Image default
Επιχειρήσεις

REDEX: Ισχυρή παρουσία στα ιδιωτικά έργα παρά την κρίση της πανδημίας

Την κατασκευή Golf Club στην Πύλο, της εταιρείας «Πανόραμα» ανέλαβε τον Οκτώβριο η Redex του ομίλου Κοπελούζου ενώ νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του Μετς.

Τον Αύγουστο επίσης παραδόθηκε το έργο επέκτασης και ανακατασκευής του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Βρετανικού σχολείου St. Catherine’s, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Redex σε χρονικό διάστημα σχεδόν 2 ετών – καθώς κατά τις ανασκαφές προέκυψαν αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης σημασίας – και περιλάμβανε την μετατροπή του υφιστάμενου βιομηχανικού κτιρίου και την προσθήκη νέων πτερυγών. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνολική ανακατασκευή όλων των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ώστε να στεγαστεί ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Το κτίριο εκτός από τις πρότυπες τάξεις γυμνασίου και λυκείου, περιλαμβάνει υπερσύγχρονα εργαστήρια χημείας υψηλών προδιαγραφών, τεχνών, εμφάνισης φωτογραφίας, μαγειρικής, τεχνολογίας, υπολογιστών, αμφιθέατρο 350 ατόμων με επαγγελματικών προδιαγραφών οπτικοακουστικά συστήματα, βιβλιοθήκη δύο επιπέδων με ξεχωριστό χώρο μελέτης, ιατρείο, χώρο θεατρικής εκπαίδευσης, ηχομονωμένα δωμάτια εξάσκησης μουσικής, βατό δώμα με δικό του κυλικείο και χώρους ανάπαυσης και διαλλείματος, δύο μεγάλους εσωτερικούς χώρους κυλικείων με επαγγελματική κουζίνα και διάφορους γραφειακούς χώρους για καθηγητές, συμβούλους, ΙΤ και διοικητικό προσωπικό καθώς και αίθουσες συσκέψεων.

Μηχανολογικά το νέο κτίριο διαθέτει εξελιγμένα συστήματα κλιματισμού με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και σχεδίαση που επιτρέπει στο κτίριο να λειτουργεί σε πολλαπλές ζώνες, έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια χωρίς να γίνεται όμως έκπτωση στις επιδόσεις και την επάρκεια του συστήματος. Είναι εξοπλισμένο με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, καθιστώντας το υποδειγματικό, όσον αφορά τον έλεγχο και προστασία των μαθητών και του προσωπικού.

Διαθέτει ως κτίριο αυτόματα εξωτερικά σκίαστρα τα οποία συμβάλουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση, αφού ρυθμίζονται ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, παρέχοντας τον μέγιστο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα αντανακλούν την περίσσια ηλιακή ακτινοβολία. Η υποδομή του κτιρίου επιτρέπει την εκμετάλλευση των συλλεγόμενων όμβριων υδάτων και σε συνδυασμό με την γεώτρηση, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση σημαντικών υδάτινων πόρων για την άρδευση των εκτεταμένων κήπων και του φυτεμένου δώματος.

Επίσης, μέσα στις προσεχείς ημέρες και μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαρρυθμίσεων χώρων αποθήκευσης, γραφείων και προσθήκη κατ’ επέκταση χώρου φορτoεκφόρτωσης (finger) στο χώρο Cargo Terminal του Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Θ.) καθώς και οι εργασίες προσθήκης κατ’ επέκταση βιομηχανικού κτιρίου σε υφιστάμενη βιομηχανική εγκατάσταση της Knauf στην περιοχή Ν. Μαγνησίας του Νομού Θεσσαλονίκης.

Το διάστημα αυτό η Redex έχει ακόμα σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ άλλων την επέκταση των ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΒΙΟΚΥΤ Συσκευασίες ΑΕΒΕ μέλος της Dunapack Packaging, την κατασκευή του υπερπολυτελούς θερέτρου One & Only Kea Island, την κατασκευή συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών στην Μύκονο, τα έργα ριζικής ανακαίνισης της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και την ριζική ανακατασκευή του κτιρίου γραφείων της πολυεθνικής φαρμακευτικής ROCHE στο Μαρούσι.

 Διαβάστε ακόμη:

Rafale: Πότε θα έρθουν τα πρώτα αεροσκάφη στην Ελλάδα – Πόσο θα κοστίσουν

Αθανασίου (Lamda): «Το joint venture με την ΤΕΜΕΣ είναι μόνο η αρχή στο Ελληνικό»

Πώς η Ελλάδα περνά στην εποχή του 5G – Τι σχεδιάζουν ΟΤΕ, Vodafone, Wind
 

Σχετικα αρθρα

Μετρό: Ελπίδες για την γραμμή 4 δίνει η στάση των υποψηφίων

admin

Αεροπορικές μεταφορές: Κάθετη πτώση του τζίρου λόγω πανδημίας και lockdown στο β’ τρίμηνο

admin

Παπαπέτρου (Mytilineos): Η πανδημία επιταχύνει τις επενδύσεις στις ΑΠΕ

admin

50+1 χρόνια από το ιστορικό «Αστρασφαλιστήριο Ζωής»

admin

Απολύσεις και στην Bombardier: Θα περικόψει 2.500 θέσεις εργασίας

admin

Στην WIND Ελλάς ο Χάρης Κυριακόπουλος

admin

Συμφωνία για αναχρηματοδότηση δανεισμού από τη Βαρβαρέσος

admin

Vodafone TV: Διαθέσιμο πάνω από όλα τα δίκτυα, χωρίς αποκωδικοποιητή

admin

ΕΥΔΑΠ: Το στοίχημα της νέας διοίκησης με τα έργα στην Ανατ. Αττική

admin

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο 10ετές πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ

admin

Η TÜV HELLAS αξιολόγησε την Costa Navarino με βάση την υπηρεσία Safe Restart

admin

Συμφωνία Bob Diamond με Viva για την Praxia

admin

Cosmote: 150.000 γραμμές Fiber To The Home μέσα στο 2019

admin

Intralot: Στην Gamma Bidco προς 75 εκατ. το ποσοστό στην Gamenet

admin

Folli Follie: Απορρίφθηκε το αίτημα πτώχευσης της εταιρείας

admin

Ryanair: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κρατική ενίσχυση στη Lufthansa

admin

Εθνική: Κλείνει η πώληση ναυτιλιακών δανείων

admin

«Πράσινο φως» από τους ομολογιούχους στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli-Follie

admin