Image default
Τοις Μετρητοίς

Μικρές νοθείες-ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ

Ποιος; 

Στην μάχη του Ελλάκτωρα είναι φανερό ότι κάποιος αγοράζει και μπορούμε να φανταστούμε ποιος. Το ερώτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι διπλό: Και ποιος πουλάει! 


ΟΛΘ

Σε μονομαχία Μυτιληναίου (ΜΕΤΚΑ)– Κόκκαλη (Intrakat με Κούτρα) ενδέχεται να εξελιχθεί ο διαγωνισμός για το έργο της κατασκευής της προβλήτας 6 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 130 εκατ. (συν ΦΠΑ). Στην διαδικασία συμμετέχουν και η κατασκευαστική του Χρήστου Ιωάννου (ΑΒΑΞ) όπως και η Αρχιρόδον και η Acciona. Αυτά χτες. Αύριο μπορεί να γίνει κάτι άλλο


Λεφτά υπάρχουν(;)

Λοιπόν, λεφτά υπάρχουν. Ποια κόκκινα δάνεια, ποιο χρέος. Οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν σαν ξελιγωμένοι ελληνικές μετοχές, θυμίζοντας στους επενδυτές μέρες του 1999. Και πράγματι λεφτά υπάρχουν! Είναι τα χρήματα των ξένων επενδυτών που τρέχουν να ξεφύγουν από την παγίδα των αρνητικών επιτοκίων και αναζητούν επιδόσεις. Η Ελλάδα είναι μία καλή ευκαιρία, υπό την έννοια ότι η Οικονομία της βρίσκεται σε κρίση περισσότερα από δέκα χρόνια και  οφείλει μία καλή κίνηση. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει μία φιλική προς τους επενδυτές φιλελεύθερη κυβέρνηση. Κι εμάς μπορεί όλο αυτό το σκηνικό να μας φαίνεται ξένο, αλλά στο εξωτερικό οι αγορές το ζουν από το 2010. Χάσαμε δέκα χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το πάρτι θα συνεχιστεί. Η απάντηση είναι πως ναι, όσο υπάρχουν λεφτά. Όσο δηλαδή δεν αλλάζουν οι συνθήκες που αναγκάζουν τα κεφάλαια να ψάχνουν θησαυρούς μέσα στα άχυρα των αναδυόμενων αγορών.


Προσγείωση Jumbo

Εκτός click away έθεσε η διοίκηση της Jumbo την αλυσίδα πολυκαταστημάτων της, ενώ το ηλεκτρονικό της κατάστημα παραμένει κλειστό, σε δυο σαφείς ενδείξεις πως εκτιμά ότι «δεν αξίζει τον κόπο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βακάκης σνομπάρει τις επενδύσεις σε νέες υπηρεσίες παράδοσης προϊόντων, και αυτός είναι ένας λόγος, που η διοίκηση της Jumbo δεν σκέφτεται να κάνει καμία τέτοια επένδυση. “Είναι παροδικό φαινόμενο”, φαίνεται να λέει στους στενούς του συνεργάτες ο πολύπειρος επιχειρηματίας. Φυσικά οι επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας όσο και στην πορεία της μετοχής θα είναι δραματικές…. 


XA

Οδεύουμε ολοταχώς προς το φινάλε μιας συναρπαστικής χρονιάς, που θα την θυμόμαστε χρηματιστηριακά για τον πανικό του Μαρτίου, το ράλι της ημέρας της ανακοίνωσης του εμβολίου (+11,46%), τον καλύτερο μήνα όλων των εποχών (+29,4%) και το ρεκόρ των 15 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων. Η ερχόμενη εβδομάδα πρακτικά είναι η τελευταία πλήρης εβδομάδα πέντε συνεδριάσεων πριν αρχίσουν οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η ατζέντα αν και έχει λιγότερα προγραμματισμένα γεγονότα θα κρατήσει ακμαίο το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων.

Παρά τις δυσκολίες της φετινής χρήσης τα μερίσματα του 2019 ξεπεράσανε το 1,5 δις ευρώ, ευνοημένα και από την ευεργετική απαλλαγή της υπαγωγής τους στο φόρο αλληλεγγύης. Τα μερίσματα του 2020 θα πρέπει να αναμένονται σαφώς λιγότερα αφενός διότι οι κερδοφόρες εταιρίες είναι λιγότερες αφετέρου διότι θα χρειαστεί ορισμένες να ξαναχτίσουν κάποιο ταμειακό απόθεμα ασφαλείας. Για τους κυνηγούς μερισμάτων του ΧΑ η Τράπεζα της Ελλάδος είθισται να ανοίγει το χορό με τα 0,67 ευρώ ανά μετοχή που διανέμει κάθε χρόνο προς τα μέσα Μαρτίου. Η μερισματική απόδοση είναι περίπου 4% και μιλάμε πιά για τρείς μήνες από σήμερα.  


Εθνική Ασφαλιστική

Στις 18 Δεκεμβρίου θα πέσει αυλαία στο πολυετές σίριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράψει τη δεσμευτική συμφωνία με τη CVC Capital Partners. Σύμφωνα  με πληροφορίες ικανοποιήθηκε ο όρος της ΕΤΕ για τοις μετρητοίς καταβολής του τιμήματος, που θα φτάσει τα 460 εκατ. ευρώ. 


Και… καλό Πάσχα να χουμε….

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα Πειραιώς

admin

OTE Reiterates 2020e Guidance Good Q1’20 Results, Driven by both Romania & Greece; Limited Covid-19 Impact; — EUROXX

admin

ΕΕΕ & ΟΤΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟ

admin

Aegean Airlines

admin

JP Morgan: Ανεβάζει την τιμή – στόχο για τον ΟΤΕ

admin

UBS:Black Friday 2019: still-heavy discounts, new tactics

admin

ΑΓΟΡΑ – ΣΧΟΛΙΑ από τον Ηλία Ζαχαράκη

admin

Τράπεζες

admin

Τράπεζα Πειραιώς

admin

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ

admin

Coca-Cola/EUROBANK – Healthy outlook intact but largely priced in

admin

MOTOR OIL

admin

Ελλάκτωρ :Οι δείκτες μόχλευσης παραμένουν επιβαρυμένοι…

admin

Τραπεζικές σκέψεις…

admin

Alpha bank/BETA Sec

admin

ALPHA

admin

XA-FAST FINANCE

admin

Equity rally extends UBS House View – Daily

admin