Image default
Επιχειρήσεις

Κορμάς (Τράπεζας Πειραιώς): Πόλος έλξης για τους διεθνείς επενδυτές η ελληνική αγορά ακινήτων

Πόλος έλξης για τους διεθνείς επενδυτές παραμένει η ελληνική αγορά ακινήτων παρά την πανδημία, λόγω των συγκριτικών γεωπολιτικών πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα, καθώς και των σημαντικών ευκαιριών που παρουσιάζονται, τόνισε ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Real Estate Group του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας στο 22ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την πορεία της εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Κορμάς επισήμανε ότι η αξιόλογη ανάκαμψη που παρουσίασε η αγορά ακινήτων κατά το 2019 και τους δύο πρώτους μήνες του 2020 είναι ένας αξιόπιστος δείκτης ανάκτησης της χαμένης δυναμικής του κλάδου. «Ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς το real estate αποδεικνύεται μια ασφαλής επενδυτική επιλογή, γεγονός που ενισχύεται από την αυξημένη ζήτηση ξένων επενδυτών για ακίνητα πρώτης κατηγορίας, αλλά και από τις μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που τονώνουν την ελληνική αγορά ακινήτων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Piraeus Real Estate και την καινοτομία που αξιοποιείται για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων, ο κ. Κορμάς σημείωσε ότι η τεχνολογία είναι αδιαμφισβήτητα σύμμαχος στην προσπάθεια του επιχειρηματικού κόσμου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας.

«Επενδύοντας σε ένα phigital μέλλον που θα συνδυάζει την ανθρώπινη επαφή και την χρήση της τεχνολογίας, η Piraeus Real Estate, αξιοποιεί τα πιο σύγχρονα CRM εργαλεία για να κάνει την εξυπηρέτηση της πιο προσωποποιημένη, απαντώντας στις σύνθετες και αυξημένες ανάγκες των επενδυτών και των πελατών της», δήλωσε ο επικεφαλής της Πειραιώς Real Estate και προανήγγειλε την εφαρμογή από την εταιρεία της τεχνολογίας augmented reality (AR) για την 3D παρουσίαση ακινήτων στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού που πραγματοποιείται.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες που έκανε η εταιρεία αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας στο πλαίσιο της σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης, ο κ. Κορμάς απάντησε, πως τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η Piraeus Real Estate, ακολούθησαν τις υποδείξεις της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας, εφαρμόζοντας άμεσα το μέτρο της τηλεργασίας και επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της λειτουργίας τους.

Επίσης, τόνισε πως μέσω των πολιτικών υπεύθυνης εταιρικής διακυβέρνησης ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς έχει θέσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ακινήτων που βρίσκονται στο δυναμικό του χαρτοφυλάκιο.

Διαβάστε ακόμη: 

Ενέργεια: Πλαφόν της ΡΑΕ στο Xρηματιστήριο Eνέργειας λόγω της εκτίναξης των τιμών

Στη Βουλή η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τους δήμους

Coinbase: Ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο μετά την εκτόξευση του bitcoin – Γιατί κρούει «καμπανάκι» ο CEO

Σχετικα αρθρα

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας της ΑΕΚ

admin

Jumbo: Μειωμένες κατά 10,9% οι πωλήσεις των πρώτων 8 μηνών του 2020

admin

Lamda: Πτώση 12,7% στις πωλήσεις στα εμπορικά κέντρα λόγω lockdown

admin

Υποβάθμισε το outlook για Wind Hellas η Fitch

admin

Υπογράφεται η ΚΥΑ για τη Μαρίνα Βουλιαγμένης

admin

Πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων ομάδων από την Υδρόγειο Ασφαλιστική

admin

Attica Group: Αύξηση κερδών στα 20,85 εκατ. ευρώ το 2019

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες με συνεργάτες του δικτύου

admin

Eurobank: Πάνω από 5% η έμμεση συμμετοχή της Capital Group

admin

Profile: Συνεργασία αμοιβαίας αντιπροσώπευσης με την Surecomp

admin

H ΕΕΤΤ ενέκρινε τη συμφωνία Vodafone – Wind για την Vantage Towers Greece

admin

Ελληνική Τράπεζα: Καθαρές ζημιές 2,2 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση

admin

Trastor: Ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εν όψει της ΑΜΚ θα λειτουργήσει το ΜΟΔ

admin

Δρομέας: Νέες παραγγελίες 27 εκατ. ευρώ από τον γερμανικό στρατό

admin

Επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής από τον OTE και την Intracom

admin

Διάκριση της ΣΙΔΕΝΟΡ στα Manufacturing Excellence Awards 2019

admin

B&F: Απόκτηση δύο φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος περίπου 0,5 ΜWatt έκαστο

admin