαίος φορέας τουρισμού παγκοσμίως».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Θεοχάρης απευθύνθηκε στους ξένους επενδυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε και να επενδύσετε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αλλάζει. Επενδύστε γιατί η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 800 χιλιάδες κρεβάτια ξενοδοχείου, γιατί διαθέτει απευθείας πτήσεις από μεγάλα διεθνή αεροδρόμια προς τους προορισμούς, γιατί αποτελεί 12μηνο τουριστικό προορισμό».

Σχετικα αρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξήσεις στις εισφορές και μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή : Έως τη Δευτέρα ξεκινά ο νέος γύρος – Ποιους αφορά

admin

Ελληνικό: Την άμεση κατεδάφιση 450 κτιρίων ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

admin

ΣΕΒΕ: Το 2019 οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν τα 35 δισ. Ευρώ

admin

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Πώς θα επηρεαστεί η αγορά εργασίας από την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών

admin

Γιατί η Ελλάδα θα βγει πάλι τελευταία από την κρίση

admin

Σκυλακάκης: Έρχεται πακέτο μέτρων για ανέργους

admin

Στόχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ η αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού στην Ευρωζώνη

admin

Ο κοροναϊός έπληξε και τη μόδα – «Λουκέτο» σε γνωστά brands

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει αυτούς που αγωνίζονται κάθε μέρα

admin

Τζ. Πάιατ: Οι ΗΠΑ έτοιμες για επενδύσεις στην Ελλάδα

admin

ΗΠΑ: Το 80% των εταιρειών θα συνεχίσουν την τηλεργασία μετά τον Covid-19 – Εως το 2021 η Google

admin

ΔΕΣΦΑ για κορονοϊό: Ειδικές ομάδες επείγουσας ανάγκης, αλλαγές στις βάρδιες και τηλεργασία

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Ώρα αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής για τους ηγέτες της ΕΕ – Τι προσδοκά η Αθήνα

admin

MYTILINEOS: Υπέγραψε συμφωνία με την Motor Oil για πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων 47MW

admin

Ο κοροναϊός φέρνει ανεξέλεγκτες αλλαγές: «Η Δημοκρατία κινδυνεύει και χρειάζεται πραγματικούς πολίτες»

admin

ΙΕΛΚΑ: 7.000 νέες θέσεις εργασίας το 2020 στο λιανεμπόριο τροφίμων

admin

FSRU Αλεξανδρούπολης: Ικανοποίηση Πάιατ-Χατζηδάκη για την εξέλιξη του σημαντικού ενεργειακού έργου

admin