Image default
Επιχειρήσεις

Ξενοδόχοι: «Τα εστιατόρια λειτουργούν μόνο για τους πελάτες τους με αυστηρούς κανόνες»

Σκληρή απάντηση επιφυλάσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα ‘’ρεβεγιόν’’ σε ξενοδοχεία για τους διαμένοντες.

Μάλιστα, καλεί τις αρχές να αποφασίσουν τί θέλουν, αν θέλουν δηλαδή όσα λίγα ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά- με πληρότητες κάτω του 10%, είναι επομένως σχεδόν… άδεια – να δέχονται τους πελάτες …μόνο για ύπνο.

«Οι επιχειρήσεις μας, από την αρχή της πανδημίας, τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν πιστά τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν προβλεφθεί για αυτές και αποδείχθηκαν από τους πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρους.  

Η επιβράβευση – «τιμωρία» για την ανωτέρω προσπάθεια μας ήταν, εν μέσω lockdown, να παραμείνουν τα ξενοδοχεία μας ανοικτά – κλειστά στην ουσία, χωρίς έσοδα και εκτός των πρόσθετων μέτρων στήριξης που προβλέφθηκαν για τις κλειστές επιχειρήσεις.

Τώρα φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούμαστε διότι οι επιχειρήσεις μας ίσως να έχουν πελάτες – διαμένοντες, επειδή δεν έχουν διακόψει μόνες τους τη λειτουργία τους!!», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΞ, η οποία συνεχίζει σε αυστηρό ύφος: «Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλους τους «δημόσιους κατήγορους» μας ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν νόμιμα μόνο για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων σε αυτά και με συγκεκριμένους αυστηρούς όρους και κανόνες, τους οποίους απαρέγκλιτα οφείλουν να τηρούν και τους τηρούν. Αφού κατάφεραν να το πράξουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είχαν κάποια, μικρά έστω, ποσοστά πληρότητας, ασφαλώς και μπορούν να το πράξουν και τώρα που είναι σχεδόν άδεια.  Και τα εστιατόριά μας δεν είναι δυνατόν να κλείσουν όσο τα ξενοδοχεία μας παραμένουν ανοικτά και σε λειτουργία, καθώς οι πελάτες μας που διαμένουν σε αυτά, πρέπει να εξυπηρετηθούν.  

Καλούμε τέλος τις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν επιτέλους αν θέλουν να δεχόμαστε πελάτες «μόνο για ύπνο», διότι και αυτόν τον έχουμε χάσει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα! Πάντως ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο!». 

Επισημαίνεται εδώ ότι Ενώσεις Ξενοδόχων ανά την Ελλάδα έχουν ζητήσει με επιστολές τους προς το κυβερνητικό επιτελείο να κλείσουν με κρατική εντολή ή τουλάχιστον να εξομοιώνονται με τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή. Το τελευταίο αίτημα είναι ακόμη πιο έντονο από την στιγμή που αποφασίστηκαν κεντρικά από το κυβερνητικό επιτελείο οι απαγορεύσεις από νομό σε νομό λόγω της πανδημίας, φέρνοντας βροχή ακυρώσεων σε ορεινούς προορισμούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειονότητα των ξενοδοχείων στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν ‘’κατεβασμένα ρολά’’. Tην ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν. Θα επιτρέπεται μόνον η, στους διαμένοντες, υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service), ενώ εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Διαβάστε ακόμα:

Μικρότερη δόση για τα δάνεια των πληγέντων – Διευκολύνσεις για έως και 2 έτη

Καϋμενάκης – Μπάκος: Τι «ψάχνουν» στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι δύο «πετρελαιάδες» του Αστέρα Τρίπολης

Τουρκική λίρα: «Έκαψε» τους επενδυτές 8 φορές – Τι ελπίζουν για το 2021

Σχετικα αρθρα

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για άντληση έως 3,048 εκατ.

admin

Πώς αποδίδει το σύστημα «bewell» της Interamerican

admin

Westnet: Φέρνει στην Ελλάδα τα προϊόντα κλιματισμού της Sharp

admin

ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος: Οι τράπεζες «σκανάρουν» την έκθεση της Grant Thornton

admin

CNL Capital: Aνανέωσε τη σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης με τη Merit

admin

Ιατρικό Κέντρο: Νέος Εκτλεστικός Γενικός Διευθυντής ο Γεώργιος Ζέρδιλας

admin

Στην Andromeda ο έλεγχος της Περσεύς

admin

ElvalHalcor: Σταδιακή ανάκαμψη με υψηλές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα εκτός συνόρων το Νοέμβριο

admin

ΟΤΕ: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ενέκρινε η ΓΣ

admin

PwC: Πώς η πανδημία άλλαξε την συμπεριφορά των καταναλωτών

admin

Η Αir France ξεκινά πτήσεις προς Ελλάδα

admin

UPS: Ο Yannick Mooijman CEO για Ελλάδα και τρεις ακόμα χώρες

admin

Νέα δεδομένα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την πανδημία

admin

EY: Οι επιπτώσεις του COVID-19 στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις αλυσίδες αξίας

admin

Σπύρου: Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση

admin

Έρευνα: Ορατό το «λουκέτο» για μια στις τρεις επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα

admin

Κορωνοϊός: Αποζημίωση έως 35 ευρώ την ημέρα για τα δωμάτια-καραντίνας

admin