Image default
Επιχειρήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Παράταση στο πρόγραμμα για τις μικρές επιχειρήσεις

Τις 31.500 έφτασαν τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί μέχρι χθες (17/12) από τις 23 Οκτωβρίου, ημέρα που προκηρύχθηκε το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19».

Η μέση αιτούμενη δημόσια δαπάνη για κάθε αίτημα ήταν 32.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο αιτούμενος προϋπολογισμός ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Το 91% των αιτημάτων (28.500) αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις και το 9% (3.000) μικρές.

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία για το πρόγραμμα γνωστοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Σημειώνεται ότι έχει δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021, μετά και από την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος από τα 200 εκατ. στα 250 εκατ. ευρώ, αλλά και τη διεύρυνση των δικαιούχων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη περισσοτέρων ΚΑΔ στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, περιπτερούχοι, επιχειρήσεις franchise και πολλοί άλλοι κλάδοι, ενώ υπογράμμισε τη συνεργασία του επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Αττικής και για το πρόγραμμα επιμόρφωσης με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, αλλά και την πρωτοβουλία του επιμελητηρίου για την δωρεάν δημιουργία e-shop για μέλη του.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης ανέδειξε τη συνεργασία μεταξύ υπουργείου, περιφέρειας και επιμελητηρίων για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος των επιχειρήσεων, ευελπιστώντας ότι θα βρεθούν τρόποι αύξησης των πόρων και των εργαλείων για την ενίσχυση της αγοράς.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρουσίασε τις προσθήκες που περιλαμβάνει η τελευταία τροποποίηση της πρόσκλησης του προγράμματος, που αφορά στην ένταξη 40 επιπλέον ΚΑΔ, την ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 9 εργαζόμενους, τη μείωση του ανώτατου ορίου χρηματοδότησης από 50.000 σε 40.000 ευρώ, προκειμένου να λάβουν χρήματα επιπλέον 800 επιχειρήσεις, καθώς και την παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως 20 Ιανουαρίου 2021.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του επιμελητηρίου Γιώργος Καββαθάς υπογράμμισε την ανάγκη ενός εξειδικευμένου προγράμματος για την εστίαση, «ενός κλάδου που πλήττεται βαρύτατα από τις συνέπειες της πανδημίας, και τα μέλη του στην Αττική ανέρχονται σε 40.000».

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσθήκη στους επιλέξιμους ΚΑΔ ορισμένων δραστηριοτήτων παραγωγής και βιοτεχνικής κατασκευής, που ήταν ζητούμενο και σημείωσε:

«Η ενίσχυση και υποστήριξη των πολύ μικρών και μικρών παραγωγικών επιχειρήσεων είναι σήμερα άμεση ανάγκη. Εάν δεν δράσουμε τώρα, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των επιχειρήσεων αυτών δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

Διαβάστε ακόμη

Eurobank Equities: Τα τρία «V» της ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές

ΕΕ: Η αλιεία συνεχίζει να αποτελεί ζήτημα στις εμπορικές συνομιλίες του Brexit

11 Βραβεία για τη Warply στα e-volution Awards 2021

 

Σχετικα αρθρα

Νέος οικονομικός διευθυντής στην Pasal

admin

ΟΠΑΠ: Acting CΕΟ από 1η Ιουνίου ο Jan Karas

admin

Αλουμύλ: Διευκρινίσεις για την απορρόφηση της ΑΛΟΥΦΟΝΤ

admin

ΔΕΗ: Σαφάρι με διακοπές ρεύματος σε 1.477.000 οφειλέτες

admin

VIVACOM: Μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων παρόχων δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως

admin

Η ανακοίνωση της Mohegan για την παραχώρηση άδειας από την ΕΕΕΠ

admin

Αθανασίου (Lamda): «Την άνοιξη θα φανούν τα πρώτα έργα στο Ελληνικό»

admin

Έρευνα για το newmoney: «Μεθυστικά» κέρδη για το 77%  των βιομηχανιών ποτών στην Ελλάδα

admin

Συμφωνία Μυτιληναίου με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

admin

ΕΛΠΕ: Ζημιές 336 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2020

admin

Εκτοξεύθηκαν οι online αγορες στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

admin

Χρηματιστήριο: Εξ αποστάσεως Γενικές Συνελεύσεις εισηγμένων

admin

Westnet: Ενίσχυση πωλήσεων και αύξηση κερδοφορίας το 2019

admin

Autohellas: Στα €40,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

«Τα ταξίδια δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια» λέει ο CEO της Airbnb

admin

Henri Giraud εναντίον Dom Perignon: Ο πόλεμος της φυσαλίδας!

admin

Μπουτάρης: Προχωρά μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Theon Sensors: Συμβόλαιο $249 εκατ. για προμήθεια των Αμερικανών Πεζοναυτών

admin