Image default
Επιχειρήσεις

Huawei Ελλάδος: Ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 10,5% την τελευταία 15ετία

Μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,5% μεταξύ του 2015 και του 2019 έχει σημειώσει η Huawei Ελλάδος, η οποία έχει συμπληρώσει 15 χρόνια πορείας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Oxford Economics με θέμα «Ο οικονομικός αντίκτυπος της Huawei στην Ελλάδα», οι δραστηριότητες της Huawei συνέβαλαν το 2019 στο ελληνικό ΑΕΠ ποσό ύψους 36,4 εκατ.  ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει άμεσα ή έμμεσα περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας. Η μέση ετήσια αύξηση της απασχόλησης που παρέχεται από την εταιρεία είναι 18,9%.

Στον απόηχο της επικείμενης εισόδου του 5G στην ελληνική πραγματικότητα, η συμβολή των τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και πικοινωνιών και ο νέος ρόλος τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Η Huawei σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεκινήσει από το 2009 την έρευνα για το 5G και έχει υποβάλει συνολικά 23.600 αιτήσεις στο 3GPP, ενώ διαθέτει 3.367 ομάδες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20% του συνόλου και κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ όλων των προμηθευτών.

Από το 2009 έως το 2019, η επένδυση της Huawei σε 5G (εκτός των συσκευών 5G) ανήλθε σε 4 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Όπως δήλωσε ο κ. Jacky Chen, Managing Director South Balkan Region, της Huawei, σε σχετική διαδικτυακή παρουσίαση «η Huawei είναι ένας μακροχρόνιος στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας, όπου για περισσότερα από 15 χρόνια παρέχει συνεχώς και απρόσκοπτα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων στην ελληνική αγορά και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Και σε αυτό το μήκος κύματος, θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί και να προσφέρει στην ελληνική αγορά λύσεις και προϊόντα επενδύοντας όχι μόνο στο παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, στο μέλλον με απώτερο στόχο να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Huawei Ελλάδος στη χώρα μας, έχει επιδείξει από την ίδρυση της το 2005, μία σειρά καινοτόμων τεχνολογικών πρακτικών και υπηρεσιών που ενισχύουν την μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή και οδηγούν περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς.

Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων, η Huawei Ελλάδος παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. «Μέσω της συνεργασίας με διάφορους οργανισμούς συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του τομέα των ΤΠΕ και σε αυτό το μήκος κύματος θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».

Στο τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών η Huawei Ελλάδος έχει συνδράμει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της σε κρίσιμους κλάδους της αγοράς τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό. Στην τουριστική βιομηχανία, έναν πολύ σημαντικό τομέα της χώρας μας, η Huawei Ελλάδος έχει παραδώσει πολυάριθμα έργα σε ξενοδοχεία και θέρετρα σχετιζόμενα με κατασκευές υποδομών δικτύου. Στον τραπεζικό τομέα συνεχίζει να παρέχει λύσεις σε μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς, ενώ στον τομέα των μεταφορών, η Huawei Ελλάδος ανέλαβε το έργο του επανασχεδιασμού και αντικατάστασης της υποδομής δικτύου του ΟΛΠ. Επιπλέον, η Huawei έχει ενισχύσει πολλές εταιρείες στους τομείς της χρηματοδότησης, της ενέργειας και της μεταποίησης βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους μέσω των καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων.

Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή δυναμική ανάπτυξη, με ισχυρό μερίδιο αγοράς smartphone.

Η Huawei Ελλάδος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πρεσβεύει, συμμετέχει από το 2014 στο πρόγραμμα Seeds for the Future, που διοργανώνει ο Όμιλος Huawei στην Κίνα δίνοντας την ευκαιρία σε  φοιτητές να εκπαιδευτούν σε τεχνολογίες αιχμής στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα. Επιπλέον, η Huawei Ελλάδος επιδεικνύει την κοινωνική της ευθύνη μέσα από δωρεές σε καταστάσεις κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και μέσα από συνεργασίες με ΜΚΟ, μέσα από δωρεές αλλά και πρακτικές εθελοντισμού των εργαζομένων της εταιρείας.

Ο όμιλος Huawei είναι από τους μεγαλύτερους  προμηθευτές Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) διεθνώς, έχοντας δημιουργήσει  ένα σημαντικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα. Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, ο όμιλος απασχολεί 194.000 εργαζομένους, ενώ οι λύσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Διαβάστε ακόμη:

Folli Follie: Οι Κουτσολιούτσοι αναζήτησαν πολιτική προστασία μετά την αποκάλυψη του σκανδάλουΣτα 4 δισ. ευρώ κλείνουν τα τουριστικά έσοδα για το 10μηνο αλλά και… όλο το 2020
Νέο χρονοδιάγραμμα για Πτωχευτικό Νόμο και «Γέφυρα»: Οι ημερομηνίες-κλειδιά

Σχετικα αρθρα

Διαρροή αερίου σε βανοστάσιο της ΕΔΑ στην Καλλιθέα

admin

Eurobank: Bonuses άνω των 25 χιλ. ευρώ για μεταφορά στην FPS

admin

Alpha: Τουλάχιστον πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για Neptune

admin

Η Cosmote συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Uniqorn

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Εξασφάλιση διάθεσης των νέων μετοχών της ΑΜΚ

admin

Entersoft: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €163.200 ενέκρινε η ΓΣ

admin

Γερμανία: Η Biontech σχεδιάζει εμβολιασμούς από τις αρχές του 2021

admin

«Τεχνολογία για Όλους» από την Cosmote

admin

Aegean: Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις πτήσεις

admin

Πειραιώς Real Estate και Picar φωταγωγούν τη Βουκουρεστίου

admin

H χρονιά των deals: Χρηματοδότηση 115 εκατ. συγκέντρωσαν 10 κορυφαίες ελληνικές startups

admin

ΕΕΤΤ: Παράδοξα και αντιφατικά τα στοιχεία της Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

McKinsey: Το 25% των εργαζομένων στην ΕΕ κινδυνεύουν με απόλυση ή μείωση μισθού λόγω lockdown

admin

Στα όρια χρεοκοπίας η Hertz Global Holdings – “Δυνατή” η Avis Budget Group

admin

Ζημιές 1,1 εκατ. ευρώ για την Φουρλής το 1ο εξάμηνο

admin

Ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο της ΣΙΔΜΑ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

admin

Πτώση πωλήσεων και EBITDA για τα ΚΑΕ

admin

SEAJETS: Έναρξη δρομολογίων 3 Ιουλίου 2020

admin